تاریخ انتشار: ۱۹ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۲
کد خبر: ۲۹۱۱۷۰
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره

واکسیناسیون بیش از ۱۸ هزار قلاده سگ نگهبان در خوزستان

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی دامپزشکی خوزستان گفت: پیش بینی می‌شود امسال بیش از ۱۸ هزار قلاده سگ نگهبان توسط این اداره کل زیر پوشش واکسیناسیون هاری قرار بگیرند.
 
 

پیش بینی واکسیناسیون بیش از ۱۸ هزار قلاده سگ نگهبان در خوزستان

 بهمن جوشن گفت: مطابق ابلاغ دفتر بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی سازمان دامپزشکی کشور در خصوص حجم موظفی واکسیناسیون جمعیت سگ‌های صاحب دار علیه بیماری هاری و نقش موثر این اقدام کنترلی در پیشگیری از بروز بیماری هاری انسانی، بیش از ۱۸ هزار قلاده سگ صاحبدار و نگهبان توسط دامپزشکی استان خوزستان زیر پوشش واکسیناسیون قرار خواهند گرفت.


وی با اشاره به واکسیناسیون ۱۸ هزار قلاده سگ نگهبان در سال ۱۴۰۲ در استان، افزود: در این زمینه اداره کل دامپزشکی استان توانست پوشش واکسیناسیون ۱۰۰ درصدی را در سطح استان محقق کند.


جوشن بیماری هاری را یک بیماری مشترک میان انسان و حیوان عنوان کرد و ادامه داد: هاری عفونت حاد و کشنده مغز و سیستم اعصاب مرکزی پستانداران است که به دنبال گزیدگی توسط حیوانات ناقل ویروس عامل بیماری از طریق بزاق به انسان، دام و سایر حیوانات اهلی قابل انتقال است که بر سیستم عصبی مرکزی تاثیر گذاشته و التهاب مغز یکی از عوارض اصلی آن است که سگ‌های خانگی، گربه‌ها و خرگوش‌ها و حیوانات وحشی مانند راسوها، راکون‌ها و خفاش‌ها می‌توانند این ویروس را از طریق گزش و خراش به انسان منتقل کنند.


معاون سلامت اداره کل دامپزشکی دامپزشکی خوزستان وجود علائم غیر عادی در رفتار سگ و دیگر پستانداران را مثل گوشه‌گیری، چشم‌های از حدقه بیرون زده، ریزش بزاق، بی میلی به غذا، ترس از آب و نور، حمله‌های غیرقابل کنترل و در نهایت فلجی و مرگ از نشانه‌های بیماری هاری برشمرد.


وی هدف نهایی در برنامه مبارزه با بیماری هاری توسط اداره کل دامپزشکی خوزستان را کاهش موارد بروز هاری در دام‌ها و در نهایت حذف موارد هاری انسانی ناشی از انتقال از طریق سگ عنوان و اضافه کرد: با انجام واکسیناسیون منظم سگ‌های صاحب دار بیماری هاری در سگ‌ها کنترل می‌شود.

captcha
آخرین اخبار