یک فعال فرهنگی معتقد است: برای سنجش افزایش سرانه مطالعه نمیتوان تنها به آمار کتابخوانی بسنده کرد زیرا در دنیای امروز با توجه به پیشرفت تکنولوژی، روی آوری به مطالعات الکترونیکی و پادکستها را هم باید به عنوان یک واقعیت در نظر گرفت و در ارزیابی ها لحاظ کرد.
رضا کیانی اظهارکرد: به نظرم فضای مجازی به طور صددرصد رقیب فضای کتاب و مطالعه نیست و به نوع نگاه و برنامهریزی مخاطب بستگی دارد.
کیانی معتقد است: با درایت و روشنبینی میتوان فضای مجازی را در خدمت مطالعه، معرفی کتاب و نقد و نظر پیرامون اندیشه نویسندگان و حتی کمک به اقتصاد و بازار کتاب بهکار گرفت.
وی خاطرنشان کرد: افزایش جلسات رونمایی، تحلیل و خوانش کتاب در محافل مختلف استان بهخصوص کتابفروشیهای مستقل و خصوصی را باید در مسیر سرزندگی فضای فرهنگی استان به فال نیک گرفت و از این جریانها حمایت کرد.
این فعال فرهنگی بیان کرد: انتظار است که بستر حضور پتانسیلها و سرمایههای فکری و فرهنگی گوناگون در چنین محافلی بیش از پیش فراهم آید که بیتردید تنوع افکار زمینهساز پویایی، جذابیت و اثربخشی بهتر خواهد بود.
کیانی تاکید کرد: کتابخانهها را در ساحت پایگاههای موثر اجتماعی در نظر بگیریم و با محوریت مقوله مطالعه و کتاب، ظرفیتهای قابل اعتنای آنها را در مسیر تبادل اندیشه و بالندگی جامعه مغتنم بدانیم.