تاریخ انتشار: ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۰۰:۱۵
کد خبر: ۲۷۲۴۵۱
تعداد نظرات: ۲ نظر
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
خوزستان پرچمدار تولید و خرید تضمینی گندم در کشور
مدیر کل غله و خدمات بازرگانی خوزستان: با آغاز فرآیند خرید گندم در استان، بیش از یک میلیون و ۱۴۳ هزار محصول از کشاورزان خریداری شده است.
  امید جهان نژادیان گفت: استان خوزستان پرچمدار تولید و خرید تضمینی گندم در ۱۰ سال اخیر بوده است و باتوجه به گستردگی خوزستان و حجم تولید، می‌طلبد کار‌های لازم درخصوص خرید این محصول باارزش و راهبردی اندیشیده شود.خوزستان پرچمدار تولید و خرید تضمینی گندم در کشور
 
وی افزود: به همین منظور از نیمه دوم آذرماه هرسال مقدمه‌های ویژه خرید تضمینی گندم در اداره کل غله و خدمات بازرگانی خوزستان با حضور متولیان امر اعم از؛ اداره کل تعاون روستایی استان به عنوان مباشر، سازمان جهاد کشاورزی، سیلوداران بخش خصوصی، کارخانه دار‌ها و سایر افرادی که به نوعی در خرید تضمینی گندم مشارکت دارند، انجام می‌شود.
 
آقای جهان نژادیان مهم‌ترین کار قبل از آغاز فرآیند خرید تضمینی گندم را بازدید فنی سخت افزاری و نرم افزاری از مراکز خرید و نگهداری این محصول راهبردی عنوان کرد و ادامه داد: کارشناسان امر از مراکز خرید بازدید می‌کنند تا مراکز مربوط برای فصل برداشت و خرید گندم آماده شوند.
 
مدیر کل غله و خدمات بازرگانی خوزستان انعقاد قرارداد و سپس آماده سازی مراکز خرید گندم و کلزا، ضد عفونی محل، نصب و راه اندازی سیستم‌های ثبت میزان محصول خریداری شده از کشاورزان را از دیگر کار‌ها و تهمیدات لازم برای خرید این محصولات برشمرد و اضافه کرد: درحال حاضر ۱۵۲ مرکز ویژه خرید گندم و کلزا فعال هستند که از این تعداد، ۱۰۶ مرکز کار خرید گندم و ۴۶ مرکز نیز کار خرید دانه روغنی کلزا را بر عهده دارند.
 
این مقام مسئول می‌گوید: در هر شهرستانی از خوزستان که اداره کل غله و خدمات بازرگانی استان سیلوی دولتی و مرکز استاندارد ذخیره گندم و کلزا دارد و یا از سیلو‌های بخش خصوصی و کارخانه‌ها استفاده می‌کند، مرکز خرید محصولات فعال شده اند، البته در هر شهری که مرکز خرید وجود ندارد، از ظرفیت مباشر خرید که اداره کل تعاون روستایی خوزستان است، استفاده می‌شود.
 
فعالیت مراکز خرید گندم در خوزستان از ۸ تا ۲۲ 
 
وی ساعت کاری مراکز خرید گندم و کلزا در خوزستان را براساس تصمیم‌های نهایی ستاد برداشت با ریاست سازمان جهاد کشاورزی استان و متولیان امر و تائید و تصویب استاندار خوزستان را ۸ تا ۲۲ به صورت مستمر و ۱۴ ساعت کاری اعلام کرد و گفت: در برخی موارد به منظور رفاه حال کشاورزان و جلوگیری از ایجاد نارضایتی برای تولیدکنندگان فراتر از ساعت یاد شده، فعالیت داشته اند.
 
آقای جهان نژادیان درخصوص میزان خرید گندم از آغاز فصل برداشت تاکنون بیان داشت: باوجود اینکه عملیات خرید از ۱۸ فروردین ماه و با اختلاف ۵ روز نسبت به پارسال آغاز شد، تا روز سه شنبه ۱۹ اردیبهشت ماه یک میلیون و ۱۴۳ هزار تن گندم به صورت تضمینی خریداری شده است که در مقایسه با مدت مشابه پارسال ۳۰ درصد افزایش نشان می‌دهد.
 
ثبت خرید ۸۶ هزار تن گندم در یک روز
 
وی با بیان اینکه پیک خرید روزانه این دانه‌های طلایی تا ۸۶ هزار تن در روز هم رسیده است، افزود: در روز سه شنبه ۱۹ اردیبهشت ماه خرید گندم ۷۶ هزار تن ثبت شد که این رقم نشان دهنده تولید و خرید قابل توجه این محصول راهبردی و ارزشمند برای مردم ایران است.
 
آقای جهان نژادیان به بروزرسانی سامانه سیفا و ثبت آنی میزان خرید محصول و ارسال به بانک‌های عامل پرداخت مطالبه کشاورزان اشاره و اضافه کرد: محصول کشاورز از بدو ورود و نمونه برداری و باسکول، در این سامانه ثبت می‌شود و درحال حاضر این سامانه مشکلی ندارد.
 
ارسال ۴۰۰ هزار تن گندم حین خرید به استان‌های نیازمند
 
وی حمل به موقع محصول از مزرعه و انتقال به مراکز روباز مباشر و مراکز استاندارد را از جمله کار‌های مهم در فصل برداشت و خرید محصول گندم و کلزا برشمرد و گفت: از ۷۲۵ هزار تن گندم که از سوی مباشر در مراکز روباز خریداری شده است، ۴۰۰ هزار تن حین خرید به مراکز استاندارد و استان‌های نیازمند گندم ارسال شده است.
 
آقای جهان نژادیان مصرف سالانه گندم خوزستان را حدود ۶۵۰ هزار تن اعلام کرد و افزود: براساس برنامه حمل ابلاغی، باید مازاد بر این نیاز را به استان‌های نیازمند ارسال کنیم، ولی به دلیل برخورداری از یک میلیون و ۵۳۰ هزار تن ظرفیت نگهداری و ذخیره سازی استاندارد در استان، محصول خریداری شده به مراکز یاد شده منتقل می‌شود و به تدریج و براساس نیاز استانها، ارسال خواهد شد.
 
وی درخصوص قیمت‌گذاری گندم و کلزا می‌گوید: قیمت‌گذاری گندم از طریق شورای سیاست‌گذاری و قیمت‌گذاری محصولات کشاورزی در وزارت جهاد کشاورزی و به صورت کشوری و با تصمیم و تصویب وزیر جهاد کشاورزی، وزیر اقتصاد، شرکت بازرگانی دولتی، رئیس سازمان برنامه و بودجه، نماینده کشاورزان و بنیاد گندمکاران تعیین و اعلام می‌شود که درحال حاضر قیمت هر کیلوگرم گندم ۱۵ هزار تومان اعلام شده است، ولی باید به صورت مکتوب به اداره‌های کل غله و خدمات بازرگانی استان‌ها ابلاغ و در سامانه بارگزاری شود که به زودی این اتفاق خواهد افتاد.
 
واریز بیش از ۴ هزار میلیارد تومان به حساب گندمکاران خوزستان
 
مدیر کل غله و خدمات بازرگانی خوزستان گفت: به یمن حضور هیئت دولت سیزدهم به استان ما، تاکنون به صورت علی الحساب و براساس قیمت پارسال که هر کیلوگرم ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان بود، بیش از ۴ هزار میلیارد تومان به حساب گندمکاران واریز شده است و پس از ابلاغ قیمت نهایی، مابقی مطالبه کشاورزان به حسابشان واریز خواهد شد.
 
به گفته امید جهان نژادیان؛ براساس پیگیری‌های مستمر، هفته آینده قیمت نهایی و مقطوع گندم اعلام و پس از بارگذاری در سامانه، بقیه طلب کشاورزان در کمترین زمان ممکن پرداخت می‌شود.
 
وی می‌گوید: باتوجه به تاکید‌های ریاست جمهور و معاون اول و همچنین مسئولان جهاد کشاورزی و استاندار خوزستان، امیدواریم هفته آینده مطالبه کشاورزان مبلغ قابل توجهی از مطالبه آن‌ها پرداخت شود، البته سامانه فقط در استان باز است و کار ثبت انجام  و اطلاعات کشاورزان به بانک عامل تحویل داده شده و یک گام جلوتر از سایر استان‌ها هستیم و به محض اعتباری در صندوق کشاورزی تخصیص داده شود، خوزستان در اولویت پرداخت است و تلاش داریم هرچه سریع‌تر مطالبه‌های آن‌ها را پرداخت کنیم.
آقای جهان نژادیان گفت: کشت قراردادی را پایه و پیش نیاز طرح الگوی کشت است و هرچه بتوانیم در مسیر کشت قراردادی، کشاورز را تقویت و نیاز‌های آن‌ها از جمله؛ نهاده ها، بذر، سم، بیمه و... را تامین کنیم، این نوع کشت رونق بیشتری می‌گیرد و در نهایت سطح تولید نیز بالا می‌رود.
 
 
وی مهم‌ترین کار در مراکز خرید را ثبت به موقع میزان محصول خریداری شده از کشاورزان و ارسال اطلاعات به بانک عامل عنوان کرد و افزود: ۱۰۰ درصد خرید تاکنون ثبت و در صف پرداخت قرار گرفته است و اولین پرداخت مجدد شرکت بازرگانی دولتی و دولت شامل حال کشاورزان خوزستان خواهد شد، البته پرداخت مطالبه‌ها تا ۱۳ اردیبهشت امسال انجام شده است.
 
پراکنش نامناسب مراکز نگهداری گندم در خوزستان
 
آقای جهان نژادیان ظرفیت ذخیره سازی استاندارد گندم در خوزستان را یک میلیون و ۵۳۰ هزار تن اعلام کرد و ادامه داد: از نظر پراکنش مراکز ذخیره سازی، وضعیت مناسب نیست، بطوریکه در برخی شهرستان‌ها از جمله؛ باغملک، گتوند، اندیکا، لالی، امیدیه، آغاجاری و رامشیر مرکز ذخیره سازی وجود ندارد و باید از فضای باز با رعایت استاندارد‌ها به منظور کمک به کشاورزان و جلوگیری از تحمیل هزینه‌ها استفاده شود.
 
وی می‌گوید: براساس جلسه‌ها و پیگیری‌های انجام شده، تعاون روستایی موظف شده است تا سال آینده در ۵ نقطه گندم خیز خوزستان، مرکز ذخیره سازی استاندارد راه اندازی کند.  
 
این مقام مسئول اضافه کرد: بخش خصوصی برای ساخت سیلو اقدام کرده و مجوز‌های لازم صادر شده است و با دریافت تسهیلات نسبت به راه اندازی مراکز ذخیره سازی گندم اقدام می‌کند.
 
وجود ۳۰ سیلوی ملکی و خصوصی و ۱۵ کارخانه تولید آرد در خوزستان
 
آقای جهان نژادیان تعداد سیلو‌های ملکی در خوزستان را ۸ سیلو با ظرفیت ۴۱۰ هزار تن اعلام کرد و گفت: ۲۲ سیلوی خصوصی نیز با ظرفیت حدود ۷۰۰ هزار تن در استان فعال است، همچنین ۱۵ کارخانه تولید آرد با ظرفیت ۳۵۰ هزار تن وجود دارد که مجموع ظرفیت‌ها آن‌ها یک میلیون و ۵۳۰ هزار است.
 
وی ظرفیت تولید کارخانه‌های آرد فعال در خوزستان را ۱۱۲ هزار تن در ماه اعلام کرد و افزود: میزان مصرف ماهانه استان حدود ۵۵ هزار تا ۶۰ هزار تن است، این درحالی است که این تعداد کارخانه با ۵۰ درصد ظرفیت درحال تولید هستند و راه اندازی کارخانه‌های دیگر توجیه اقتصادی ندارد.

مرجع / صداوسیما
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۲
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۶:۲۷ - ۱۴۰۲/۰۲/۲۳
0
0
پرچمدار بخاک خفته ایم
فرهاد
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۲:۲۷ - ۱۴۰۲/۰۲/۲۹
0
0
باعث افتخاره ووظیفه وسعادت تمام ایران بهم گره خورده
:
:
:
آخرین اخبار