تاریخ انتشار: ۰۱ مهر ۱۴۰۲ - ۰۹:۲۳
کد خبر: ۲۸۰۱۴۲
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
قارچ غذایی سالم و دوستدار قلب
ابتلا به بیماری قلبی دلایل مختلفی دارد، اما مصرف برخی مواد غذایی و خوراکی‌ها نقش مهمی در مصون ماندن از این بیماری ایفا می‌کنند.
  اگرچه برخی از عوامل خطر بیماری قلبی مانند سابقه خانوادگی در کنترل ما نیستند، اما عوامل مرتبط با سبک زندگی و تغییرات در آن در کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی نقش دارند.
 
بیماری قلبی یکی از مهمترین علل مرگ و میر در سطح جهانی است، ولی توجه به مواد غذایی که مصرف می‌کنیم، یکی از بهترین کار‌هایی است که می‌توان برای سلامت قلب خود انجام دهیم.
 
قارچ یکی از خوراکی‌های پرطرفدار و دارای فواید تغذیه‌ای منحصر به فرد است و یک غذای سالم و دوستدار سلامت قلب محسوب می‌شود.
 
قارچ منبع اسیدآمینه ارگوتیونئین
 
یکی از جالب‌ترین ویژگی‌های قارچ، ترکیب اسید آمینه آن است. قارچ منبع غذایی اصلی یک اسید آمینه آنتی اکسیدانی و ضد التهابی به نام ارگوتیونئین است. بیشتر قارچ‌ها حاوی اسید آمینه هستند، اما انواع کینگ صدف، میتاکه، صدف و شیتاکه برخی از گونه‌هایی هستند که دارای بالاترین میزان ارگوتیونئین در میان دیگر قارچ‌ها است.
 
ارگوتیونئین با سطوح پایین‌تر تری گلیسیرید مرتبط است و ممکن است به جلوگیری از تشکیل پلاک شریانی؛ یک مقصر کلیدی در بیماری قلبی کمک کند.
 
یک مطالعه ارتباط مستقیمی میان دریافت ارگوتیونئین از رژیم غذایی و عملکرد بهتر قلب و عروق نشان داد. این مطالعه همچنین اشاره کرد که سطوح بالاتر ارگوتیونئین پلاسما ممکن است نشان دهنده خطر کمتر مرگ زودهنگام در اثر بیماری‌های قلب یا عروق خونی باشد.
 
برخورداری قارچ از ۲ نوع فیبر
 
قارچ دو نوع فیبر دارد: نامحلول (در آب حل نمی‌شود) و محلول (در آب حل می‌شود). شما به هر دو نوع فیبر نیاز دارید، اما فیبر محلول ممکن است مزایای منحصر به فردی برای سلامت قلب داشته باشد.
 
بتاگلوکان نوعی فیبر محلول است که در قارچ یافت شده و ماده‌ای ژل مانند در دستگاه گوارش ایجاد می‌کند. این ژل کلسترول و تری گلیسیرید را به دام می‌اندازد و از جذب آن‌ها توسط بدن در طول هضم جلوگیری می‌کند.
 
این فرآیند به نوبه خود به کاهش سطح کلسترول خون کمک می‌کند.
 
قارچ سرشار از ویتامین D
 
بسیاری از افراد سطح ویتامین D پایینی دارند و کمبود این ویتامین با بسیاری از مشکلات مرتبط با قلب، از جمله بیماری عروق کرونر، نارسایی قلبی و فیبریلاسیون دهلیزی مرتبط است.
 
غذا‌های کمی به طور طبیعی ویتامین D در خود دارند، اما قارچ‌ها سرشار از این ویتامین هستند و برخی از انواع آن در واقع با قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش بیشتر رشد می‌کنند تا ویتامین D را بیشتر تولید کنند.
 
قارچ جایگزین مناسب گوشت‌های سفید و قرمز
 
قارچ‌های پخته شده قوام «گوشتی» دارند که در بسیاری از دستور العمل‌های پخت غذا آن را تبدیل به جایگزینی فوق‌العاده برای گوشت می‌کند. قارچ‌ها می‌توانند جایگزینی برای گوشت گاو، مرغ، میت لوف و همبرگر باشند.
 
همچنین می‌توانید قارچ‌های خرد شده را با گوشت چرخ کرده مخلوط کنید تا میزان گوشت خالص موجود در غذا را کاهش دهید. سعی کنید ۳۰ درصد از گوشت چرخ کرده را در دستور پخت با قارچ خرد شده در هنگام تهیه برگر یا کوفته عوض کنید.
 
قارچ‌ها نه تنها حاوی مواد مغذی مهمی مانند نیاسین، ریبوفلاوین و ویتامین D هستند، بلکه به لطف طعم دلپذیری که دارند، در پخت انواع مختلف غذا استفاده می‌شوند.
 
افزایش مصرف قارچ در رژیم غذایی
 
مقداری قارچ را در روغن زیتون و پیاز تفت دهید. در آخرین دقیقه پخت کمی به آن پودر فلفل قرمز و زیره اضافه کنید. آن‌ها را از روی حرارت بردارید و کمی آبلیموی تازه به آن اضافه کنید. همچنین می‌توانید قارچ را در یک تورتیلا ذرت گرم شده با گشنیز خرد شده و کمی پنیر کوتیجا نیز سرو کنید.
 
یک سس از سرکه، روغن زیتون، نمک، فلفل و سیر خرد شده درست کنید. قارچ‌های خرد شده را به ترکیب اضافه کرده و تفت دهید. قبل از سرو روی نان تست غلات کامل، اجازه دهید ۳۰ دقیقه مارینت شود.
 
قارچ‌ها را با سرکه بالزامیک، روغن زیتون فوق بکر، نمک و فلفل مخلوط کرده و هم بزنید. آن‌ها را تفت داده و با آویشن تازه ترکیب کرده و سپس نوش جان کنید.
مرجع / صداوسیما
:
:
:
آخرین اخبار