مقایسه بین مدرسه آنلاین و مدرسه سنتی میتواند راهنمایی مناسب برای انتخاب میان این مدارس باشد. پیشرفتهای ایجاد شده در تکنولوژی تاثیر زیادی بر زندگی همه ما گذاشته است. در این میان آموزش هم بینصیب نمانده و با تحولات زیادی مواجه شده است. به عنوان مثال آموزش گذشته فقط به صورت حضوری انجام میشد. بنابراین ضروری بود تا دانشآموزان برای بهرهمندی از هر آموزشی در مناطق خاصی حاضر شوند.
این ضرورت موجب میشد ساکنین مناطق دورافتاده دسترسی به آموزش را از دست بدهند. در حالی که امروزه مدارس آنلاین برای چنین مناطقی بسیار مفید واقع است. علاوه بر این مدارس آنلاین موجب تحول زیادی در سیستم آموزش شده است. بنابراین اگر از جمله افرادی هستید که میخواهید در مورد کلاسها و مدارس آنلاین اطلاعات داشته باشید، این مطلب را از دست ندهید.
مدرسه آنلاین همان آموزش از طریق اینترنت است. بنابراین از بستر اینترنت به عنوان یک روش نوآورانه برای برگزاری کلاس آنلاین استفاده میشود. در این میان از ابزارهای سختافزاری مانند سیستم کامپیوتری، لپتاپ، تبلت یا گوشی تلفن همراه هوشمند کمک گرفته میشود. همچنین برای آموزش از راه دور به نرمافزارهای دیجیتال و برنامههای آنلاین مانند پلتفرمهای برگزاری کلاس آنلاین نیاز است.
ولی مدارس سنتی صرفاً آموزش را به صورت حضوری و در کلاس درس فیزیکی ارائه میدهند. بنابراین لازم است تا دانشآموزان در ساعات مشخصی در مدرسه و در سر کلاسهای درس حضور داشته باشند. این روند باعث میشود در یک فضای گروهی و با سایر همسالان خود درسهای مشابهی را آموزش ببینند و تکالیف مشابهی را انجام دهند.
مدرسه سنتی دارای چارچوبهای محدودکننده مانند حضور در مکان مشخص و زمان تعیین شده است. به علاوه فقدان فناوری و خلاقیت میتواند موجب ضعف عملکرد دانشآموزان شود. ولی آموزش آنلاین برای حل چالشهای آموزش سنتی طراحی شده است. چون استفاده از فناوری محدودیتها را کاهش میدهد. به عنوان مثال پس از همهگیری کووید، آموزش از راه دور ضرورت زیادی پیدا کرد.
مدرسه آنلاین و یادگیری از راه دور با قابلیت شخصیسازی، افزایش مشارکت والدین در آموزش، انعطافپذیری در زمان و مکان و غیره معایب آموزش سنتی را حل میکند. در ادامه مزایا و معایب هر کدام از این دو روش آموزش را با هم بررسی میکنیم:
مدارس سنتی ممکن است قدیمی به نظر برسند یا تصور شود دیگر کارایی ندارند. ولی دارای مزایایی هستند که کمتر به آنها توجه میشود. اما اگر به موارد زیر توجه کنید، متوجه میشوید که مدرسه سنتی میتواند برای آموزش رفتار اجتماعی به کودکان موثرتر باشد.
مدرسه سنتی دانشآموزان را ملزم میکند در یک ساعت مشخص بیدار شوند. در ساعت مشخص در کلاس درس حاضر شوند و در ساعت معین کلاس را ترک کنند. رعایت این قوانین نظمپذیری و انضباط را به بچهها یاد میدهد.
در مدارس سنتی دانشآموزان در کنار همسالان خود درس میخوانند. به گروهها و تیمهای مختلف تقسیم میشوند و با هم یاد میگیرند. بنابراین در کنار درس خواندن مهارت همکاری و کار تیمی را هم یاد میگیرند.
با وجود مزایایی که مدرسه سنتی دارد، ولی به هر حال آموزش را محدود میکند و به دلیل انضباط و سختگیری زیاد مانع رشد خلاقیت کودکان میشود.
الزام مدارس سنتی برای حضور در زمان و مکان مشخص موجب میشود دانشآموزان در مواقع خاصی از درس عقب بمانند. چون ممکن است نتوانند به دلایلی در کلاس حاضر شوند. این امر میتواند به دلیل بیماری، مسافرت، خواب ماندن یا هر دلیل دیگری باشد.
مدارس سنتی بیش از حد لازم بر هنجارها و چارچوبها تمرکز دارند. بنابراین به انعطاف و خلاقیت اهمیت نمیدهند و حتی نوآوری را در کودکان و نوجوانان از بین میبرند.
مدارس آنلاین مزایای زیادی دارند که مهمترین آن از بین بردن محدودیتهای زمانی و مکانی برای آموزش است. در ادامه این مزایا را بررسی میکنیم:
در مدارس سنتی مشارکت والدین به طور معمول به بررسی تکالیف بچهها و شرکت در انجمن اولیا و مربیان محدود میشود. ولی در مدرسه آنلاین، والدین بیشتر در برنامه درسی دانشآموزان مشارکت دارند. دروس را بررسی میکنند و از ارزیابی درسی و پیشرفت تحصیلی فرزندشان مطلع هستند. حتی بیشتر دانشآموزان را تشویق میکنند و بر فعالیت درسی آنان نظارت دارند.
در مدرسه مجازی انعطاف زمانی بیشتر است. در واقع با وجود ثابت بودن زمان کلاسها و ارائه درسهای همزمان، در مورد زمان و مکان آموزش انعطافپذیری بیشتری در مقایسه با مدارس سنتی وجود دارد. بنابراین تنظیم برنامه روزانه هم برای دانشآموزان و هم برای والدین امکانپذیر است. افراد میتوانند بدون نگرانی از غیبت و عقب ماندن از روند دروس، مقداری از زمان خود را برای مسافرت، تفریح، ورزش و وقتگذرانی با خانواده صرف کنند. به علاوه این زمان میتواند برای آموزش دورههای درسی و مهارتی متنوع دیگری هم صرف شود.
یادگیری سنتی مدرسه به صرف هزینه برای فضای کلاس، تجهیزات و منابع نیاز دارد. در حالی که برای برگزاری کلاسهای آنلاین به دلیل استفاده از ابزارهای دیجیتال چنین امکاناتی الزامی نیست. بنابراین چون هزینه برگزاری کلاس در مدرسه آنلاین کمتر است، خانوادهها هم باید هزینه کمتری برای آموزش فرزندانشان صرف کنند.
مدارس آنلاین هم برای دانشآموزان و هم برای والدین جذابیت دارد. ولی بهتر است بدانید که این نوع آموزش هم معایبی دارد که در ادامه مرور میکنیم:
آموزش در مدرسه آنلاین موجب میشود، دانشآموزان از هم دور شوند. چون امکان انجام فعالیتهای گروهی ورزشی و تفریحی در زنگ ورزش یا زنگ تفریح برای آنان وجود ندارد. این مورد فردگرایی را در بچهها افزایش میدهد و مانع تقویت مهارتهایی مانند همدلی، برقراری ارتباط اجتماعی، کار تیمی و غیره خواهد شد.
مقررات سختگیرانه مدرسه سنتی با وجود سختگیرانه بودن، نظم و دیسیپلین را در دانشآموزان تقویت میکند. بچههایی که با آزادی مدرسه آنلاین درس میخوانند، ممکن است در آینده و در مواجهه با محدودیتهای اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و غیره توانایی تطبیق و تابآوری را نداشته باشند.
مقایسه بین مدرسه آنلاین و مدارس هوشمند میتواند موارد زیادی را در بر بگیرد. در نهایت لازم است همهی مزایا و معایب هر دو روش آموزش در نظر شود. سپس برای انتخاب بین مدرسه آنلاین و مدارس سنتی لازم است به نیازها، اهداف و شرایط دانشآموز و خانواده توجه شود.
در این میان یکی از روشهای مناسب ادغام مدرسه آنلاین و مدارس سنتی است. بنابراین مدارس میتوانند کلاسهای آنلاین خود را در پلتفرم الوکام برگزار کنند. در این سیستم امکان برگزاری و حضور در کلاس از هر کجای دنیا برای کاربران فراهم است. همچنین میتوانید از امکاناتی مانند قابلیت ضبط کلاس و بازپخش آن، وایت برد و اشتراک صفحهنمایش، حضور و غیاب دانشآموزان و حتی برگزاری آزمون و امتحان برخوردا ر شوید.