تاریخ انتشار: ۰۴ اسفند ۱۳۹۱ - ۱۳:۲۳
کد خبر: ۲۹۲۶۳
تعداد نظرات: ۲۲ نظر
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
مسئولان چاره اندیشی کنند؛
خودکشی در کمین جوانان پایتخت نفتی ایران
حتی در طول سال پیش آمده که در یک هفته دو خود کشی داشته ایم و از طرفی افرادی که دست به این عمل زده اند اکثرا زیر 25 سال سن داشته اند! / در سال 89 تقریباً 260 اقدام به خودکشی داشته ایم که از این آمار 13 نفر خودکشی موفق داشته ایم (منظور اینکه منجر به فوت شده است ، در سال 90 تقریباً 331 نفر اقدام به خودکشی گزارش شده که از این آمار 12 نفر خودکشی موفق داشته ایم و در سال 91 تاکنون بالای 12 نفر خودکشی موفق داشته ایم.افسردگی، بیکاری، اعتیاد، مشکلات اقتصادی و خانوادگی ...
محمدرضا کرمزاده / عضو شوراس شهر مسجدسلیمان

خوزنیوز/ محمدرضا  کرمزاده*: دیشب جوانی 25 ساله خود را به دار آویخت و خودکشی کرد،  دیروز جوانی با بنزین خود را آتش زد و خودکشی کرد. این اخبار از جمله خبرهایی هستند که هر چند وقت یکبار از گوشه و کنار شهر ما به گوش می رسد! و موجی از عواطف انسانی و احساسی را به دنبال خود می کشاند.

در دو سال اخیر  آمار افرادی که در شهرستان مسجدسلیمان دست به خودکشی می زنند بسیار نگران کننده شده است،  حتی در طول سال پیش آمده که در یک هفته دو خود کشی داشته ایم و از طرفی افرادی که دست به این عمل زده اند اکثرا زیر 25 سال سن داشته اند! و این نشانه خوبی نیست و حکایت از آن دارد که بهداشت روانی جوانان نگران کننده و هشدار دهنده است.

  • احساس می کردم کسی حرفم را نمی فهمد،  همه اطرافیان برایم غریبه شده بودند،  نگاهها رویم سنگینی می کرد،  از بیکاری خود رنج می بردم،  مدتها بود گرفتار یک بیماری مزمن شده بودم طاقتم سر آمده بود،  هزینه های درمانی برایم سنگین بود،  احساس می کردم در زندگی زناشویی ام نا موفق بودم،  مرتب روی مسائل جزئی و کلی در منزل درگیری داشتیم،  از اینکه از سایر دوستانم از لحاظ مالی و تحصیلی عقب افتاده بودم سخت خود را ماخذه می کردم،  طلاق گرفته بودم همه یه جوری بهم نگاه می کردند،  احساس می کردم آخر خط رسیده ام،  چند جا رفتم خواستگاری گفتند ما به فرد بیکار زن نمی دهیم،  از اینکه می دیدم روزگارم بیهوده در حال سپری شدن است سخت ناراحت بودم،  به اطرافیانم بدبین شده بودم ،  بوی خیانت به مشامم می خورد،  این روزهای آخر حوصله هیچ کسی را نداشتم و تنهایی و گوشه گیری بلای جانم شده بود،  از سر نا اهلی و نشست و برخاست با دوستان ناباب گرفتار اعتیاد هم شده بودم،  دیگر تحمل مشکلات را نداشتم و خودکشی را تنها ترین راه می دانستم. شاید این عبارت گفتگوی من و افرادی باشد که تا چند قدمی مرگ رفته بودند.
  • پسر یکی از بستگانمان 20 ساله بود چندی پیش خودش را حلق آویز کرد،  پسر بدی نبود،  از لحاظ مالی هم تامین بود،  البته از مشکل بیکاری رنج می برد و در اذیت بود و از اینکه دستش توی جیب پدرش بود خیلی ناراحت بود خیلی دوست داشت استقلال مالی داشته باشد در مقایسه خود و برخی از همسن و سالهایش احساس درجا زدن داشت.
  • شب بود صدای جیغ و فریاد از منزل همسایه مان بلند شد ،  تمام همسایه ها سراسیمه خود را به آنجا رساندند،  پسر همسایه که کمتر از 30 سال سن داشت خودکشی کرده بود،  از هر کسی انتظار داشتم جز او. چرا که پسر بسیار مودب و آرامی بود،  اما این اواخر گوشه گیر و منزوی شده بود و کمتر لبخند بر لبانش جاری بود،  هر کسی یک دلیل برای این کار او می تراشید،  یکی می گفت چون بیکار بود،  دیگری می گفت چون نتوانسته بود دیپلم بگیرد و از سوی خانواده و اطرافیان تحت فشار بود.
  • کنار جاده حجله ای بسته بودند و آنرا چراغانی کرده بودند و چند نفر کنار آن ماتم زده بودند از آنان سئوال کردم مگر او را می شناختید؟ گفتند بله سئوال کردم چرا خودکشی کرده است؟ آدم چطوری بوده ،  پاسخ دادند پسر خوبی بود آزارش به کسی نمی رسید ولی یه مدتی بود بخاطر تهمتی که به او زده بودند گوشه گیر شده بود و سخت از این موضوع ناراحت بود.
  • همسایه ای داشتیم کمتر از 32 سال سن داشت متاهل بود با سر و صدای همسایه ها متوجه شدیم که خودکشی کرده است یکی می گفت توی پیمانکاری ورشکسته شده بود،  یکی می گفت مشکلات و درگیری خانوادگی داشت،  یکی می گفت بلند پرواز شده بود.
  • یکی از بچه های محل ما هم چندی پیش خودکشی کرد معتاد بود فکر کنم دیگر کم آورده بود.
  • برادر یکی از دوستانم چندی پیش خودکشی کرد یکی می گفت معتاد بود و ظاهراً این دفعه بیش از حد مصرف کرده بود و توی توهم رفته بود،  البته تا حدودی هم مشکلات روحی و روانی هم داشت،  دیگری می گفت عاشق شده بود و جواب منفی گرفته بود و دیگری می گفت پسر بی بند و باری بود.

آری این چند سطر بالا گفت و شنود من و برخی از اطرافیان افرادی بود که طی چند وقت گذشته دست به خودکشی زده بودند،  بالاخره پس از هر اقدام به خودکشی نقل قولهای فراوانی صورت می گیرد،  دلایلی که قربانیان خودکشی ارائه می دهند به قدر کافی قابل درک است اما می توان در اکثریت و حتی تمام موارد گفت آنقدر با اهمیت نبوده اند که خودکشی تنها راه حل و راه چاره آن باشد و از طرف دیگر بدست آوردن اطلاعات دقیق تر در خصوص دلایل و انگیزه هایی که فرد چرا دست به خودکشی زده است تا حدودی سخت و مشکل است چرا که بهترین منبع دسترسی به آن اطلاعات فرد قربانی است که در اختیار نیست تا بتوان پای درد دل او نشست و از طرف دیگر خانواده ها از آنجا که این عمل را قبیح و زشت و ننگ می دانند بعضاً از گفتن حقایق خودداری می کنند و اگر هم بتوانند اصل این عمل را یعنی خودکشی را منکر می شوند.

و اما از آنجا که رشته تحصیلی اینجانب علوم اجتماعی بوده است و بصورت جسته و گریخته به برخی از آمارها دسترسی داشته ام به این نتیجه رسیده ام که آمارهای خودکشی طی چند سال اخیر در شهر مسجدسلیمان از نرخ بالایی برخوردار بوده است که این موضوع یک خطر جدی برای جامعه بوده و در کمین خانواده ها به انتظار نشسته است. لذا افزایش و سیر صعودی آمارهای مربوط به خودکشی و تغییر گروه سنی قربانیان از میان سالمندان به نوجوانان و جوانان جای بسی نگرانی است و به این جهت بار دیگر با قلم شکسته خود تصمیم گرفتم با نوشتن چند سطری تلنگر و هشدار و زنگ خطری را برای مسئولین مربوطه روشن کرده باشم که انشا الله با تدبیر و اقدامات این عزیزان راه چاره ای اندیشیده شود و به دنبال جواب این سئوال باشند که چرا هر چند وقتی یک حادثه تلخ بنام خودکشی در یکی از کوچه و پس کوچه های شهر من باید رخ دهد.

بطور مثال در سال 89  تقریباً 260 اقدام به خودکشی داشته ایم که از این تعداد 108 نفر مذکر و 152 مونث که از این آمار 13 نفر خودکشی موفق داشته ایم (منظور اینکه منجر به فوت شده است) که 8 نفر مذکر و 5 نفر مونث،  در سال 90 تقریباً 331 نفر اقدام به خودکشی گزارش شده که 198 نفر مذکر و 131 نفر مونث که از این آمار 12 نفر خودکشی موفق داشته ایم و در سال 91 تاکنون بالای 12 نفر خودکشی موفق داشته ایم.افسردگی، بیکاری،  اعتیاد،  مشکلات اقتصادی و خانوادگی به ترتیب مشهود ترین دلایل ارائه شده بودند 63% مجرد و 37% متاهل بوده، در فصل تابستان بیشترین و زمستان کمترین اتفاق بوده در ضمن از لحاظ  وضعیت شغلی اکثریت غالب بیکار و زنان خانه دار و بعضاً کارمند، معلم، دانش آموز و سرباز گزارش شده است که این آمار بسیار نگران کننده است خصوصاً وقتی سن قربانیان زیر 25 سال باشد.

خودکشی چیست و چرا عده ای دست به خودکشی می زنند؟!

خودکشی به معنای نابود کردن و از بین بردن خود است، پدیده ای که از سالیان بسیار دور گریبان شهر نشینی را گرفته و آن را در محاصره خود دارد و هر کجا که انسانها زندگی می کنند خودکشی هم بر آنجا سایه افکنده است.بدون تردید عمل خودکشی در هر خانواده و جامعه ای که رخ دهد سبب عوارض نامطلوب و ناخوشایند و ناگوار خانوادگی، اجتماعی و حتی سیاسی از خود بر جای خواهد گذاشت و قلب و روح خانواده ها و اجتماع را مورد اذیت و آزار قرار می دهد و می تواند عامل مهمی برای متلاشی شدن و از هم پاشیدن خانواده ها باشد، افراد آن جامعه با شنیدن آن غم زده و افسرده شده و دچار نوعی اضطراب و دلهره و نگرانی خواهند شد.

اختلافات زناشویی و نامناسب بودن شرایط زندگی خانوادگی، کثرت جمعیت، احساس غربت و تنهایی حاصل از آن، کاهش محبت های خانوادگی و رها شدن فرد به سرنوشت خود، چشم هم چشمی ها ، سبز شدن آرزوی دست نیافتنی، محرومیت در عشق ورزی ها، افزایش فاصله و شکاف اجتماعی بین اعضای خانواده، مبتلا شدن به انواع بیماری های افسردگی روحی و روانی که غالباً یک عامل شتاب دهنده به حساب می آیند، فرد افسرده قادر به دیدن نکات مثبت زندگی خود نیست و به این باور و نتیجه رسیده دیگر پایان خط است و برای پایان بخشیدن به این زندگانی سراسر از نا امیدی و ناکامی باید خودکشی کند.بهترین درمان فرد افسرده این است که باید در شرایطی قرار گیرد که از افکار منفی و نا امید کننده رهایی یابد و امید دوباره ای بر روح و جسم آن تزریق شود، خوب است بدانیم خیلی از افرادی که اقدام به خودکشی می کنند قصد مردن ندارند شواهد بجا مانده از برخی افرادی که خودکشی موفق و یا ناموفق داشته اند حاکی از پشیمانی از مردن است و آنان به این دلیل خودکشی را انتخاب کرده اند که تنها راه بیان احساسات خود به اطرافیان و جلب توجه دیگران را در خودکشی دیده اند. بیگانه شدن با ارزشهای جامعه، سطحی شدن اعتقادات، کم رنگ شدن روحیه فداکاری، بیوگی، مجرد یا مطلقه بودن، فقر و تهیدستی، بی خانمان بودن بیسوادی و نادانی، پر رنگ شدن خط تبعیض در جامعه، اصرار بر پیروزی خود و شکست و نابودی دیگران، افراد فقط به دلایل روانی خودکشی نمی کنند بلکه گاهی اوقات عواملی مانند احساس شرمندگی،  انجام گناه، ترس، نا امیدی و شاید بخاطر وفاداری، درد و اندوه فراوان هم می تواند سبب خودکشی شود.زندگی شهری و اقامت در شهرهای بزرگ، بالا بودن هزینه های زندگی، گرانی، بحرانهای اقتصادی، اعتیاد به انواع مواد مخدر و مشروبات الکلی، سابقه اختلافات خانوادگی در دوران کودکی، اختلال روانی و بیمارهای جسمانی، بدبینی، درون گرایی و تضاد فکری و حتی برخی از خودکشی ها را می توان گفت که ریشه در دوران کودکی فرد دارند بطور مثال از دست دادن والدین و یا یکی از آنان، طرد عاطفی دراز مدت، فرزند ارشد بودن، زود از شیر گرفته شدن، مورد ضرب و شتم های پی در پی قرار گرفتن، مورد اذیت و آزار قرار گرفتن و محروم شدن از محبت های مادری، جدایی والدین از یکدیگر، مهاجرت، سختی کار، ورشکستگی، تنزل موقعیت، مبتلا شدن به بیماری های سخت جسمی دراز مدت، همچنین پایین بودن سطح معلومات و آگاهی در جوامع سنتی، جلوگیری و یا بی توجه بودن از شکوفا شدن استعدادهای جوانان و یا محدود ساختن آنان باعث سرخوردگی جوانان می شود اگر به پای صحبت این قشر از جامعه یعنی جوانان بنشینیم اغلب از اینکه اطرافیان خصوصاً والدین احساسات آنان را درک نمی کنند سخت گلایه دارند و در رنج می باشد و در اوج این حالت و احساس است که جوان ما تصمیم تلخی به نام خودکشی خواهد گرفت. طلاق و اعتیاد و بیکاری سه عامل مهم در سیر صعودی خودکشی در جامعه می باشند.

آری دهها عامل دیگر ممکن است در کنار هم قرار گیرند که برای افراد آنچنان آشفتگی روحی بوجود آورند که فرد تنها راه نجات خود را در نابودی خویش جستجو می کند.اما آیا واقعاً انتخاب خودکشی بهترین و تنها ترین راه است باید به این موضوع توجه داشت که برخی از موارد ذکر شده ممکن است عامل و دلیل اصلی خودکشی نباشند اما ریسک آن را افزایش می دهند

فرد در جامعه هر اندازه آشفتگی داشته باشد، و هر قدر مشکل داشته باشد زمانی دست به خودکشی می زند که رابطه ضعیفی را بین خود و جانعه احساس می کند و در این مرحله فرد کسی را بعنوان دوست و یا خویشاوند و یا همراه در کنار خود احساس نمی کند و اطرافیان برایش بیگانه و غریبه می شوند، نسبت به هیچ کس احساس نزدیکی و صمیمیت نمی کنند و به هیچ کس و هیچ چیز تعلق خاطر ندارد از همه چیز و همه کس و از همه جا می برد و در این مرحله است که فرد احساس می کند تاکنون بیهوده زندگی کرده است و اکنون که به پایان مسیر رسیده و به آنچه که می خواسته نرسیده است و زندگی را یک سراب و حاصل زندگانی خود را پوچ و بی حاصل دیده است و دست یابی به اهداف و مقاصد خود را غیر ممکن می بیند و این احساس تنهایی و بی کس بودن او را محاصره می کند و در نتیجه فرد برای مدتی درون گرا و در نهایت به انزوا می کشاند و خود را از جامعه و افراد آن جدا می کند و به مرور زمان دچار افسردگی روحی و روانی شده و نوعی اختلال روانی پیدا می کند و این افسردگی نیاز به چاشنی اضطراب دارد که منجر به خودکشی شود.

اینجاست که به یاد نقل قول ویلیام می افتم که می گوید خودکشی چه منجر به مرگ بشود و چه نشود باید آنرا فریادی از درد در نظر بگیریم، واقعاً خودکشی تلاشی است برای فرار از درد است و لذا اگر در جامعه امروز ما گوشهای شنوایی باشند که این دردها را بشنوند و آنان را متوجه این موضوع بکنند که خودکشی بهترین پایان نیست شاید ...! آری اگر در کنار هر فرد یک شنونده خوب باشد شاید ...!! آری خودکشی در واقع یک فریاد کمک خواهی است.

بهتر است بدانیم افرادی که پوست روشنی دارند بیشتر از رنگین پوستان خودکشی می کنند، آمار خودکشی در بین افراد مهاجر بیشتر است و شاید به این دلیل که وقتی فردی از محلی به محل دیگری مهاجرت می کنند طبیعتاً فهرستی از اقوام و دوستان خود را از رابطه روزانه خود فاکتور گرفته است و دیگر دسترسی به آنان ندارد و اگر نتواند جایگزینی برای آنان انتخاب نماید در نهایت به نقطه تاریکی خواهد رسید و دچار افسردگی خواهد شد، مردان سه برابر بیشتر از زنان خودکشی موفق دارند و زنان چهار برابر بیشتر از مردان اقدام به خودکشی می نمایند که نجات یافته و یا اینکه بهتر است بگوییم که زنان بیشتر تظاهر به خودکشی می نمایند. برخی از نظریات پزشکی دال بر این است که مردان به شیوه های خشونت آمیزتری و با وسایل موثرتر و با جدیت بیشتر اقدام به خودکشی می نمایند در حالیکه زنها ظریف تر و ملایم تر اقدام به خودکشی می کنند، مثلاً با خوردن دارو اقدام به خودکشی می کنند.الکلی ها پنج برابر بیشتر تمایل به خودکشی دارند، عامل اختلالات ذهنی در خودکشی ها نقش قابل توجهی دارد که به ترتیب اختلالات روانی، اعتیاد، اسکیزوفرنی و اختلالات شخصیتی سهم قابل توجهی دارند جالب است که بدانیم تقریباً بیش از 5% از افراد مبتلا به اسکیزوفرنی در اثر خودکشی می میرند.افسردگی از شایع ترین اختلالات روانی است.

  • دین و مذهب یک عامل بازدارنده مهم در خودکشی به حساب می آیند و نقش مهمی دارند، در بسیاری از ادیان از جمله اسلام خودکشی را رفتار گناه آلود و ممنوع دانسته و در نتیجه آنرا حرام اعلام کرده اند  و در این  خصوص آیات و روایات فراوانی داریم کسی که خودکشی کند از اهل جهنم خواهد بود، بطور کلی آنان که اعتقادات مذهبی پایه دار و محکمی دارند کمتر و بندرت اقدام به خودکشی می نمایند.فرد دیندار اگر روزی تمام درب ها را به روی خود بسته دید این تصور را نمی کند که خداوند آنرا فراموش کرده  و اینجا دیگر پایان مسیر زندگی است بلکه با این تصور که شاید بیرون وپشت آن درب های بسته طوفان باشد سعی در ادامه زندگی خود دارد و با توکل و توسل و تقویت روحیه و اراده با سختی ها می جنگد، پس بنابراین عطر آگین کردن فضای زندگی به دین و ایمان می تواند یک عامل بازدارنده، مثبت و قوی در جلوگیری از خودکشی باشد.

مکان زندگی، بهتر است بدانیم آمار خودکشی در روستاها و شهرهای کوچک در مقایسه با شهرهای بزرگ تر در حالت طبیعی بدلیل وابستگی های خانوادگی، ایلی، طایفه ای، اجتماعی، و ارتباطات فردی خاص محلی و همچنین کاهش فشارهای روحی و روانی کمتر است، بیکاری یکی از عوامل مهم خودکشی به حساب می آید، فرد بیکار و تهی دست چون دسترسی به زندگی ایده آل را برای خود غیر ممکن می داند و اینجاست که عقدهً حقارت درآن ایجاد می شود و لذا استعداد بزهکاری در آن بیشتر می شود

بیکاری و فقر عامل عمده ای در پیدایش نا بسامانیهای رفتاری و روانی و در نتیجه موجب بالا رفتن انواع کج رویهای اجتماعی به خصوص اعتیاد به انواع مواد مخدر و در نهایت خود کشی می تواند باشد و ممکن است فقر به تنهایی عامل مستقیم خودکشی نباشد اما ریسک آنرا افزایش می دهد.

در دوران بحرانهای شدید اقتصادی و اجتماعی زمانی که فشار تورم در جامعه شدید است و نرخ بیکاری در جامعه بالا باشد احتمال خودکشی بیشتر می شود، کاهش وابستگی فرد با اطرافیان خود اهم از خانواده  تا دوستان هر چه کمتر شود احتمال خودکشی بیشتر می شود.

اگر فرد در جامعه احساس کند که نمی تواند محیط اجتماعی خود را تحت تاثیر قرار دهد و احساس پوچی و بیهوده بودن کند گرایش آن به خودکشی بیشتر می شود.

اعتیاد بلایی خانمان سوز است که زمینه ساز سقوط و زیر پا گذاشتن بسیاری از ارزشهای فرهنگی و اخلاقی جامعه می باشد و همواره سلامت جامعه و خانواده ها رابصورت جدی به خطرانداخته است از آنجاکه اعتیاد موجب از بین رفتن انسجام روانی و هیجانی شخص می شود و در نهایت فساد و از بین رفتن بافت ها و سلول های مغزی را در بر دارد فرد معتاد فاقد تعادل روانی شده و دچار ضعف اراده می شود، شخص معتاد کنترل حرکات و اعمال خود را از دست می دهد و آمادگی آسیب رسانی به خود و دیگران در او نهادینه می شود و از این جهت هرچه گرایش به اعتیاد در جامعه بیشتر شود به موازات آن تمایل به خودکشی و سایر انحرافات اجتماعی و اخلاقی پر رنگ تر می شود.

آری در مورد علل خودکشی ساعتها و سطر ها می توان نوشت اما براستی برای پیشگیری از خودکشی و کاهش نرخ آن چه باید کرد؟

فکر کنم همگی بر این باور باشیم که وجه مشترک بین اکثریت افرادی که اقدام به خودکشی می کنند داشتن این باور که خودکشی تنها راه حل غلبه بر احساسات غیر قابل تحمل است و تنها راه فرار از مشکلات را خودکشی می دانند.

اینجاست ما باید به گونه و شیوه ای در زندگی رفتار کنیم که به این تیپ از افراد بفهمانیم که خودکشی تنها و بهترین راه حل نیست و راههای دیگری وجود دارد.معمولاً علائم هشدار دهنده خودکشی به دو گونه اند:علائم کلامی و رفتاری.

تجربه و تحقیقات صورت گرفته گواه این است که حداقل 60تا70 درصد کسانی که اقدام به خودکشی می کنند قبل از اقدام به خودکشی به گونه ای دیگران را از مقصد خود با خبر می کند مثلا عبارتی همچون آخرش خودم را خواهم کشت، تحملم سر رسیده دیگر طاقت ندارم، همین روزها خودم را می کشم، دیگر زندگی برایم معنایی ندارد....را بکار می برد بطور کلی وجود احساس افسردگی ، درماندگی، تنهایی و ناامیدی شدید می تواند بیانگر افکار منجر به خودکشی در فرد باشد بروز رفتارهای دیگری مانند بخشیدن اموال قیمتی و با ارزش و یادگاری خود به دیگران، مرتب کردن حساب و کتاب خود، گفتگوها و صحبت های روزانه فرد بیشتر رنگ نا امیدی به خود می گیرد،  نقاط منفی را پر رنگ تر می بیند و دائماً از نداشته های می گوید و داشته های خود ناچیز می داند از گذشته پشیمان و از آینده نا امید است، خود را در یک اتاق تاریک و تنگ می بیند به هر دلیل در خود احساس گناه می کند و خود را سزاوار مرگ می داند، مثل گذشته علاقه ای به شرکت و حضور فعال در برنامه های جمعی و مورد علاقه خود ندارد بیشتر دوست دارد در انزوا و تنهایی بسر ببرد و از دیگران فاصله بگیرد، تغییرات کاملاً مشهودی در ذائقه خوراکی او بوجود می آید و عادات خواب آن دچار تغییرات مشهودی می شود ساده تر بگویم کم خواب و خوراک می شود، آستانه صبر و تحملش کاهش یافته و کم حوصله شده و در انجام برنامه های خود تمرکز کمتری دارد، بریدن یا سوزاندن قسمت هایی از بدن را به راحتی انجام می دهد و به کشیدن سیگار-قلیان و هر نوع مواد مخدر دیگر تمایل نشان می دهد.تمام راههای پیش روی خود را به کوچه های بن بست ختم می کند، اغلب افرادی که دست به خودکشی زده اند دست کم یک نفر را از قصد خود با خبر کرده اند و از آنجا که به والدین خود اطمینان ندارند مشکل و تصمیم خود را با صمیمی ترین دوست خود در میان گذاشته اند، پس وجود دوستان عاقل و فهیم در کنار فرزندان می تواند یک بازدارنده مهم باشد. فردی که می خواهد خودکشی کند در آخرین گامهای خود سعی دارد همدرد و هم صحبتی بیابد تا بلکه بتواند بااو ارتباطی برقرار کند و اینجاست که هنر شنونده می تواند فرد را از تصمیم خود منصرف کند شنونده در اولین ارتباط باید با خونسردی به صحبت های فرد گوش فرا دهد و حمایت های عاطفی خود را دریغ نکند.

از بحث کردن در خصوص خودکشی ترس و وحشتی به خود راه ندهد.چرا که این باور اشتباه که مطرح کردن بحث خودکشی با افرادی که قصد خودکشی دارند باعث شعله ور تر شدن ایده آنان می شود در صورتی که اگر با صداقت و با یک ظرفیت در این زمینه صحبت شود فرد کمتر احساس تنهایی کرده و تا حدودی اضطراب و نگرانی او کاسته خواهد شد و این یعنی یک قدم موفقیت! تمایل به خودکشی اغلب زمانی اوج می گیرد که هیجانات و عواطف منفی فرد به نقطه اوج رسیده باشد و فرد تحت فشار عصبی شدید باشد و ظرفیت تحمل این میزان درد و رنج روانی را نداشته باشد شنونده باید سعی کند دریای پر تلاطم و امواج برخواسته شده از این هیجانات و افکار مخرب را آرام کند و باید دقت کرد که در گام اول نباید نقش ناجی و معلم را بازی کرد و از نصیحت کردن پرهیز کند  بلکه باید در ابتدا احساس همدردی و همدلی کند و بتواند نیاز عاطفی و روانی آن را تامین کند.با خونسردی باید رفتار کرد و عجله ای در کار نباشد با صحبت کردن و حرف زدن باید دنبال راهی بود که اطمینان-اعتماد دو طرفه ای برقرار شود.بحران هایی منجر به خودکشی موقتی هستندو سخت ترین دردها و رنج ها هم قابل تحمل است اما دلگرمی و قوت قلب می خواهد.

امید آن است که روزی جامعه ای بدون درد و رنج داشته باشیم


منابع:

- کتاب آسیب شناسی اجتماعی از هدایت الله ستوده

- مقالات: نسرین مصباح ،  فاطمه کاظمی آرانی ،  علی معینی فر، سودابه قیصری

- استفاده از رهنمودهای امام جمعه محترم شهرستان، اساتید ارجمند دکتر امیر علی درستی، دکتر منوچهر کرد زنگنه

-تحقیقات میدانی و برداشت های شخصی


* عضو شورای اسلامی شهر مسجدسلیمان

غیر قابل انتشار: ۴
در انتظار بررسی: ۲
انتشار یافته: ۲۲
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۳۹ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۴
1
15
امروز رفتم آزمون امور مالیاتی دادم
کل اهواز 3 نفر میخواستن
خدا شاهده اینقدر سخت سخت بود که من که خونده بودم بغضم گرفت
آیا حق جوانان ما اینه؟
رحیم
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۴۳ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۴
0
13
خودکشی در مسجدسلیمان رتبه اول دراستان خوزستان و استان خوزستان رتبه اول درکشوراست عمده دلایل خودکشی درشهرستان مسجدسلیمان بحث مشکلات اقتصادی واعتیاد به مواد مخدر صنعتی است و چون خودکشی یک عامل انگیزشی محسوب می شود و تشییع جنازه فرد ی که خودکشی کرده در مسجدسلیمان با تشریفات زیاد انجام می شود این بدعت باعث می گردد تا دوستان صمیمی فردی که خودکشی کرده نیز مرتکب خودکشی گردند در مجموع خودکشی یعنی به بن بست رسیدن فکری و عدم توانایی فرد درحل مشکلی که با آن مواجه است دراین میان چندسوال مطرح است:
1-چرا فرمانداری مسجدسلیمان مصوبات کمیته ویژه مقابله با خودکشی را جدی نمی گیرد وحتی این جلسات دیگر برگزار نمی گردد درحالی که خودتکشی همچنان دراین شهرستان سیر صعودی دارد و دریک مورد هم خودسوزی جوانی بر پل نمره یک خیابان مرکزی شهر مو برتن بینندگان سیخ نموده بود آیا فرماندار محترم تصور می کنند با چند مصوبه بدوم پشتوانه اجرایی می تواند جلوی این قضیه را بگیرد.؟
2-شبکه بهداشت و درمان در پیگیری موضوع نقش موثری برغم مسئولیت قانونی که دارد ایفاء نمی کند جلسات شورایسلامت شهر عمدتا پیرامون سگ ها ولگرد؛فروش مرغ زنده؛کشتارگاه غیراستاندارد دام و...است و به بحث سلامت روان شهروندان توجهی نمی شود.
3-اداره بهزیستی با داشتن امکانات فراوان از قبیل ارژانس اجتماعی و مرکز مداخله دربحران واستخدام چندین نفر نیرو اکثر نیروهایش به عنوان کارشناس روانشناسی و مددکار اجتماعی روزها بیکار و ماههاست گشت ارژانس اجتماعی این اداره تعطیل و وبرغم هزینه سنگینی که جهت حقوق و هزینه جاری اداری ماهانه این مراکز صرف می کنند تعداد7نفرنیروی این مرکز ... هستند که یکی از کارشناسان این مرکز به اصطلاح مداخله دربحران!در خصوص دلایل عدم واکنش مسئولانه بهزیستی در خصوص بحران خودکشی درشهرستان که اتفاقا از مددجویان بهزیستی را هم درمیان خودکشی کنندگان هستند گفت:که گزارش جامعی به اداره کل بهزیستی دراین خصوص ارسال شد که به ما گفتند....؟؟؟؟بهزیستی مسئولیت سلامت روان جامعه رابه عهده دارد با این امکانات انسانی و اداری ... آیا درقبال چراغ عمر جوانانی که ازفرط بن بست فکری تن به خاموشی میدهند مسئولیت ندارند؟؟

4-شهرداری؛و شورای شهر در زیباسازی و توسعه پارکها ومحیط های شهری نقش موثری داردبا این المان های بهم ریخته شهری که همه اش انرژی منفی است آیاشهرداری و شورای شهربه وظیفه خودش درست عمل می کند؟متاسفانه طناب کشی های سیاسی دراین شهر ودخالتهای بی جا افراد صاحب نفوذ درامورات مختلف باعث شده مهمترین دغدغه های مردم از جمله سلامت روان جامعه فراموش شود.
5-دراین شهروام های خوداشتغالی توسعه کشاورزی به ساکنان تهران و اهواز و..پرداخت می گردد وجوان مستاصل مسجدسلیمانی همین وام را هم نمی تواند بگیرد حداقل پرداخت این تسهیلات دراین شرایط کمرشکن اقتصادی مرحمی است اما افسوس....
راست امروز در مراسم فوت جوانی که خودسوز ی کرده بود شرکت کردم بسیار متاثر شوم وبا خود اندیشه کردم صادق اگرچه در شعله های آتش جان داد اما مقصر نبودمقصراصلی کسانی هستند که به جای حل مسئله بدنبال سرپوش گذاشتن بر مسئله هستند...
امید مسجدسلیمان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۶ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۵
0
6
اولا به اقای کرمزاده عضو مردمی شمرای شهر و خدمتگزار مردم باید خداقوت گفت دوم جای بسی سوال بی پاسخ از سایر اعضا شورای شهر در این مدت چه میزان تلاش تموده التیام بخش دردهای شهروندان بخصوص جوانان باشید ...؟؟؟
سوم از اقای فرماندار و سایر مسولین امر سوال دارم چه میزان برای رفع ناهنجاریهای شهر همانند سایر فرمانداران و مسئولین خدمتگزار نسبت به این مباحث مهم اقدام نموده ؟؟؟ ایا وظیفه شما حضور دربعضی محافل و وانمود به مردمی بودن است ؟ اقای فرماندار شما چه میزان از وقت خود را صرف امور مشکلات شهر ومردم نموده اید ایا برخوردهای دوگانه نشان از ضعف عالی ترین مقام تصمیم گیری شهرستان نیست ؟ ایا در زیر مجموعه خود بدرستی بررسی گردیده چه میزان از وقت خود را صرف امور سازمانی مینمایند ؟ چه میزان برای تحقق اشتغال واقعی ، جذب سرمایه گذار ، احیا شهرک متروکه صنعتی ، راه اندازی فازدوم کارخانه سیمان ، زیرکشت بردن 1200 هکتار اراضی دشت گلگیر ، جلوگیری از مهاجرت روستاییان و عشایر به شهر ، جلوگیری از فرار نخبگان به سایر استانها و حتی خارج ازکشور ، بکارگیری مدیران دلسوز کارامد در مسئولیتها ، ارتباط رودرو با مردم در محلات و مناطق شهرستان ، پیگیری اجرای 32 مصوبه ویژه مسجدسلیمان در تاریخ 89/1/10 که خود مشکلات بسیاری از این شهرستان بر خواهد داشت ، تعامل با مدیران خدمتگزار در جهت رفع نیازهای منطقه ، این موارد بخش مهمی از وظایف فرماندار بعنوان مدیر اصلی شهرستان میباشد . اما اقای نماینده شما هم میبایستی ضمن نظارت دقیق نسبت به پیگیری انها از هیچ تلاشی کم مایه نگذارید و تلاشتان بکارگیری افراد دلسوز ، کارامد و خدمتگزار تا حدود بسیاری تسکین بخش جوانان در جلوگیری از این پدیده شوم بنام خودکشی است ... !!!؟؟؟
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۱ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۵
1
7
سلام.موضوع خوبه اگر چه ناراحت کنند ست.اگه بشه این گونه مطالب به استحضار مسولین ارشد بارها و بارها رسیده بشه.اگه بی اطلاع هستن که مقصر و مسولن.اگه مطلع هستن و کاری نکردن که...کاش میتونستین به صورت ریزتر به زندگی شخصی هر خودکشی کرده ای بویژه اواخر عمرشون میپرداختین.پیروز باشین.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۵ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۶
1
4
باسلام بسیار ناراحت کننده و دردناک
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۸ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۶
2
0
علت به کجا برمیگرده مسولین برای فرار از جواب خانواده ها رو مقصر میدونن واقعا که خیلی زحمت کشیدن به این نکته دست پیدا کردن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۶ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۶
2
4
درود بر آقای کرمزاده و مطالب ارزشمندشان افسوس که گوش شنوایینیست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۶ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۶
2
2
باسلام بسیار ناراحت کننده و دردناک
شهروند مسجدسلیمانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۵۵ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۶
4
3
سلام. از قدیم گفته اند یک سوزن به خود بزن یک جوال دوز به مردم.
حال حکایت مسئولین شهری ما نیز چنین است!!!
ابتدا از خود آقای کرمزاده سئوال میکنم ایشان و دیگر اعضای شورا به عنوان یک مسئول و در جایگاه نماینده مردم در شورای شهر چه اقداماتی در زمینه رفع این معضل داشته اند؟
حرف زدن و نوشتن متن های آرمانی کاری بسیار سهل و آسان است که از عهده من شهروندنیز بر می آید،اما مهم انجام وظیفه و عمل کردن است که دو صد گفته چو نیم کردار نیست...
البته قصد بنده نقد مطلب آقای کرمزاده نمی باشد بلکه به عنوان یک شهروند از جسارت ایشان که هر چند دیر به این معضل پرداخته اند سپاسگزارم.و امیدوارم تلنگری باشد برای تحرک سایر مسئولین شهرستان.
یک مسجدسلیمانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۳۲ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۷
1
2
باتشکر از آقای کرم زاده عضو محترم شورای شهرمان،تمام مطالبی که گفتید رامن قبول دارم، مگر اینکه شمابه فکر این جوانان باشید همیشه مطالبتان رامی خوانم از خواندشان لذت می برم درست است که کمی دردناک بود ولی حرف دل پدران و مادرانی را زدید که سالهاست عزیزان خود را براثر خودکشی از دست داده اند . دستتون درد نکنه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۴۸ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۷
1
3
ممنون از آقای کرم زاده ،عضو شورا که همیشه بدون غرور وبا عشق به مردم خدمت می کند دست مریزاد
اميد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۵۳ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۷
1
2
باتشكر از اقاي كرم زاده دلسوز

متاسفم از مسولين بي خيال جامعه. خيلي ناگوار است
باقرنیا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۴ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۷
1
3
احسنت بر شما که درد دل ما جوانان را گفتید
ایلیا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۰ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۷
1
2
خدمت آقای کرمزاده سلام عرض می کنم ولی به نظرم شما بجای پرداختن به حل معضل خودکشی به مسئله اشتغال که دغدغه همه جوانان این شهر است بپردازید با تشکر از فعالیت اجتماعی شما ممنونم
شهروند
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۲۴ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۷
1
1
آقای کرمزاده شورای شهر مسجدسلیمان تنها وظیفه اش عزل و نصب شهرداران درای شش سال بوده است و به سایر مسائل شهر به خصوص مسائل آسیب های اجتماعی هرگزاهمیتی ندادیدمسئولان شهرستان مسجدسلیمان دراین چند سال هرگز به برنا مه های نشاط و شادی مردم اهمیت ندادند کخ مبادا اجرای یک برنامه شاد موجب ایراد گرفتن آدم بانفوذی ومنفی بافی شودشرکت نفت منطقه هم برنامه هایی فقط درایام نوروز با هزینه گزاف اجرا می کند که درحد چند سیاه چادرست
بنیامین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۳۳ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۷
4
4
حال که نزدیک به انتخابات شورا ها هستیم به فکر جوانان افتاده اید آقای کرمزاده شما این چند سال در شورای شهر چه کرده اید
پرویز دویدخسروی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۱۶ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۸
2
3
احست بر برادر ارجمند دل سوخته و مبارز خستگی ناپذیر شهرمان مطلب فوق العاده ای بود موفق باشید
پاسخ ها
بنیامین
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۲۶ - ۱۳۹۱/۱۲/۱۰
خیلی خوبه موقع تعریف اسمو فامیلیو کامل میگین
دوستدار شهرم
|
Germany
|
۲۳:۵۲ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۸
1
4
خسته نباشید آقای کرمزاده
بازم دست مریزاد به شما. دیگران خوابند. ولی افسوس کجای شهر ما سرجاشه؟
از جوانان غیرتمند شهرم میخام به امور دینی بپردازید تا یک تکیه گاه محکم داشته باشید.همیشه خدا را کنارتان بدانید.و هرگز تسلیم نشوید.
مکوندی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۰۶ - ۱۳۹۱/۱۲/۱۱
1
3
سالهاست که در این آبادی ناله ها و گلایه ها به گوش میرسد. جلسه ها، همایش ها برگزار میشود، مسئولین در جهت حفظ ظواهر همواره مسائلی را از زبان مردم مطرح میکنند و هدفشان جز محکم کردن پایه های میز خود نیست.
عده ای می آیند و مدتی میمانند و بدون ارائه هیچگونه کارنامه ای می روند!!!!
تا بوده همین بوده و خواهد بود.
جناب کرمزاده از اینکه صدای مظلومیت مردم فهیم مسجدسلیمان را فریاد میزنید بسیار سپاسگزارم و امیدوارم که قدمهای عملی در جهت رفع مظلومیت از شهرمان توسط مسئولین برداشته شود.
ای که دستت میرسد کاری بکن...
البرز
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۲۶ - ۱۳۹۱/۱۲/۱۲
1
0
افسوس که گوش شنوایی نیست
منتقد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۷ - ۱۳۹۱/۱۲/۱۵
1
0
باسلام خدمت آقای کرم زاده
اولا شما که رشته روانشناسی نخونده ای که پا در مباحث مهمی مثل خودکشی گذاشته ای , میدونی علت خودکشی چیه ؟ بیکاری
میدونی چند تااز بچه های مال کریم تا حالا خودکشی کرده اند.
میدونی بیشتر انها وقتی کاری پیدا نکردند سره خود رابالای دار بردند؟
....
:
:
:
آخرین اخبار