رئیس کمیته بهداشت و درمان اربعین گفت: فرآیند بازگشت زائران به کشور به لحاظ بهداشتی برای ما بسیار جدیتر است و در صورت مشاهده هر گونه بیماری اقدامات لازم انجام میشود.
جعفر میعادفر صبح امروز یکشنبه در بازدید از مرز شلمچه اظهار کرد: سازمان اورژانس کشور به عنوان مسئول کمیته بهداشت و درمان وزارت بهداشت در ستاد مرکزی اربعین، هر ساله جلسات متعددی برای بررسی نقاط ضعف گذشته و بهبود خدمات برگزار میکند.
وی افزود: برنامهریزیهای لازم برای استقرار امکانات و تجهیزات در مرزها بر اساس تعداد زائرانی که از هر مرز عبور میکنند، انجام شده است. در این مسیر از ظرفیتهای دانشگاههای علوم پزشکی مرزهای هشتگانه و سایر استانها بهره بردهایم.
رئیس سازمان اورژانس کشور با اشاره به حضور گسترده نیروهای امدادی گفت: در استانهای مرزهای هشتگانه، دانشگاههای علوم پزشکی در مجموع دارای ۱۶۱ بیمارستان و ۵۷۳ پایگاه اورژانس هستند.
میعادفر تصریح کرد: همچنین ۲۷۱ آمبولانس، ۴۴ اتوبوس آمبولانس، ۱۴ موتورلانس به مرزهای هشتگانه اربعین اعزام شدهاند و ۱۴ بالگرد و دو بال ثابت در حالت آمادهباش قرار دارند.
وی افزود: چهار آزمایشگاه سیار و خودروهای پشتیبانی از جمله واحدهای رادیویی و تعمیرگاههای سیار نیز برای مدیریت عملیات در مرزها اعزام شدهاند.
رئیس کمیته بهداشت و درمان اربعین با اشاره به چالشهای امسال گفت: ما علاوه بر گرمازدگی، با تهدید جدی تب دنگی مواجه بودیم. به همین دلیل، تیمهای بهداشتی و مبارزه با بیماریهای واگیر در مرزها مستقر شدهاند تا نظارت دقیقتری انجام شود.
وی همچنین از اقدامات پیشگیرانه برای کنترل ورود زائران پاکستانی خبر داد و افزود: پیش از اربعین، ۲ جلسه با وزارت امور خارجه و کنسولگری ایران در پاکستان برگزار و اعلام کردیم که شرط ورود زائران پاکستانی این است که در صورت مشاهده هرگونه بیماری در پایش اولیه از ورود آنها به کشور جلوگیری شود.
رئیس کمیته بهداشت و درمان اربعین با تاکید بر اهمیت نظارت بر سلامت زائران هنگام بازگشت گفت: فرآیند بازگشت زائران به کشور برای ما بسیار جدیتر است؛ بنابراین در صورت مشاهده هر گونه بیماری، اطلاعات زائران توسط همکاران بهداشت در سامانه ثبت و پیگیری درمان آنها از طریق مراکز بهداشتی محل سکونتشان انجام خواهد شد.