تاریخ انتشار: ۰۴ مهر ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۸
کد خبر: ۲۸۰۳۶۶
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
شکلات داغ و خواصی که از آن بی اطلاع هستید
شکلات داغ یا هات چاکلت از نوشیدنی‌هایی است که طرفداران آن کم نیستند و خواص زیادی برای سلامت بدن دارد.
 شکلات داغ یا همان هات چاکلت فواید زیادی برای سلامت بدن دارد، البته نباید در مصرف آن زیاده روی کرد، زیرا در کنار فواید، می‌تواند مضر باشد.

ماده اصلی موجود در کاکائو سبب شادترشدن انسان و سرزندگی می‌شود، البته اگر به اندازه مصرف شود.

در تحقیق‌های اخیر خاصیت دیگری از این ماده به دست آمده است که ارتباط مستقیم با مغز را دارد، ولی این تنها خواص و فواید آن نیست و این نوشیدنی شیرین فواید دیگری هم دارد که در این بخش به آن‌ها پرداخته ایم.

دانشمندان عقیده دارند مصرف که روزانه یک یا ۲ فنجان شکلات گرم سلامت مغز را حفظ و از افت فشار در مغز در زمان فعالیت مغزی جلوگیری می‌کند.

سلامت قلب

بر اساس مطالعه‌های انجام شده در بریتانیا، شیر موجود در شکلات داغ می‌تواند از شما در برابر سکته مغزی و قلبی محافظت کند.

همچنین حاوی مقادیر بالاتری از آنتی اکسیدان در مقایسه با چای سبز و چای سیاه است و سلامت قلب شما را تضمین کرده و آنتی اکسیدان از بروز خونریزی‌های کلیوی نیز جلوگیری می‌کند.

روشن کننده پوست

درحالیکه ممکن است شیر برای برخی افراد که به لبنیات حساسیت دارند مضر باشد و باعث به وجود آمدن جوش در نقاط مختلف بدن آن‌ها شود، اما جالب است بدانید که شیر سرشار از ویتامین D و A است که هردو این ویتامین‌ها برای سلامت پوست عالی هستند.

ماده دیگری که در شیر وجود دارد و نقش مهمی در سلامت پوست ایفا می‌کند، فلاونوئید‌ها هستند که با آبرسانی پوست و دفع اشعه ماوراء بنفش از بروز بیماری‌های پوستی جلوگیری می‌کند. فلانوئید‌ها همچنین در روند لخته شدن پلاکت‌های خون در هنگام خونریزی نیز نقش به سزایی دارند.

برطرف کننده سرفه

با وجود این که برخی مطالعه‌های حاکی از آن هستند که مصرف لبنیات در دوره سرما خوردگی باعث به وجود آمدن خلط در گلو فرد می‌شوند، اما با این حال سایر تحقیق‌ها دارای نتایجی مغایر با این عقیده بوده اند و محققان بر این باور هستند که مصرف شیر داغ باعث برطرف شدن گلو درد و سرفه می‌شود.

جلوگیری از دیابت

نتایج یک تحقیق به عمل آمده در ایتالیا حاکی از آن بود که مصرف شکلات سبب تحریک فعالیت انسولین در بدن می‌شود و همچنین مطالعات دیگر نشان می‌دهند که افزایش مصرف کلسیم، خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش می‌دهد.

جلوگیری از بروز افسردگی

مطالعات نشان می‌دهند که مصرف شکلات باعث جلوگیری از بروز افسردگی می‌شود. شکلات حاوی ماده‌ای به نام سروتونین است که این ماده به عنوان یک ماده ضد افسردگی شناخته می‌شود و باعث تولید اندروفین در بدن خواهد شد. هورمون اندروفین باعث ایجاد حس لذت در فرد می‌شود و بنابراین مصرف شکلات داغ به بهبود بیماری افسردگی نیز کمک خواهد کرد. آنتی اکسیدان موجود در شکلات نیز باعث کاهش استرس در فرد خواهد شد.

افزایش مهارت ریاضی

محققان بر این باورند که مصرف یک فنجان بزرگ شکلات داغ می‌تواند به افزایش مهارت فرد در محاسبات ریاضی کمک کند.

کمک به کاهش وزن

مصرف لبنیات به کاهش چربی‌های بدن کمک می‌کند. شکلات تیره نیز می‌تواند روند هضم را کند‌تر کرده و باعث ایجاد احساس سیری در فرد شود و بنابراین یک فنجان شکلات داغ میان وعده مناسبی برای افراد دارای اضافه وزن می‌باشد.

جلوگیری از بروز سرطان

از آنجایی که شکلات حاوی مقادیر بالایی آنتی اکسیدان است، بنابراین به عنوان ماده‌ای برای جلوگیری از بروز سرطان شناخته می‌شود و مطالعات نشان می‌دهند که ویتامین D و کلسیم موجود در شیر نیز به جلوگیری از بروز سرطان کمک زیادی خواهند کرد.

کاهش فشار خون

براساس مطالعات پزشکی انجام شده در آلمان، شکلات تلخ و ویتامین D و کلسیم موجود در شیر سبب کاهش فشار خون در افرادی که از فشار خون بالا رنج می‌برند می‌شود.

بهبود سلامت و عملکرد مغز

محققان کشف کرده اند که شکلات تلخ می‌تواند از مغز در بروز سکته مغزی و صدمات ناشی از آن محافظت کند. فلانوئید‌ها جریان خون و اکسیژن رسانی به مغز را تقویت می‌کنند و از آنجایی که زوال عقل در اثر کاهش جریان خون به مغز بروز پیدا می‌کند، محققان بر این باورند که مصرف شکلات داغ، باعث بهبود عملکرد مغز و همچنین درمان بیماری آلزایمر می‌شود.

مرجع / صداوسیما
:
:
:
آخرین اخبار