تاریخ انتشار: ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۴:۵۴
کد خبر: ۲۷۲۳۴۸
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
فرهنگ کتابخوانی کم رنگ شده است

 معاون سیاسی و اجتماعی استاندار خوزستان گفت: فرهنگ کتابخوانی کم رنگ شده و جایگاه مراجعه مردم به کتاب در حال از دست رفتن است.

 عبدالله افرازه شهاوند پیش از ظهر امروز چهارشنبه در جلسه انجمن کتابخانه های عمومی خوزستان اظهار کرد: از جمله شاخص‌ها و ملاک‌هایی که خداوند انسان را با آن تقسیم می‌کند، علم و دانش است.

وی با اشاره به اینکه علم و دانش در تمام جوامع اعم از کم سواد یا بی سواد بنیان توسعه است، افزود: آنهایی که از ارزش دانش برخوردار نیستند در حوزه‌های مختلف فرهنگی، اقتصادی و صنعتی رنگ توسعه را نخواهند دید.

معاون سیاسی و اجتماعی استاندار خوزستان با بیان اینکه در حوزه‌های مختلف لازمه اصلی برخورداری از سواد و دانش است، تصریح کرد: در کشور ما به دلایل مختلفی در خصوص کتابخوانی و تحصیل علم کم توجهی شده است.

شهاوند بیان کرد: در این زمینه کم کاری‌های زیادی صورت گرفته است، این نشست‌ها باید منجر به این شود که با هم افزایی، حمایت، کار تبلیغی، ترویج، دعوت و فرهنگ سازی این خلاءها رفع شود.

وی اضافه کرد: فرهنگ کتابخوانی کم رنگ شده و مراجعه به کتاب دارد جایگاهش را از دست می‌دهد به طوری که کتاب‌ها در کتابخانه های عمومی حتی کتابخانه های شخصی خودمان در حال خاک خوردن هستند.

معاون سیاسی و اجتماعی استاندار خوزستان گفت: مقام معظم رهبری جمله قشنگی داشته‌اند و می‌فرمایند: «سهم کتاب در سبد زندگی خانوادگی افراد باید جایگاه پیدا کند» اما اکنون سهمی ندارد و حتی قرآن که مقدس‌ترین کتاب ما است در کتابخانه ها خاک می‌خورد.

شهاوند اظهار کرد: جامعه‌ای فرهیخته است که اهل علم و مطالعه باشد و باید همه کمک کنیم تا به این سمت‌وسو حرکت کنیم که واقعاً در تراز تاریخی خودمان باشیم.

وی افزود: تمام داشته‌هایی که به آنها استناد می‌کنیم و عمده مفاخری که اهل کتاب، کتاب نویسی و کتابخوانی بوده‌اند و به آنها افتخار می‌کنیم، همه چهره‌های قدیمی هستند؛ البته چهره‌های جدید برجسته هم داریم ولی همین افراد هم دارند کم رنگ می‌شوند.

به گفته وی؛ امروزه سهمی که فضای مجازی در سبد زندگی ما دارد با سهم ناچیزی که ممکن است کتاب در زندگی ما داشته باشد، قابل قیاس نیست.

معاون سیاسی و اجتماعی استاندار خوزستان با بیان اینکه سواد در خانواده‌هایمان در حال کاهش است، تصریح کرد: یکی از دلایلی که فرزندان ما بخصوص نسل جدید به سمت ابهامات و شبهات که منشأ انحرافات است می‌روند، کم سوادی والدین است و حتی این اتفاق به حوزه‌های آموزگاری و معلمی تسری پیدا می‌کند.

شهاوند عنوان کرد: معلم و اساتیدی که خودشان باید الگو باشند به این مسئله مبتلا هستند ناشی از اینکه سواد واقعاً عمیقی ندارند.

وی با اشاره به اینکه مقداری از کتاب فاصله گرفته‌ایم، افزود: همه ما، خانواده، جامعه و مراکز آموزشی ما متأثر از مشکلات و معضلاتی که در زندگی امروزه وجود دارد، فاصله گرفته‌ایم؛ بنابراین باید خیلی در این حوزه تلاش کنیم.

معاون سیاسی و اجتماعی استاندار خوزستان با بیان اینکه انجمن کتابخانه عمومی خوزستان باید یکی از مهم‌ترین جلسات ما در استان باشد، اظهار کرد: نمی‌خواهم بگویم ارزشمندتر از شورای اشتغال و شورای مسکن باشد بلکه می‌گویم کم ارزش تر از آنها نباشد چون این زیرساخت است؛ اگر از دانش برخوردار نباشیم نمی‌توانیم حتی در اشتغال هم نظریه و راهکار بدهیم.

شهاوند بیان کرد: زیرساختی ترین انجمن، جلسه و شورایی که در استان تشکیل می‌شود باید همین انجمن باشد چون ارزش و دانش زیربنا است، دانش زیربنای شخصیتی یک آدم، شخصیت اجتماعی شهروند و زیربنای توسعه و پیشرفت یک کشور است.

وی در خصوص جشنواره ملی کتابخوانی رضوی گفت: ما این افتخار را داریم که میزبان امام رئوف و شاه مملکتمان هستیم، تمام برکت ما از وجود ذی‌قیمت این امام عزیز است و باید در راستای ترویج معارف ائمه و ترویج مکتب ولایت از هر ظرفیتی استفاده کنیم.

به گفته وی؛ ظرفیت دهه کرامت و میلاد آقا امام رضا (ع) از مهم‌ترین فرصت‌هایی است که باید بین حوزه کتابخوانی و معارف اهل بیت که زیرساخت‌های اعتقادی و پرورش روحی و فکری ما هستند گره بزنیم.

مرجع / مـهـر
:
:
:
آخرین اخبار