نمایندگان مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی گفت: گمرک در مبادی ورودی و خروجی شهرهای آبادان و خرمشهر مستقر شود تا مردم این ۲ شهر از مزیت مناطق آزاد بهرهمند شوند.
جلیل مختار در نشست کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی که جمعه در فرمانداری آبادان افزود: استقرار گمرک در مبادی ورودی منطقه آزاد اروند (شهرهای آبادان و خرمشهر) بهرغم پیگیریهای مستمر، هنوز به نتیجه نرسیده و این موضوع مهمترین مطالبه چندین سال اخیر مردم آبادان است.
وی افزود: باتوجه به امضا تفاهمنامه بین گمرک ایران و منطقه آزاد اروند در خصوص استقرار گمرک در مبادی ورود و خروج شهرهای آبادان و خرمشهر اما همچنان این موضوع تعیین تکلیف نشده است.
مختار با تاکید بر حق مردم آبادان و خرمشهر برای برخورداری از معافیتهای پرداخت حق ورودی کالای اساسی و مسافری به این ۲ شهر گفت: مستقر نشدن گمرک در مبادی ورودی این شهرها باعث شده رونق اقتصادی و گردشگری در منطقه کم رنگ شود.
نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی گفت: مستقر نشدن گمرک در خروجیهای آبادان و خرمشهر باعث شده تا کالاهایی وارد شده به منطقه آزاد اروند بجای عرضه در بازارهای این ۲ شهر به صورت حجمی از آبادان و خرمشهر خارج شود.
وی با بیان اینکه خارج شدن کالاها از آبادان و خرمشهر ضربه سنگین اقتصادی به مردم منطقه وارد کرده است گفت: استقرار گمرک در مبادی منطقه آزاد اروند و اجرایی شدن قوانین مناطق آزاد از خواستههای بحق مردم است.
نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی افزود: هدف اصلی ایجاد مناطق آزاد افزایش تولید برای صادرات است ولی متاسفانه در منطقه آزاد اروند این مهم محقق نشده است و عمده صادرات از بنادر آبادان و خرمشهر و همچنین مرز زمینی شلمچه، کالاهای تولیدی سرزمین اصلی است.
وی عملکرد سازمان منطقه آزاد اروند در چند سال گذشته در طرحهای عمرانی را ضعیف توصیف و اظهارکرد: این سازمان در زمینه طرحهای عمرانی و زیرساخت شبکه فاضلاب منطقه تاکنون مشارکتی نداشته است.
مختار گفت: تاکنون بیش از یکهزار و ۴۰۰ ماشین آلات سنگین با استفاده از امتیازات منطقه آزاد اروند از این منطقه به سایر نقاط کشور صادر شده و سهم شهرهای آبادان و خرمشهر از این مزیت کمتر از ۱۴۰ دستگاه بوده است.
دبیر کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی و نماینده مردم اهواز، باوی،حمیدیه و کارون نیز در این نشست گفت: بررسی مشکلات منطقه آزاد اروند بعنوان یک شکایت در این کمیسیون مطرح شده بود که به دنبال آن به آبادان و خرمشهر سفر کردیم.
محمد امیر افزود: ایجاد تغییرات جدی و اساسی در حوزههای عمرانی، زیرساختی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی خواسته مردم از سازمان منطقه آزاد اروند است که تاکنون برای مردم قابل لمس نبوده است.
وی بیان کرد: با توجه با شکایتهای مطرح شده و آنکه مردم خواستار بررسی این موضوعات هستند؛ در کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی پیگیری خواهد شد.
اعضای کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی به منظور بررسی مشکلات استان خوزستان عصر روز جمعه وارد آبادان شدند.