اگر از گیمرها، تولید کنندگان محتوا و طراحان سوال کنید، قطعه محبوبشان در سیستم حتما کارت گرافیک خواهد بود، چرا که کارت گرافیک ها نقش بسیار زیادی در اجرای باکیفیت و حرفهای گیم و خروجی های تصویری دارند. کارت گرافیک یا به اصطلاح VGA اما امروزه به دلیل بیشتر شدن تنوع کارت گرافیک ها در بازار، اگر قصد خرید این قطعه را دارید، حتما به یک راهنمای خرید کارت گرافیک نیاز دارید تا بتوانید متناسب با نوع سیستم و عملکرد خود، انتخاب مناسبی داشته باشید.
هنگام خرید کارت گرافیک، چندین مشخصه مهم وجود دارد که باید به آنها توجه کنید تا بتوانید بهترین انتخاب را برای نیازهای خود داشته باشید. در ادامه به بررسی جزئیات بیشتری در رابطه با کارت گرافیک ها میپردازیم.
خرید اینترنتی کارت گرافیک به نسبت دیگر قطعات سخت افزاری سیستم کار راحت تری است. معمولا سازگاری کارت گرافیک با دیگر قطعات کمی بهتر است و این دست شما را در خرید کارت گرافیک باز میگذارد. اما همچنان جزئیات بسیار زیادی هست که پیش از خرید اینترنتی کارت گرافیک باید به آن توجه کرد. ابتدا باید در نظر داشت که کارت گرافیک را برای انجام چه کاری در سیستم نیاز دارید، سپس بر اساس قیمت کارت گرافیک ها و عملکردشان، اقدام به خرید کارت گرافیک مورد نیاز خود کنید.
برای مقایسه مدل های مختلف کارت گرافیک و بررسی قیمت ها میتوانید سایت معتبری را که تنوع کالای زیادی دارد مد نظر قرار دهید. مثلا سایت مهرگان آی تی یکی از سایت های معتبر در واردات و فروش انواع کارت گرافیک است و میتوانید برای خرید کارت گرافیک قیمت های سایت هایی این چنینی را مد نظر قرار دهید.
گرچه کارت گرافیک گران ترین قسمت کیس شماست اما همانطور که پیش تر به آن اشاره کردیم، قیمت کارت گرافیک به جزئیات بسیار زیادی بستگی دارد. تفاوت قیمت کارت گرافیک معمولی، کارت گرافیک گیمینگ، کارت گرافیک پرو آرت PRO ART و کارت گرافیک های صنعتی ممکن است بسیار زیاد باشد. قیمت کارت گرافیک به برند آن هم بستگی دارد، برای مثال خرید کارت گرافیک گیمینگ ایسوس ممکن است قیمت بیشتری نسبت به همان کارت گرافیک از برند دیگری داشته باشد.
کارت گرافیک که با نام های برد گرافیک، کارت ویدیو یا کارت نمایشگر شناخته میشود و روی مادربرد نصب میشود. کاربرد این قطعه در سیستم اجرا و پردازش تصویر است، یعنی اطلاعات را از سی پی یو گرفته و به مانیتور میفرستد. کارت گرافیک کد های اجرا شده توسط دیگر قطعات را به سیگنال تبدیل میکند تا مانیتور بهتر بتواند آن را درک و اجرا کند.
در زبان سادهتر مغز کامپیوتر یا همان سی پی یو CPU اطلاعات را به GPU یا همان کارت گرافیک میفرستد تا خروجی تصویری ایجاد کند. کارت گرافیک ها انواع مختلفی دارند و تفاوت قیمت کارت گرافیک ها معمولا بسیار زیاد است. به طور مثال برای خرید کارت گرافیک معمولی مقدار مشخصی هزینه میکنید اما اگر بخواهید کارت گرافیک گیمینگ بخرید، ممکن است مجبور باشید تا پنج برابر قیمت خرید یک کارت گرافیک معمولی هزینه کنید.
نکته قابل توجه در هنگام خرید کارت گرافیک این است که کارت گرافیک ها در نوع اتصال و کاربرد ممکن است متفاوت باشند. کارت گرافیک های اینترنال و کارت گرافیک های اکسترنال دو دسته عمده کارت گرافیک ها هستند که هرکدام مناسب سیستم های به خصوصی میباشند. اغلب سیستم های پیشرفته از کارت گرافیک اینترنال استفاده میکنند و ویژگی های ثابتی دارند، از جمله نوع اتصالشان به مادربرد و دیگر مواردی که هنگام خرید به دفعات شنیده یا دیدهاید. در ادامه به بررسی بیشتر این دو نوع کارت گرافیک میپردازیم.
کارت گرافیک های اکسترنال مانند مینی کیس روی میز قرار گرفته و به دستگاه شما، چه لپ تاپ باشد و چه سیستم، متصل میشود. اگر تا به حال از هارد اکسترنال یا دی وی دی رایتر استفاده کرده باشید، کاملا با نحوه اتصال و کاربرد قطعات اکسترنال آشنایی دارید.
کارت گرافیک اکسترنال را به راحتی از طریق پورت های لپ تاپ یا کیس به سیستم متصل میکنید و کارت گرافیک همچون یک کارت گرافیک اینترنال شروع به کار میکند. قیمت کارت گرافیک اکسترنال کمی بیشتر از کارت گرافیک معمولی است و خرید کارت گرافیک اکسترنال به دلیل محدود بودن در بازار کار مشکلی خواهد بود.
این کارتها بر روی پردازنده مرکزی (CPU) قرار دارند و برای کارهای روزمره و بازیهای سبک مناسب هستند. این کارتها در کیس نصب میشوند و به مادربرد متصل هستند. برای بازیها و برنامههای گرافیکی سنگین بیشتر کارت گرافیک های اینترنال مناسب هستند. کارت گرافیک های اینترنال امروزه انتخاب هوشمندانه تری استو در بازار رایج تر است و توصیخ میشود کاربران این دسته از کارت گرافیک را برای لپ تاپ ها یا سیسستم خود خریداری کنند.
شرکت های زیادی در بازار کامپیوتر به تولید و عرضه کارت گرافیک میپردازند، مانند ایسوس Asus ، گیگابایت Gigabite و زوتاک Zotach که مشهور ترین کارت گرافیک های بازار متعلق به این سه برند میباشد. از بهترین کارت گرافیک های شرکت ایسوس میتوان کارت گرافیک گیگابایت GeForce RTX 4090 GAMING OC 24G را مثال زد که امکان پردازش قوی ترین گیم ها و امکان رندرینگ بسیار قوی را ایجاد میکند.
یا به طور مثال کارت گرافیک GeForce RTX 4070 Ti SUPER AMP HOLO از شرکت زوتاک که عملکردی استثنایی دارد. کارت گرافیک GeForce RTX 4070 Ti SUPER AERO OC 16G از شرکت گیگابایت نیز کارت گرافیک بسیار خوبی به حساب میآید.
به طور کلی کارت گرافیک قطعهای گران و البته مهم است که نمیتوان از خرید آن صرف نظر کرد اما شاید قیمت کارت گرافیک ها مشتری را در انتخاب مردد کند. چیزی که اهمیت دارد این است که در خرید کارت گرافیک ابتدا باید توجه داشت نیاز دیجیتالی ما توسط چه مقدار پردازش و حجم کارت گرافیک برطرف میشود.آیا حتما به یک کارت گرافیک رده بالا نیاز داریم یا با یک کارت گرافیک میان رده از یک برند بهتر میتوانیم خروجی مد نظر خود را بگیریم. توجه کنید که در این مورد کیفیت هیچگاه نباید فدای قیمت بشود و کیفیت همیشه اولویت دارد.