محمد مطرودی در خصوص وضعیت پرورش شتر در هویزه گفت: شتر فیزیک بدنی و مقاومت نسبت به گرما و کویر دارد و به همین دلیل این دام در مناطق خوزستان به ویژه شهرستان هویزه با توجه به مراتع بیابانی گسترش خاصی یافته است و مردم بومی به پرورش این دام اقدام کردهاند.
وی با بیان اینکه پرورش این دام به صورت پرواربندی برای تهیه گوشت و پوست و موی دام و تهیه شیر و مواد لبنی از آن انجام میشود، افزود: پرورش شتر به صورت سنتی و صنعتی انجام میشود که با توجه به مراتع گسترده و بیابانی اطراف این شهر پرواربندی این دام به صورت سنتی انجام میشود.
مطرودی با بیان اینکه در حال حاضر بیش از ۲ هزار نفر شتر در ۶ روستای شهرستان نگهداری و پرواربندی میشوند، ادامه داد: صادرات شتر با توجه به طعم گوشت و استقبال مردم از مصرف گوشت و مواد لبنی شتر به دلیل جنبههای دارویی در کشورهای دیگر به ویژه کشورهای همسایه صورت میگیرد، گوشت و مواد لبنی حاصل از شتر مواد غذایی بسیار مفیدی است و کشورهایی همچون عربستان، کویت، عمان و امارات از متقاضیان خرید دام شتر و مواد حاصل از آن هستند.
مدیر جهاد کشاورزی هویزه با اشاره به اینکه صادرات شتر طی سالهای اخیر با محدودیت انجام میشود و شرایط خاصی برای جلوگیری از روند بی رویه صادرات انجام شده است، اضافه کرد: شرایط خشکسالی میتواند تبعات نابسامانی در پرورش شتر ایجاد کند، هرچند این دام به شرایط کمآبی و مراتع محدود مقاوم است، اما این محدودیتها و شرایط خشکسالی در میزان تولید گوشت و مواد لبنی تولید شده از دام اثر سو خواهد گذاشت که موجب کاهش جمعیت شتر و پرواربندی شتر در منطقه خواهد شد و از طرفی کاهش جمعیت شتر مانع صادرات این دام و کاهش صادرات و تولید گوشت و مواد لبنی شتر موجب اثر سو بر پرواربندی و نگهداری این دام توسط روستاییان خواهد شد.
وی میگوید: بیشترین تهدید زیستگاه شتر در هویزه مناطق نفتی و پالایشگاههای اطراف زیستگاههای شتر این منطقه هستند که هم به لحاظ تردد شتر و هم از نظر مرتع برای زیستگاه این دام محدودیت ایجاد میکنند، خشکی و کمآبی متمادی نیز موجب کاهش مرتع و کوچ این دامداران از منطقه خواهد شد و جمعیت شتر در شهرستان را کم خواهد کرد.