امید جهاننژادیان افزود: ۱۰۰هزار تُن گندم نیز که در مراکز روباز تعاون روستایی نگهداری میشد به منظور پیشگیری از رطوبت ، آفات و مخاطرات احتمالی به مراکز مسقف و استاندارد منتقل شد.
وی با اشاره به اینکه گندم خوزستان در ردیف باکیفیتترین گندم تولیدی کشور است افزود: انتقال گندم تولیدی خوزستان به استانهای نیازمند بنا به ابلاغ شرکت بازرگانی دولتی ایران وابسته به وزارت جهادکشاورزی صورت میگیرد.استان خوزستان بیش از ۲.۵برابر نیاز خود گندم تولید میکند.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی خوزستان با اشاره به اینکه در ۱۸ روز شروع برداشت گندم تاکنون ۸۶۴هزار تُن گندم توسط ۱۰۶ مرکز به صورت تضمینی خریداری شده است افزود: عمده برداشت و خرید گندم تضمینی در خوزستان در یک بازه زمانی ۴۰روزه صورت میگیرد.
در حالی که جهاد کشاورزی خوزستان پیشبینی کرده امسال خرید تضمینی گندم با ۱۰ درصد افزایش به نسبت به پارسال به ۱.۵میلیون تُن خواهد رسید برخی پیشبینیها حاکی از آن است که خرید گندم در خوزستان به علت افزایش سطح زیرکشت ، بارندگیهای مناسب و باردهی مناسب دیمزارها از ۱.۷میلیون تُن عبور خواهد کرد و خوزستان به یک رکورد تاریخی در این زمینه دست خواهد یافت.
برداشت گندم در خوزستان از ۳۰ فروردین ماه ابتدا از مناطق جنوبی و جنوب شرق خوزستان شروع و در روزهای اخیر تقریبا" بجز مناطق سردسیری ، در همه جا در حال انجام است.
به گفته مدیرکل غله و خدمات بازرگانی خوزستان تاکنون ۵۰هزار میلیارد ریال به صورت علیالحساب به حساب کشاورزان گندمکار خوزستان واریز شده است.امسال ۴۲۱هزار هکتار گندم آبی و ۱۷۲هزار هکتار گندم دیم در خوزستان به زیرکشت رفت.
جهاننژادیان افزود:تاکنون ۲۶هزارو ۵۰۰تُن دانه روغنی کلزا نیز به صورت تضمینی به قرار هرکیلوگرم ۲۳۰هزار ریال در مناطق مختلف خوزستان خریداری شده و همه آن به کارخانه روغنکشی "رهآورد" گچساران در استان کهگیلویه و بویر احمد به منظور تولید روغن خوراکی ارسال شده است.
خوزستان با تولید سالانه ۱۷.۵ میلیون تُن محصولات زراعی، باغی، دام، آبزیپروری، عسل و فرآوردههای لبنی معادل ۱۴درصد کل تولیدات بخش کشاورزی کشور را تولید میکند که از این حیث در جایگاه نخست کشوری قرار دارد.
خشکسالی و تنش آبی شدید در ۲ سال اخیر، میزان تولیدات بخش کشاورزی خوزستان را حدود ۲۵ درصد کاهش داده ولی امید است امسال با توجه به بارندگیهای به موقع و مناسب، تولیدات بخش کشاورزی استان به شرایط قبل از دوره خشکسالی برسد.
استان خوزستان یک میلیون و ۲۵۰ هزار هکتار اراضی زیرکشت دارد که درصورت ساخت شبکههای آبیاری و زهکشی و تامین پایدار آب، امکان توسعه اراضی زیرکشت تا ۲.۲ میلیون هکتار وجود دارد.