تاریخ انتشار: ۲۱ دی ۱۴۰۱ - ۱۰:۴۵
کد خبر: ۲۶۴۹۵۰
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
خبرنگاری که خبری از پیکرش نیست
شهید غلامرضا رهبر نخستین خبرنگار جنگی دوران دفاع مقدس بود.

خبرنگاری که خبری از پیکرش نیست

 براستی خبرنگاری کار سختی است و بر خلاف ظاهرش که خیلی سخت به نظر نمی آید کاری بس دشوار است.خبرنگاری از آن دست کارهایی است که انسان را به یاد این ضرب المثل می اندازد که ،"ظاهرش بقیه را کشته است و درونش ما را ". و این کار سخت و دشوار آن زمانی بسیار سخت تر می شود که خبرنگار بخواهد اخبار را از درون حوادث جنگ گزارش کند. و این خبرنگار دیگر یک خبرنگار ساده نیست بلکه یک خبرنگار جنگی است . مانند شهید غلامرضا رهبر.

اولین خبرنگار جنگ

" اینجا آبادان ،صدای جمهوری اسلامی ایران" این جمله ای بود که شهید غلامرضا رهبر در رادیو آبادان برای مخاطبانش بیان میکرد. جمله ای که مملو از امید و مقاومت بود جمله گوینده و خبرنگار رادیو نفت ملی آبادان . خبرنگاری که خون نگار جبهه ها شد . خبرنگاری که در خطوط مقدم جنگ ، رزمندگی در عرصه جنگ نرم را به عهده گرفت.

شهید غلامرضا رهبر خبرنگار و نماینده صداوسیما در قرارگاه "خاتم الانبیا"، "نوح "و "کربلا" در سال ۱۳۳۶ در آبادان متولد شد . او از سال ۱۳۵۸ فعالیت خود را رادیو نفت ملی آبادان آغاز کرد و در سمت «مدیر خبر» رادیو آبادان و نماینده صدا و سیما در قرارگاه خاتم الانبیأ (ص) در مناطق عملیاتی جنوب و غرب کشور شروع به انعکاس پیروزی‌های رزمندگان اسلام کرد. در دوران جنگ تحمیلی، با حضور در جبهه‌های جنگ و زیر بارش توپ و خمپاره، کار خود را به خوبی انجام داد و ایثارگری رزمندگان را می‌نگاشت.

با وجود اینکه او بار‌ها مورد اصابت ترکش خمپاره قرار گرفت و زخمی شد، اما هیچ زخمی نتوانست او را از جبهه دور کند. شهید " غلامرضا رهبر " نخستین گزارشگر شهید صدا و سیماست . او در ۲۱ دی سال ۱۳۶۵ در عملیات کربلای پنج در مرز شلمچه به شهادت رسید و جسدش هیچگاه پیدا نشد.

رزمنده جنگ نرم

رضا خدری یکی از پیشکسوتان خبرنگاری در شهرستان آبادان و خبرنگار اسبق روزنامه کیهان در قبل و بعد از انقلاب که شهید رهبر و خانواده اش را خوب می شناخت گفت:  نخستین بار غلامرضا رهبر را در سن نوجوانی ملاقات کردم . از همان موقع پسر مقید و معتقدی بود. پدر وی مرحوم "عبدالحسين رهبر" نیز از پیش از انقلاب به عنوان خبرنگار با روزنامه اطلاعات همکاری داشت .

وی افزود: با شروع جنگ تحمیلی غلامرضا رهبر که قبل از انقلاب به عنوان گوینده در رادیو نفت ملی آبادان مشغول بکار شده بود ،تبدیل به خبرنگاری شد که حوادث جنگ را برای مردم روایت می کرد. او هركاری از دستش برمی آمد انجام می داد. هم در راديو آبادان اعلاميه‌های جنگی را قرائت میكرد و هم با تيم خبری اش دوربين به دست به جای جای جبهه‌ها می رفتند.رهبر آن زمان يک پايش در راديو بود و يک پايش همراه تيم خبری و تصويربرداری در خرمشهر و لب مرز و مناطق ديگر بود .

خبرنگاری که خبری از پیکرش نیست

 فریبا انصاری همسر شهید رهبر در مورد او گفت:  همسرم در امتحان استانی گویندگی نفر اول شده و برای خبرنگاری و گویندگی در رادیو نفت آبادان دعوت به همکاری شد. در همین حال در شهریور 59 که جنگ شروع شد، شهید رهبر بلافاصله به رادیو می‌آید و اعلام می‌کند که : «جنگ با تمام ابعادش شروع شده است».

وی در مورد شهادت شهید رهبر گفت : برادر غلامرضا به منزل ما آمد و پس از صحبت هاى متفرقه گفت که غلامرضا گم شده! من سوال کردم يعنى چه گم شده؟ آقا فرهاد گفت: غلامرضا از ناحيه پا ترکش خورده. پس از مدتى گفت: گويا ترکش به سر او اصابت کرده و هيچ‌کس نمى داند کجاست و نهايتا پى برديم که وى به شهادت رسيده و جنازه اى هم ندارد.

آرشیو گزارشهای شهید رهبر همه و همه نشان دهنده آن است که او در همه صحنه ها در خط مقدم نبرد حضور داشته و با حضور در خطوط مقدم نبرد گزارشهای خود را مخابره می کرد.

خبرنگاری که خبری از پیکرش نیست

محسن رضایی معاون اقتصادی رییس جمهور و از فرماندهان دوران دفاع مقدس در مورد شهید رهبر گفت: آقای رهبر خودش در صحنه درگیری گزارشش را از خط مقدم میداد و این یک ابتکار بود و اولین پخش زنده جنگ از آبادان و رادیو آبادان شروع شد.

جنگ نرم ادامه دارد 

امروزه خبرنگاران و یا به عبارتی رزمندگان خط مقدم جنگ نرم قدم در راهی نهاده اند که شهید رهبر آغاز کرده بود.نبردی سخت که هیچگاه به پایان نمی رسد ، چرا که نباید از یاد ببریم که امروز جنگ ،جنگ تیر و تفنگ و توان نظامی نیست بلکه امروز جنگ ، جنگ رسانه هاست و خبرنگاران ، سربازان بی نام و نشان این نبرد هستند. اگر شهید رهبر در عرصه نبرد جنگ نرم امروز حضور ندارد ،همرزمانش هستند تا با همه توان راه او و صدای او را ادامه دهند و صدای او را فریاد زنند.

نویسنده شاپور زبردست

مرجع / صداوسیما
:
:
:
آخرین اخبار