در جلسه شورای برنامه ریزی خوزستان طرحهای توسعه و عمران شهرهای شاوور و چوئبده در این استان به تصویب رسید.
در این جلسه که شامگاه شنبه با حضور روسای دستگاههای اجرایی و فرمانداران برگزار شد، مشاوران طرحهای خود را برای عمران این دو شهر ارائه دادند.
در طرح عمران و توسعه (جامع) شاوور که با 15 رای موافق و دو رای مخالف به تصویب رسید، این شهر در مساحت 156 هکتار با تراکم ناخالص جمعیتی 72 نفر در هکتار، جمعیت 11 هزار و 200 نفر و نرخ رشد جمعیت 2 درصد پیش بینی شده است.
براساس نقشه پیشنهادی مشاور که امروز برای دومین بار در جلسه شورای برنامه ریزی استان ارائه شد، مساحت حریم 637 هکتار پیشنهاد شده است.
این طرح مشروط به بررسی مجدد مناطقی که اکنون کاربری مسکونی دارد، لحاظ کردن اراضی کشاورزی برای آینده و نیز انتقال حریم به سمت تپه ماهورها که ارزش کشاورزی ندارند از تصویب اعضا گذشت.
همچنین مشاور دیگری در ادامه، طرح جامع و تفضیلی شهر چوئبده را ارائه داد. این طرح براساس جمعیت 7 هزار و 200 نفر (طبق سرشماری سال 1390)، با محدود 236 هکتار، تراکم ناخالص جمعیتی 44 نفر در هر هکتار با در نظر گرفتن نرخ رشد 2.5 درصد و مساحت حریم پیشنهادی 614 هکتار توسط مشاور تهیه شده است.
طرح توسعه و عمران شهر چوئبده واقع در 30 کیلومتری جنوب آبادان که از سال 87 از روستا به شهر ارتقا یافته، مشروط به اینکه شرایط نخلستانهای واقع در این منطقه بر هم نخورد و منعی برای شهرداری در ساحل سازی حاشیه بهمنشیر در این شهر جدید ایجاد نشود، با 15 رای موافق اعضا به تصویب رسید.
شهر شاوور در حدود 95 کیلومتری شمال اهواز و 20 کیلومتری جنوب شوش، مرکز بخش شاوور از شهرستان شوش استان خوزستان است. این شهر در طرفین جاده ارتباطی اندیمشک - شوش – اهواز استقرار یافته است عبور رودخانه شاوور از جنوب این شهر، نزدیکی این شهر به حریم منظری هفت تپه و چغازنبیل در شرق، نزدیکی به مناطق حفاظت شده دز و کرخه در شرق و غرب از ویژگیهای مهم این شهر است.
شهر چوئبده با مساحتی معادل 300 هکتار در شهرستان آبادان و در غرب رودخانه بهمنشیر یا به اصطلاح رایج منطقه، در چم رودخانه بهمنشیر واقع شده است. این شهر به صورت نوار باریکی به طول 11کیلومتر، در حاشیه این رودخانه شکل گرفته است. ساخت و سازها در اراضی این شهر، به صورت پراکنده و در میان زمینهای زراعی و نخلستانها صورت گرفته و بافت کلی آن، چهره یک روستا شهر را نشان میدهد.