تاریخ انتشار: ۱۹ آبان ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۶
کد خبر: ۳۰۲۸۷۳
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
چی بخوریم که سرما نخوریم؟
 عملکرد سیستم ایمنی بدن نقش مهمی در پیشگیری از سرماخوردگی و آنفلوآنزا و درمان این بیماری‌ها دارد، بنابراین دریافت مواد غذایی و ویتامین‌هایی که عملکرد این سیستم را بهبهد می‌بخشند مانند ویتامین‌های C ،A و D برای افزایش مقاومت بدن ما در برابر بیماری‌های فصل سرما ضروری است.

مهنوش صاحبدل مسئول بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان  با اشاره به اهمیت تغذیه در پیشگیری از سرماخوردگی و آنفلوآنزا اظهار کرد: کمبود دریافت مواد غذایی و کمبود ویتامین‌هایی مانند ویتامین C،  A و D و تضعیف سیستم ایمنی بدن، احتمال ابتلا به این بیماری‌ها را افزایش می‌دهد.

وی افزود: با مصرف روزانه منابع غذایی ویتامین C مانند سبزی و سالاد همراه با غذا، میوه‌های حاوی ویتامین C مانند پرتقال، نارنگی، لیمو شیرین و کیوی و سبزی‌های دارای ویتامین C مانند انواع کلم، گل کلم، شلغم، فلفل سبز و فلفل دلمه‌ای، جعفری، پیازچه، شاهی و گوجه فرنگی نیاز بدن تامین می‌شود.

مسئول بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: هویج و کدو حلوایی و سبزی‌های سبز تیره مانند اسفناج، برگ چغندر و برگ‌های تیره رنگ کاهو نیز از منابع خوب ویتامین A هستند. به طور کلی به منظور پیشگیری از ابتلا به بیماری و تقویت سیستم ایمنی بدن مصرف روزانه سه واحد از گروه سبزی‌ها به جز سبزی‌های نشاسته‌ای و حداقل دو واحد میوه توصیه می‌شود.

وی عنوان کرد: استفاده از منابع پروتئین در غذای روزانه مانند حبوبات یا تخم مرغ حائز اهمیت است. کمبود ریزمغذی‌هایی مانند آهن و روی هم سیستم ایمنی بدن را تضعیف می‌کند و برای پیشگیری از آن باید از منابع غذایی این دو ریزمغذی مانند حبوبات به عنوان جایگزین مناسب گوشت و همچنین از شیر و لبنیات و سبزی‌های برگ سبز و انواع خشکبار بیشتر استفاده شود.

صاحبدل گفت: همچنین توصیه می‌شود از میوه‌های فصل حاوی آنتی‌اکسیدان مانند انار، پرتقال‌های تو سرخ، گریپ فروت و ... استفاده شود.

وی بیان کرد: مواد غذایی گیاهی مانند سیر، پیاز، زنجبیل و ... حاوی ترکیباتی هستند که در تقویت سیستم ایمنی موثر هستند اما مصرف بی‌رویه آن‌ها توصیه نمی‌شود. مصرف مایعات به ویژه مایعات گرم به منظور دفع سموم و حفظ ایمنی مناسب بدن توصیه می‌شود. مصرف غذاهای خانگی توصیه می‌شود و از مصرف غذاهای خارج از خانه هم باید پرهیز شود.

مسئول بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: حتما باید از مصرف سوسیس، کالباس و دیگر فست‌فودها و غذاهای چرب و سنگین پرهیز شود و از غذاهای آبکی مانند سوپ و آش همراه با آب لیموی تازه و مایعات گرم استفاده کرد. تا حد امکان از مصرف قند و شکر و روغن‌های جامد نیز به دلیل کاهش ایمنی بدن پرهیز شود.

وی افزود: رعایت تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه و اطمینان یافتن از دریافت کافی ریزمغذی‌ها و پروتئین در برنامه غذایی روزانه نقش مهمی در پیشگیری از ابتلا به بیماری‌ها از جمله ویروس کرونا دارد بنابراین مصرف روزانه شش گروه اصلی غذایی شامل نان و غلات، میوه‌ها، سبزی‌ها، شیر و لبنیات، گوشت و تخم مرغ، حبوبات و مغزها به میزان متعادل و از انواع مختلف توصیه می‌شود.

مرجع / ایسنا
:
:
:
آخرین اخبار