
صفها شلوغ بود در خردادماه گرم و پرآتشِ خوزستان. خودکار آبی را میان انگشتانش فِشرد و در برگهی رای نوشت "سید ابراهیم رئیسی". میدانست که سید بر عهدش با مردم وفادار است و همان هم شد. تا لحظهی شهادت در پی کارِ مردم بود. بی هیچآرام و قراری.
به گزارش خبرگزاری فارس از اهواز، آفتابِ نیمروز آسمان آبی را میشکافت و با سخاوت هر چه تمامتر بر زمین میریخت. مردم ایذه در میدانی از نور به گردِ هم آمده بودند و برای استقبال از رئیس جمهور چوببازی میکردند. بختیاریها رسم دارند که با رقصِ چوب پذیرای مهمان شوند. آنهم مهمانی که هم حبیبِ خداست، هم اولاد پیغمبر است و هم عزیزِ مردم.بلندگو میخواند: "ایران وطنم جان و تنم خاک رهایی/مهد هنری مامن مردان خدایی/ایران ای جان ای بیشه شیران/ در عشق تو یک بار نه صد بار بمیرم" و این عشق؛ عجب گوهر گرانبهایی است. عشق به "وطن و خدمت" چه تجلی باشکوهی داشت در نگاه مردی که بیخستگی، یار و یاورِ تمام قد خوزستان بود و از همان روزی که رئیسِ جمهور شد بار سفر بست و به دیارِ نخل و خاک و آتش و خون آمد.رئیس دولت سیزدهم هشت بار به خوزستان سفر کرد و آخرینبار به ایذه رفت. او در ایذه گفت: طلبه و خدمتگزار مردم است و آمده است تا مشکلات را پیگیری و رفع کند. آیتالله رئیسی گفت: مبادا بشنوم که در یک ادارۀ دولتی رشوه و فساد رخنه کرده است. ادارههای دولتی باید نماد کارآمدی و گرهگشایی از کارهای مردم باشند.در سفر هشتم آیتالله رئیسی به خوزستان؛ بزرگترین کارخانه آهن اسفنجی کشور و منطقه با عنوان زمزم سه در اهواز به بهرهبرداری رسید، میادین نفتی سپهر و جفیر در منطقه غرب کارون با سرمایهگذاری ۲.۸ میلیارد دلار آغاز به کار کردند و کارخانه ۳۶۹ هزار تنی ورق عریض فولاد آتیه خاورمیانه با به کارگیری ۵۰۰ نفر از جوانان مستعد و جویای کار استان خوزستان به چرخه اشتغال وارد شد.
رویایی که به دست سیدِ شهید رنگ واقعیت گرفت
آیتالله رئیسی در طول دوران ریاستجمهوریاش بارها نشان داد که قلبش برای مردم خوزستان میتپد. او تنها یک روز پس از رایِ اعتماد مجلس به کابینه دولت، به همراه وزرایش به اهواز آمد تا نخستین سفر استانی را از این خطه آغاز کند. او آمد تا به رویای ۲۰ سالهی این مردم در راهاندازی تصفیهخانه شرق اهواز رنگ واقعیت بخشد و کلنگ احداث این تصفیهخانهای با ظرفیت تصفیه ۱۱۲هزار مترمکعب در شبانه روز را بر زمین زد.اجرای طرح میان مدت غدیر برای منظور آبرسانی به ۲۶ شهر و ۱۰۰۰ روستای استان خوزستان و تصفیهخانه شهرهای شوشتر، اندیمشک، مسجدسلیمان و دارخوین و بهرهبرداری از طرح میانمدت آبرسانی به شهرهای دزفول، لالی، شوشتر و اندیمشک از دیگر برکات حضور سیدِ محرومان بود.
پدرِ دلسوز آبادانیها
متروپل که با غرشی مهیب فروریخت؛ آیتالله رئیسی با دلی آکنده از اندوه به آبادان آمد تا التیامبخش شهری باشد که هنوز زخمهای روبازِ جنگ بر تن رنجورش التیام نیافته است. او به مثابه پدری نگران و دلسوز به محل آواربرداری رفت و با بازماندگان این حادثه دلخراش دیدار کرد و غمخوارشان شد. آیتالله رئیسی در طی این سفر از مسوولان خواست با نظارت دقیق ساختمانهای ناایمن را مشخص کنند و اجازه ندهند مردم در این ساختمانها ساکن شوند.آیتالله رئیسی در زمانِ ریاست پربارش بر دولت سیزدهم نگاهی ویژه به آبادان داشت و همزمان با روز «ملی شدن صنعت نفت»، بخش نخست فاز ۲ طرح توسعه و تثبیت ظرفیت پالایشگاه آبادان را به عنوان یکی از بزرگترین پروژههای پالایشی در منطقه خاورمیانه به بهرهبرداری رساند. او در این مراسم گفت: این یک کار جهادی و رکورد در وزارت نفت است که باید تداوم یابد چرا که موجب اشتغال برای هفت هزار نفر بطور مستقیم و ۱۵ هزار نفر بصورت غیرمستقیم شده است.آیتالله رئیسی همواره بر مسئله اشتغال و مسکن جوانان خوزستانی تاکید داشت و خطاب به مدیران خوزستانی اظهار کرد: مدیران باید برای خوزستان کار جهادی کنند و در این مسیر نمیتوان آرام حرکت کرد. این صفا و نشاطی که در مردم خوزستان هست و این امنیتی که در این استان وجود دارد نیاز به کار و تلاش مضاعف دارد.
همراه با زلزلهزدگان اندیکا و منجی کارگران هفتتپه
پس از وقوع زمینلرزه در اندیکا و خسارت به ۱۲۰ روستا، آیتالله رئیسی در یک صبح سرد پاییزی، سرزده به میان مردم زلزلهزده رفت. مردم عشایری به پیشواز آمدند، زنان کِل کشیدند و کودکان شعر خواندند و برای رئیسجمهور گُل آوردند. آیتالله رئیسی هم به آنان قول داد که تا پیش از آغاز فصل سرما تمام نیازهای آنها برطرف میشود و امکانات لازم در اختیار آنها قرار میگیرد.رئیسی به میان مردم زلزلهزده بخش «چلو» هم رفت و در فضایی انباشته از برادری و صمیمی پای سخنان و درد دلهای این مردم نشست و از نزدیک در جریان خسارات وارده به آنان و نیازهایشان قرار گرفت. او در پایان بازدید از این مناطق دستور داد که راههای منتهی به روستاها هر چه سریعتر احداث شود، خسارتهای وارده به دامهای تلف شده پرداخت شده و بیمارستان شهرستان اندیکا تکمیل و تجهیز شود.آیت الله رئیسی منجی شرکت هفت تپه نیز بود و از هیچ تلاشی برای رفع مشکلات کارگران این شرکت دریغ نکرد. او در زمان ریاست قوه قضاییه به حرفهای کارگران هفت تپه گوش کرد و وقتی هم که رییس جمهور شد پیگیریها برای رفع مشکلات هفت تپه را ادامه داد تا این شرکت در اختیار یک مجموعه کاردرست قرار گیرد.سید ابراهیم برای شنیدن مطالبههای کارگری صبور بود. کارگران هفتتپه فراموش نخواهند روزی را که رئیس دولت سیزدهم برای افتتاح طرح مهم پاک چوب با بالگرد عازم شوش بود و در هنگام مشاهده تجمع کارگران، علاوه بر دیدار خود با تعدادی از نمایندگان کارگری، معاون اجرایی و رییس دفتر خود را برای بررسی مطالبه کارگران به میان آنها فرستاد.
رئیس جمهوری که تابِ دیدن محرومیت را نداشت
رویکرد دولت آیتالله رییسی محرومیتزدایی و توجه ویژه به بخش محروم کشور بود. او تابِ دیدن کمبرخورداری را نداشت و در چهارمین سفر به خوزستان با بالگرد به منطقه احمد فداله، یکی از محرومترین مناطق خوزستان رفت تا مشکلات بخش شهیون دزفول را از نزدیک مورد بررسی قرار دهد. مردم منطقه پس از اطلاع از حضور رئیس جمهور آمدند تا با او از رنجهاشان بگویند چون میدانستند تا سیدِ خدا تا چه اندازه شفیق است. حضور در میان عشایر عرب و رسیدگی به مشکلات آنان نیز از دغدغههای مهم آیتالله رییسی بود، از این رو دور دوم سفرهای استانی خود را نیز از خوزستان آغاز کرد و به شهرستان شادگان رفت. او در جمع زنان و مردان شادگانی که با اشتیاقی وصفناشدنی پرچمهای سه رنگ جمهوری اسلامی ایران را در سالن شهدای پتروشیمی شادگان تکان میدادند، گفت: میدانیم که اشتغال و امنیت از مهمترین مطالبات شما مردم است و بدانید که تلاش دولت آن است که با کمک مردم وضع موجود را با وضع مطلوب جابجا و به طرف وضع مطلوب حرکت کند.او این را هم گفت که دولت سیزدهم از ظرفیتهای گسترده و ارزشمند شادگان برای کمک به اشتغال استفاده میکند. رئیسی در این سفر ضمن بازدید از تالاب شادگان، پالایشگاه گاز هویزه خلیج فارس را به بهرهبرداری رساند.
شهادت در هنگامهی خدمت
خردادماه نویدِ آغاز دولت محرومان است و یادآور روزهایی است که مردم با شناسنامههای سرخ در دست، در صفهایی شلوغ ایستادند برای نوشتن نام "سید ابراهیم رئیسی" در برگههای رای. صفهایی که در خوزستان داغتر و پرحرارتتر بود. اما در آن زمان، مردم نمیدانستند که رئیسِ جمهورشان در آستانهی سهسالگی دولتاش، دعوت حق را لبیک میگوید و در هنگامی که همانند تمامی این سالها در پی کار مردم بود، به آسمان میرود تا شهید راهِ خدمت باشد.امروز خوزستانیها در حالی به سوگِ سیدِ شهید نشستهاند که قدردانِ خدمات دولت سیزدهماند و با گُلهای سپید عروجِ سید ابراهیم به آسمان را بدرقه میکنند.