تاریخ انتشار: ۰۶ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۹:۳۱
کد خبر: ۲۷۸۹۰۰
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره

ارزیابی زیست محیطی توسعه میدان نفتی سهراب در دست بررسی/پتروپالایش ملل فاقد مجوز محیط زیست

  مدیر کل حفاظت محیط زیست استان خوزستان با اشاره به مراحل بررسی گزارش ارزیابی زیست محیطی طرح توسعه میدان نفتی سهراب در اداره کل محیط زیست خوزستان گفت: پس از انجام بررسی های مربوطه، گزارش زیست محیطی این میدان نفتی برای تصمیم گیری به سازمان محیط زیست کشور ارسال می شود.

 داود میرشکار روز دوشنبه در نشست خبری در اداره کل حفاظت محیط زیست استان خوزستان با اشاره به طرح توسعه میدان نفتی سهراب بیان کرد: همه پروژه‌های بزرگ صنعتی از جمله توسعه میادین نفتی مشمول ارزیابی زیست محیطی هستند در این پروژه‌ها امکان سنجی اجرای پروژه‌ها و ارایه راهکارها بررسی می‌شود.

وی افزود: میدان نفتی سهراب براساس استعلام صورت گرفته در محدوده تالاب هورالعظیم است که به دلیل حساسیت‌ این موضوع و ضرورت حفظ تالاب، تاکنون با انجام عملیات های نفتی در این میدان مخالفت‌هایی صورت گرفته است.

میرشکار در بخش دیگری از این نشست به مشترک بودن این میدان نفتی بین ایران و عراق اشاره کرد و گفت: فعالیت میدان سهراب برای کشور با هدف حفظ سرمایه های ملی از اهمیت بالایی در حوزه اقتصادی برخوردار است.

مدیر کل حفاظت محیط زیست استان خوزستان با بیان اینکه ما اعتقاد داریم گزارش ارزیابی این میدان نفتی، به سمت گزارش ارزیابی استراتژیک برود ادامه داد: دیده شدن اثرات تجمیعی فعالیت همه پروژه ها و میادین نفتی بر تالاب و پیش بینی خسارت‌های وارده به آن در گزارش‌ ارزیابی ها ضروری است که در حال حاضر رویکرد ارزیابی میدان نفتی سهراب بر این اساس است.

وی تاکید کرد: تا زمانی که اداره کل حفاظ محیط زیست استان نسبت به جلوگیری از آسیب‌ها اطمینان حاصل نکند مجوزی صادر نخواهد شد.

افزایش درجه حرارت عامل مرگ ماهی‌ها در ماهشهر

میرشکار با اشاره به مرگ و میر ماهیان در دریاچه نمک ماهشهر گفت: در این زمینه بررسی کامل در زمینه آلاینده‌های آب، درجه حرارت آب و میزان شوری آب انجام شد که افزایش درجه حرارت آب عامل این اتفاق اعلام شد.

وی افزود: اکسیژن آب مناسب بوده و مساله آمونیاک نیز رد شد. با توجه به اینکه پهنه از نوع جذر و مدی است در زمان جذر با توجه به مدت زمان ماندآب درجه حرات به شدت بالا رفته و یک گونه ماهی حساس به افزایش درجه حرارت با نام "گامبوزیا" از بین رفته است.

مدیر کل حفاظت محیط زیست استان خوزستان به وقوع مرگ و میر ماهیان دریاچه نمک در سال گذشته اشاره کرد و گفت: همان موقع نشست‌هایی پیرامون این موضوع با پتروشیمی مربوطه، موسسه تحقیقاتی شیلات و اداره‌کل حفاظت محیط زیست استان برگزار شد، پروپزالی نیز از سوی این سه ارگان تهیه شد اما مرکز تحقیقات می‌بایست راهکارهای متناسب را ارایه می‌داد که این موضوع با تاخیر انجام شد.

مجوز محیط زیستی پتروپالایش ملل صادر نشده است

وی در خصوص احداث پتروپالایش ملل در تالاب شادگان توضیح داد: برای احداث پتروپالایش هنوز هیچ مجوزی از سوی محیط زیست صادر نشده است زیرا در حریم و بستر تالاب قرار دارد. از آنجایی که وزارت نیرو متولی حریم و بستر تالاب‌ها است از طرف وزارت نیرو نیز مجوزی به این پتروشیمی داده نشده است.

میرشکار ادامه داد: همچنین بنا بود وزارت نیرو در زمینه حریم و بستر اصلاح و بازنگری انجام دهد که تا این لحظه چیزی اعلام نشده است.

وی با اشاره به حقابه تالاب هورالعظیم بیان کرد: براساس مطالعاتی که دانشکده علوم آب دانشگاه شهید چمران اهواز انجام داده است میزان حقابه تالاب‌ها در سه سناریو ترسالی، خشسالی و نرمال مشخص و به تصویب سازمان حفاظت محیط زیست و وزارت نیرو رسیده است. بر این اساس وزارت نیرو ملزم است حقابه را متناسب با وضعیت آبی به تالاب‌ها بدهد.

مدیر کل حفاظت محیط زیست استان خوزستان دادن حقابه را منوط به شرایط آبی و حوضه‌های بالادست تالاب‌ها دانست و گفت: متاسفانه امسال در حوضه کرخه آورد ضعیف و نگران کننده است. میزان آبی که باید به تالاب می‌رسید حداقل بوده و میزان آب لازم وارد تالاب نشده است.

وی با اشاره به رهاسازی موجی آب به تالاب هورالعظیم گفت: از ابتدای سال آبی جاری وزارت نیرو حدود چهار مرحله، یک میلیون تا یک میلیون و ۸۰۰ متر مکعب آب از سد کرخه رهاسازی شده است که این آب برای مصارف شرب، دام و تالاب بوده است. اما با توجه به برداشت‌های غیرمجاز در بالادست و به ویژه شلتوک کاری آب آنطور که باید به تالاب نرسیده است.

آتشسوزی هورالعظیم در بخش عراقی

میرشکار با بیان اینکه امسال آتشسوزی در تالاب هورالعظیم نبوده بیان کرد: الان یک آتشسوزی در بخش عراقی تالاب هورالعظیم به وقوع پیوسته که موجب ایجاد آلودگی هوا شده و دود غلیظی نیز در مناطق جنوبی استان را فراگرفته است که پیگیر هستیم بتوانیم وسعت و نقاط دقیق آن را بررسی کنیم. البته کشور عراق نیز در حال مهار حریق هستند ولی آتشسوزی گسترده است و هنوز اطفا نشده است.

مرجع / ایرنا
captcha
آخرین اخبار