تاریخ انتشار: ۰۶ اسفند ۱۳۹۱ - ۱۳:۵۷
کد خبر: ۲۹۴۶۴
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
مروري بر حاشيه‌هاي ناگفته از جام جهاني کشتي تهران
اين رقابتها با قهرماني ايران در کشتي آزاد و برتري روسيه در کشتي فرنگي به پايان رسيد و تيم کشتي فرنگي ايران پس از سه قهرماني پياپي امسال در خاک خود به نايب قهرماني بسنده کرد. اما جدا از گزارشها و خبرهايي که در اين چهار روز مخابره شد، بد نيست چند نکته‌ي فني و حاشيه اي از برگزاري اين رقابتها که به جا مانده است گفته شود.

کشتي فرنگي

- حسام الدين جعفري (سرپرست تيم کشتي فرنگي ايران) پس از پيروزي هر کشتي‌گير ايراني 100 دلار به آنها پاداش مي‌داد.

- جام جهاني کشتي فرنگي نشان داد نفرات پشتوانه با کشتي گيران اصلي تيم ملي که در اين جام حضور نداشتند، فاصله دارند. در وزنهاي 55، 60 66 و 96 کيلوگرم (در غياب سوريان، نوروزي ، عبدولي و رضايي) نفراتي که روي تشک رفتند پيشرفت چنداني نسبت به گذشته نداشتند و به نظر مي‌رسيد در همان سطحي که در چند سال گذشته کشتي گرفته‌اند باقي مانده اند.

- فرنگي کاران در نبود محمد بنا به نوعي انگار بزرگتري بالاي سر خود نمي‌ديدند و استرس در بعضي مواقع بر آنها حاکم مي‌شد و مانند گذشته تا لحظه آخر نمي‌جنگيدند.

- تيم کشتي فرنگي روسيه تلاش کرد تا پايان فينال از هر حاشيه اي به دور باشد. روسها چندين بار صحبت کردن با خبرنگاران را به بعد از مسابقه و فينال موکول کردند چرا که مي‌ترسيدند با سؤالهاي چالشي خبرنگاران ايراني وارد حاشيه شوند.

- روسها پس از قهرماني در کشتي فرنگي، در سالن تمرين با جام قهرماني خود زير پرچم ايران عکس يادگاري گرفتند و به خوشحالي پرداختند.

- حسن رنگرز پس از نايت قهرماني کشتي فرنگي ايران از کادر فني تشکر مي‌کرد و به آنها يادآور مي‌شد که با امکانات موجود و حضور نداشتن المپيکي ها ، اين نتيجه دست کمي از قهرماني ندارد. هر چند اعضاي کادر فني کشتي فرنگي پس از پايان جام جهاني از سمت خود استعفا کردند.


جام جهاني کشتي آزاد -
- کشتي هاي عبد المحمد پاپي (60 کيلو گرم فرنگي) نظر کارشناسان و تماشاگران را به خود جلب کرده بود اما در فينال او هم افت کرد.

- رضا کايالپ (نفر سوم وزن 120 کيلوگرم المپيک از ترکيه) تقريبا با بيشتر سربازان نزديک به رختکن ترکيه دوست شده بود و با آنها به گپ زدن و شوخي مي‌پرداخت.

- در راهروهاي آزادي حرفهايي بين دو تيم خارجي ارمنستان و بلاروس رد و بدل شد. حضور ارمنستان در مسابقه رده بندي کشتي فرنگي مي‌توانست با اين پچ پچ هاي مخفيانه ارتباط داشته باشد، هر چند که چون چيزي قابل اثبات نيست بيش از اين توضيح نمي‌دهيم که چه پيشنهادي به کشتي گير بلاروس شد. در دور مقدماتي، ارمنستان 5-2 بلاروس را برد و به مسابقه رده بندي رفت.

- همزماني فينال فرنگي با بازي تيم استقلال نشان داد که تمامي تماشاگران اهل کشتي هستند و نه فوتبالي. هيچ تماشاگري سالن 12 هزار نفري آزادي را با شروع شدن مسابقه فوتبال ترک نکرد و حتي قضيه برعکس بود چرا که با اتمام مسابقات کشتي قدري به جمعيت ورزشگاه 100 هزار نفري آزادي اضافه شد.

- در جريان فينال جام جهاني کشتي فرنگي، فريبرز عسگري سرمربي سابق تيم ملي تکواندو را نزد وزير ورزش بردند و او جايزه اي به عسگري داد. البته هيچ کس نفهميد اين تقدير براي چه بود و چرا در جايگاه ويژه مسابقات کشتي انجام شد.

کشتي آزاد

- حضور عزت الله اکبري جوان در مسابقه حساس ايران مقابل آمريکا، آن هم کشتي گرفتن با جوردن باروفس (قهرمان المپيک لندن) تدبير کادر فني را در به مسلخ نفرستادن صادق گودرزي ناآماده نشان داد. هرچند اکبري شکست خورد اما نشان داد که کشتي گير خوبي است. اکبري از بد حادثه در اولين تجربه اش در مبارزات خارجي به قهرمان استثنايي المپيک خورد. همچنين در 55 کيلوگرم روزبه فرازمند ديگر کشتي‌گير جواني بود که اولين ميدان بين المللي خود را تجربه مي‌کرد. البته جو مسابقه او را گرفت و نتوانست کشتي خودش را بگيرد.

- حامد تاتاري و اميرعباس مرادي گنجي اجازه ندادند جاي خالي رضا يزداني احساس نشود. هر چند اين دو کشتي‌گير رقباي درجه يک يا دو جهاني را پيش رو نداشتند اما تحول تاتاري که تنها دو ماه در اردوي تيم ملي زير نظر خادم و کادر فني اش کار کرد، باعث شگفتي همگان شده بود. بايد ديد تاتاري در ميادين بزرگتر هم همين نمايش چشمگير را دارد؟

- کشتي هاي خوب حسن رحيمي (55 کيلوگرم) و مسعود اسماعيل پور(60 کيلو گرم) تحسين کارشناسان را برانگيخته بود.

افتتاحيه جام جهاني کشتي آزاد - ايران

- مهدي تقوي پس از شکست مقابل حريف روس خود مصاحبه نکرد و در هياهوي قهرماني ايران، زودتر از همه به تنهايي ورزشگاه را به سمت هتل ترک کرد. تقوي روي سکوي قهرماني حضور نداشت.

به گفته رضا لايق، تقوي اصلا توقع چنين شکستي را نداشت و از نظر روحي به هم ريخته بود.

کادر فني بايد بيش از هر چيزي تقوي را که بدون شک يکي از بهترين 66 کيلوگرم‌هاي دنياست، از لحاظ روحي بهتر بشناسد تا مشکلات غير فني او به حداقل برسد. شايد اگر يک روانشناس مجرب در دو سال گذشته(نه فقط يکي دو ماه) کنار تيم ملي کشتي قرار مي گرفت و با کشتي‌گيران ارتباط برقرار مي‌کرد، حالا تقوي هم مدال المپيک داشت.

- رسول خادم از صحبت کردن با خبرنگاران گريزان بود. او تنها پس از پيروزي مقابل آمريکا و روسيه با اصرار خبرنگاران صحبت‌هاي کوتاهي انجام داد. خادم بعد از قهرماني ايران هم به سرعت سالن 12 هزار نفري را ترک کرد و روي سکوي قهرماني نرفت.

- رضا لايق و غلامرض محمدي مردان رسانه اي تيم ايران بودند که با روي باز به سوالات خبرنگاران، قبل و بعد از رقابت‌هاي ايران پاسخ مي‌دادند، محمد طلايي بسيار کم حرف بود و سعي مي‌کرد بيشتر کشتي‌گيران را آماده مسابقه کند.

- آمريکايي‌ها بر خلاف روسها با رسانه‌ها ميانه خوبي داشتند، آنها به راحتي در مقابل خبرنگاران قرار مي‌گرفتند و با روي باز با خبرنگاران و مردم برخورد مي‌کردند. به خصوص جردن باروفس که از همه محبوب‌تر بود و حتي با کوچک‌ترين اشاره مي‌ايستاد و صحبت مي‌کرد. قهرمان المپيک لندن در طول رقابتها بارها از سوي تماشاگران تشويق شد و پس از پيروزي هايش تمام سالن او را تشويق مي کردند.

- آزادکاران روسيه هم مثل فرنگي کاران آنها بدون حاشيه به کار خود مي پرداختند و تنها بعد از مسابقه فينال مصاحبه کردند.

- ژاپني‌هاي از رختکن خود هم عکس مي‌گرفتند. آنها حتي يک عکاس زن را هم با خود به جام جهاني آورده بودند که البته تنها در زمان مسابقات ژاپن به او اجازه عکاسي داده مي شد.

- برخورد دو گانه مسئولان برگزاري با خبرنگاران داخلي و خارجي باعث ناراحتي خبرنگاران ايراني شده بود، در حالي که خبرنگاران ايراني حق ورود به سالن را نداشتند و تنها بايد در منطقه مصاحبه مي‌ايستادند. پنج خبرنگار شبکه ABC آمريکا به راحتي در سالن مسابقه حضور يافتند و به تهيه گزارش پرداختند.

- خبرنگار شبکه ABC و عکاس تيم ژاپن از بانوان رسانه اي حاضر در مسابقات بودند.

- منطقه مصاحبه‌اي که براي خبرنگاران در نظر گرفته شده بود به تشک‌ها ديد نداشت و خبرنگاران نمي‌دانستند که روي تشک چه اتفاقي مي‌افتد. با اعتراض خبرنگاران، در روزهاي دوم و سوم رقابت‌ها يک تلويزيون در محل حضور خبرنگاران نصب شد. البته در روز پاياني اثري از آن تلويزيون ديده نمي‌شد.

- حراست مسابقات کنترل بسيار خوبي بر رفت و آمدها داشتند و اجازه حضور افراد متفرقه را در جايگاه خبرنگاران نمي‌دادند. تنها در فينال جام جهاني کشتي آزاد که با کمبود جا همراه شده بود، برخي نفرات متفرقه روي پله هاي جايگاه خبرنگاران نشستند.

- درگيري تصوير برداران دو شبکه تلويزيوني ايران که نزديک بود به جاهاي باريک بکشد با وساطت چند خبرنگار ديگر ختم به خير شد.

- حنيف عمران زاده بازيکن استقلال براي تماشاي فينال کشتي آزاد به سالن آمده بود اما جايي براي نشستن نداشت و بر خلاف ميادين فوتبال، کسي هم توجهي به او نمي‌کرد.

- با اين که بعضي از خبرنگاران حتي حق حضور در منطقه مصاحبه و يا جايگاه خبرنگاران را نداشتند حضور بعضي افراد بي‌ربط که تلاش داشتند در تصاوير دوربين‌ها حضور چشمگيري داشته باشند، علاوه بر اين که در برخي مواقع بي نظمي را نشان مي‌داد باعث ايجاد خلل در کار خبرنگاران و تصويربرداران مي‌شد.

- بسياري از کشتي گيران از جمله آمريکايي ها و همچنين داوران خارجي و نمايندگان فيلا که تا به حال چنين جمعيت پرشوري نديده بودند، بارها دوربين به دست دور سالن مي‌چرخيدند و فيلم مي‌گرفتند. حتي يکي دو آمريکايي در زمان رژه هم فيلمبرداري خود را قطع نکردند.

- جام جهاني تهران نشان داد که کشتي طرفداران بسياري دارد و حتي اگر گنجايش سالن بيشتر بود شايد حتي تا دو برابر اين هم تماشاگر به تماشاي مسابقات مي‌آمد.

به هر حال جام جهاني تهران با همه ويژگي‌ها و کاستي‌هايي که داشت به شکل آبروندي برگزار شد و تاثير خوبي براي تبليغ کشتي در جهان براي جلوگيري از حذف کشتي از المپيک لندن گذاشت.
مرجع / ایسنا
:
:
:
آخرین اخبار