در صنعت ساختمان سازی، افراد زیادی تحت عناوین شغلی مختلف، در جهت ساخت یک پروژه مشغول به کار میشوند. کارفرما برای پیشبرد راحتتر و سریعتر ساخت و ساز ملک خود، مطابق با اصول و قوانین شهرداری، فردی را استخدام میکند که صفر تا صد آن پروژه را برعهده بگیرد و این فرد همان پیمانکار ویلا میباشد. با استخدام یک پیمانکار ویلا برای تکمیل ساخت و ساز ویلایتان، دیگر لازم نیست شما شخصا بر سر کار حاضر شوید و یا حتی زحمت خرید و حمل و نقل مصالح مورد نیاز هم، بدون دخالت مستقیم شما، توسط پیمانکار ویلا صورت میگیرد. به طور خلاصه، مهمترین وظیفهی شما به عنوان کارفرما، بستن یک قرارداد اصولی و دقیق با پیمانکار پروژهتان میباشد. صنعت ساختمان سازی، دارای سبکهای متعدد و متنوعی میباشد. ویلاسازی هم از این قاعده مستثنا نیست و ویلاها در سبکهای متنوعی نظیر سبک مدرن، کلاسیک یا سنتی، شهری، مدیترانهای، چوبی، رومی و… ساخته میشود. البته امروزه ویلاهای کلاسیک در شهرهای بزرگ، کمتر اجرا میشوند و ویلاسازی رو به مدرنیته شدن میرود. در ادامه به وظایف پیمانکار ویلا و نحوه عقد قرارداد با پیمانکار ویلا پرداخته ایم با آخر مقاله با ما همراه باشید.
پیمانکار ویلا در فرایند ساخت یک ساختمان با کاربریهای مسکونی و تجاری و یا صنعتی، وظایف متعددی دارد که در قبال انجام همان وظایف، طبق مفاد قراردادی که با کارفرمای پروژه تنظیم کردهاند، مبلغی مشخص را به عنوان دستمزد دریافت میکند.
اما برای پرداختن دقیق به شرح وظایف پیمانکارویلا، میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
۱. شناخت بهترین و مرغوبترین نوع متریال ساختمانسازی و تهیهی به موقع آنها، جهت انجام و تکمیل به موقع پروژه.
۲. برقراری ارتباط با چندین تامینکنندهی مورد اعتماد متریال، که در صورت عدم دسترسی به یکی از آنها، به سرعت بتواند با یک فرد دیگر ارتباط برقرار کرده و متریال مرغوب و مناسب را تهیه کند.
۳. داشتن ابتکار و خلاقیت بالا و آشنایی با فناوریهای نوین، برای زمانهایی که در یکی از مراحل پروژه اختلالی ایجاد شده و لازم است تجدید نظری در روند آن فعالیت، صورت پذیرد.
۴. از مهمترین وظایف پیمانکار ماهر، مدیریت بودجهی کارفرما و تنظیم نوع متریال مصرفی و برنامهی کاری روزانهی نیروهای کار، میباشد که اگر یک پیمانکار ویلا بتواند تمام این موارد را به درستی مدیریت کند، میتوان مطمئن بود که پروژه در نهایت با بهترین کیفیت و زیباترین حالت ممکن، در زمان مقرر ساخته خواهد شد.
۵. یکی دیگر از وظایف پیمانکار، تهیهی یک برنامهی زمانبندی دقیق و مناسب و برآورد هزینه برای انجام پروژه است که در سریعترین زمان ممکن بتواند ساخت پروژه را تمام کند و بد قولی در روند کار به وجود نیاورد. البته در این زمینه نباید اغراق کند و بخواهد زمان خیلی کمی را برای پروژه تخمین بزند؛ چرا که این کار باعث میشود تا روند ساخت سریعتر از حد معمول پیش برود و در اثر پایین آمدن دقت نیروی کار، در نهایت پروژه کیفیت لازم و مطلوب را نداشته باشد.
۶. پیمانکار ویلا میبایست با تمامی اصول و قواعد ایمنی و همین طور اصول ساختمانسازی و قوانین شهرداری منطقه آشنا باشد، و این قواعد و اصول را حتما رعایت کند و از بروز خسارتهای جانی و مالی برای پروژه جلوگیری کند.
۷. و در نهایت، نظارت دقیق و به موقع بر تمام مراحل ساخت نیز از مهمترین و کلیدیترین وظایف پیمانکار خبره و ماهر میباشد.
شما به عنوان کارفرما و صاحب ویلا، صفر تا صد پروژهی ویلاسازیتان را بر عهدهی پیمانکار میگذارید. در نتیجه، پیمانکار مد نظر شما هم می بایست متعهد شود که در ازای دریافت دستمزد توافق شده، ویلای شما را با بهترین کیفیت ، طبق نظر و سلیقهی خودتان، بسازد و تحویل دهد.
برای این کار، لازم است قراردادی دقیق و اصولی بین شما و پیمانکار ویلا، منعقد شود. حال باید به بررسی مفاد و مواردی بپردازیم که در این قرارداد میبایست ذکر شود:
ابتدا باید مشخصات دقیق کارفرما و پیمانکار پروژه، شامل نام و نام خانوادگی کامل، شمارهی شناسنامه و کد ملی، محل اقامت هر دو و سایر مشخصات فردی آنها ذکر شود.
عنوان این قرارداد، ساخت ویلا به صورت پیمانکاری میباشد؛ اما حتما باید در بند مربوط به عنوان و یا موضوع قرارداد، تمامی خواستههای کارفرما، به صورت دقیق و کامل ذکر شود.
در قرارداد بین کارفرما و پیمانکار، زمینی که قرار است ساخت ویلا در آن صورت بگیرد حتما باید تعیین شود. در ادامه، موارد دیگری همچون متراژ زمین، کد پستی و… باید ذکر شود.
هر کارفرمایی برای ساخت ویلا، سلیقه و نظراتی دارد مثل؛ تعداد طبقات ویلا، المانهایی که در طراحی و ساخت ویلا استفاده میشود، نوع نمای ویلا و… این موارد باید در بندی جداگانه با عنوان مشخصات فنی پروژه، ذکر شود و پیمانکار مطابق با همان بند، مراحل ساخت و ساز را مدیریت کند.
مبلغی که بین کارفرما و پیمانکار ویلا تعیین شده، باید در قرارداد ذکر شود. همچنین در پایان هر مرحله از ساخت، باید بخشی از هزینهی کل پروژه به پیمانکار پرداخت شود و دستمزد خود پیمانکار که معمولا ۲۰ تا ۲۵ درصد از مبلغ کل پروژه است، هم حتما قید شود.
طبق توافق دو طرفه بین کارفرما و پیمانکار، باید یک مدت زمان مشخص، برای اتمام پروژه تعیین شود.
کارفرما یا پیمانکار، هرکدام درصورتی که باعث تاخیر در روند پروژه شوند، در ازای دیرکرد در تحویل پروژه، میبایست مبلغی به عنوان دیرکرد به طرف مقابل پرداخت کنند.
هم شخص پیمانکار و هم شخص کارفرما، تعهداتی نسبت به پروژه دارند که موظف به انجام آنها هستند و در صورت کوتاهی در هر یک از این تعهدات، مطابق با بند۷ باید دیرکرد پرداخت کنند.
حین عقد قرارداد، مبلغی پول و یا چک و سفته توسط کارفرما به عنوان تضمین حسن انجام کار از پیمانکار دریافت میشود و با پایان هر مرحله بخشی از آن به پیمانکار برگردانده میشود.
برای اطمینان از درستی روند کار، ناظری توسط کارفرما تعیین میشود تا بر کیفیت و چگونگی انجام کار توسط پیمانکار نظارت داشته باشد.
هیچ یک از طرفین،یک طرفه نمیتواند قرارداد را فسخ کند و حتما باید مواردی که باعث فسخ قرارداد میشود ذکر شود.
وقت گذاشتن و تحقیق کردن، برای پیدا کردن یک پیمانکار با تجربه و ماهر، بهترین کاری است که میتوانید برای ساخت ویلایتان انجام دهید و با خیال راحت کار را به او بسپارید. گروه مهندسی نوآوران ویلا با عنوان پیمانکار ویلای شما صفر تا صد پروژه را طبق استاندارد ها و قوانین شهرداری انجام میدهد. نوآوران ویلا با تجربه بیش از ده سال در زمینه ساخت ویلا و پیمانکار ویلا با رعایت تمام اصول و نکاتی که در این مقاله به آنها اشاره شد ویلایی خارقالعاده در انتهای پروژه به شما تحویل خواهد داد.
پیمانکاران ساخت ویلا در واقع مدیرانی هستند که بر تمام مراحل انجام یک پروژهی ساخت ویلا، نظارت دقیق و درست دارند.
تهیهی متریال مرغوب و باکیفیت، برنامهریزی مراحل انجام پروژه، تخمین زمان و هزینهی حدودی پروژه، نظارت بر کار کارگران و در نهایت، ساخت اصولی و دقیق یک ساختمان، از وظایف پیمانکار ویلا است.