تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۶
کد خبر: ۲۹۸۰۹۰
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
علف‌های هرز موجب خسارت ۲۵ درصدی به مزارع ذرت خوزستان شده‌اند
میانگین خسارت علف‌های هرز در مزارع ذرت کشور حدود ۱۶ تا ۱۷ درصد است حال آنکه در مزارع ذرت استان خوزستان با توجه به شرایط آب و هوای گرم، استوایی و رویش علف‌های هرز با قدرت رقابت بالا با ذرت، این خسارت به حدود ۲۵ درصد می‌رسد.
 

 رییس بخش تحقیقات گیاه پزشکی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی صفی آباد دزفول گفت: علف‌های هرز موجب خسارت ۲۵ درصدی به مزارع ذرت خوزستان شده‌اند.

  آذر ماکنالی روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران در خصوص خسارت و مدیریت تلفیقی علف‌های هرز ذرت گفت: میانگین خسارت علف‌های هرز در مزارع ذرت کشور حدود ۱۶ تا ۱۷ درصد است حال آنکه در مزارع ذرت استان خوزستان با توجه به شرایط آب و هوای گرم، استوایی و رویش علف‌های هرز با قدرت رقابت بالا با ذرت، این خسارت به حدود ۲۵ درصد می‌رسد.

وی اظهارکرد: دوره بحرانی کنترل علف‌های هرز ذرت بین سه تا ۱۰ برگی است که این دوره برای علف‌های هرز مهاجم و مقاوم تمام فصل است.

 

رئیس بخش تحقیقات گیاهپزشکی مرکز تحقیقات صفی آباد دزفول گفت: مدیریت تلفیقی علف‌های هرز ذرت دانه‌ای شامل کنترل زراعی، مکانیکی و شیمیایی است که بسیار کارسازتر از کنترل شیمیایی است.

وی تناوب زراعی را رکن اساسی مدیریت پایدار علف‌های هرز دانست و افزود: کاربرد تناوب زراعی (گندم- سویا یا کنجد)، (گندم- ذرت) و (گندم- ماش- چغندرقند) در شمال خوزستان برای کنترل سوروف سخت کنترل و چچم مقاوم به ترتیب در مزارع ذرت و گندم بسیار موثر خواهد بود.

 با توجه به شرایط آب و هوایی خوزستان، امکان کشت ذرت در ۲ فصل بهاره و پاییزه مهیا است که مناسب ترین زمان کاشت ذرت بهاره در خوزستان ۱۲ تا ۲۲ اسفند ماه و مناسب ترین تاریخ کاشت ذرت پاییزه ۲۰ تیر تا ۱۰ مرداد است.

کشت بهاره ذرت خوزستان حدود ۲۵ هزار هکتار است.

مرجع / ایرنا
:
:
:
آخرین اخبار