مهدیه توکلی با بیان اینکه وزن مناسب برای پیشگیری از بیماریها در سنین بالاتر موثر است، افزود: چاقی یک عامل خطر برای بروز بیماریهای قلبی-عروقی، دیابت و سرطانها است که باید از دوران کودکی مانع آن شد.
وی به وضعیت چاقی در جهان اشاره و اظهار کرد: اضافه وزن و چاقی با مرگ و میر بیشتری در سراسر جهان نسبت به کمبود وزن مرتبط است.
توکلی ادامه داد: چاقی در سراسر جهان از سال ۱۹۷۵ (۱۳۵۳شمسی) تاکنون تقریباً سه برابر شده و نرخ چاقی همچنان در حال افزایش است؛ تا سال ۲۰۳۰ پیش بینی میشود تعداد افراد مبتلا به چاقی در سطح جهان ۲ برابر سال ۲۰۱۰ شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی دزفول بیان کرد: شیوع اضافه وزن و چاقی در میان کودکان و نوجوانان پنج تا ۱۹ ساله به طور چشمگیری از چهار درصد در سال ۱۹۷۵ به کمی بیش از ۱۸ درصد در سال ۲۰۱۶ افزایش یافته است.
وی افزود: زندگی شهرنشینی، کاهش تحرک و فعالیت بدنی، شیوههای حمل و نقل، افزایش مصرف غذاهای پرانرژی با محتوای چربی و قند بالا از عوامل تاثیرگذار در بروز چاقی و اضافه وزن هستند که لازم است آگاهی همه گروههای سنی در مورد سبک زندگی مناسب، انتخابهای غذایی درست و فعالیت بدنی کافی افزایش یابد تا از عوارض جبران ناپذیر آن در آینده پیشگیری شود.
توکلی گفت: همه روزه کارشناسان تغذیه در مراکز خدمات جامع سلامت شهری آماده ارائه مشاوره تخصصی تغذیه و رژیم درمانی به شهروندان هستند.
وی افزود: دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ارتقای فرهنگ و سواد تغذیهای جامعه و ترویج تغذیه سالم، هر ساله اقدام به برگزاری بسیج ملی آموزش همگانی تغذیه در سراسر کشور میکند؛ امسال نیز با توجه به شیوع اضافه وزن و چاقی در کشور پس از شیوع کرونا، سیزدهمین بسیج ملی تغذیه با شعار "حال خوب با وزن مناسب" از امروز تا هفتم بهمن با همکاری سایر سازمانها در سراسر کشور آغاز شد.
مدیرگروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی دزفول نیز گفت: بیماریهای غیرواگیر ازجمله دیابت، فشارخون، سرطانها، ناباروری و مشکلات روان ارتباط زیادی با چاقی و اضافه وزن دارند.
میترا جودکیان افزود: همه دستگاهها حوزههای مرتبط باید برای مقابله با بروز چاقی و اطلاع رسانی درخصوص اهمیت تغذیه سالم احساس مسئولیت داشته باشند و سهم خود را در آگاهی رسانی عواقب چاقی برای سلامت افراد و پیشگیری از بروز بیماریها در آینده ایفا کنند.