بارش باران بعدازظهر دیروز دوشنبه با ظاهر شدن ابرهایی که با لایه های میانی جو به خوبی همراه شدند آغاز شد و تا صبح سهشنبه ادامه داشت.
این بارشهای موثر که ناشی از فعالیت سامانه جنوبی و تغذیه مناسب رطوبت خلیج فارس بود بیشتر مناطق استان را در برگرفت ولی در این میان مناطق ساحلی خوزستان به ویژه شهر بندری اروندکنار با ۵۰ میلیمتر بیشترین بارش ناشی از فعالیت این سامانه را در استان دشت کرد.
این سومین بارش موثر و فراگیر زمستانی در خوزستان به شمار می رود. بارش اخیر در مناطق سردسیر و کوهستانی شمال و شمال شرق خوزستان به صورت برف نمایان شد.
بارش برف در کوهستانی "تاراز" در محدوده شهرستان اندیکا فرصت خوبی را برای بسیاری از شهروندان مناطق گرمسیری استان به ویژه اهوازی ها خلق کرد تا با سفر به این منطقه، خاطرات خوبی را با برف بازی رقم بزنند و عکس یادگاری بگیرند.
شهروندانی که در ۲ روز اخیر موفق شدند خود را به منطقه پر پیچ و خم و مرتفع تاراز برسانند بارش برف را یکی از نعمات الهی و جاذبههای گردشگری خوزستان برشمردند.
به گفته آنان استان خوزستان به عنوان یک استان چهار فصل و با شگفتیهای طبیعی خاص خود، یک استان پرجاذبه است ولی بسیاری از جاذبههای آن برای مردم ناشناخته مانده است.
از سوی دیگر بارش باران این رحمت لایزال الهی برای کشاورزان استان به ویژه دیمکاران که همواره چشم به آسمان دوختهاند بسیار پربار بود و دستان خود را به نشانه سپاس از نزول برکات خداوند به سمت آسمان بالا برده و شکرگزار این نعمت بزرگ بودند.
بارش باران برای حدود ۸۰۰ هزار هکتار از اراضی خوزستان به ویژه ۴۸۳ هزار هکتار گندم آبی و ۱۷۵ هزار هکتار گندم دیم بسیار مفید بود و نیاز آنان به کانال های آبیاری را برطرف کرد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی خوزستان به خبرنگار ایرنا گفت: بارشهای متناوب و موثر در فصل زمستان امید کشاورزان خوزستانی را برای سالی پربار زنده و نگرانی آنان از تداوم ۲ خشکسالی اخیر را برطرف کرد.
تورج نوروزی افزود: خوشبختانه با بارشهای اخیر که بسیار بهنگام بود خطر از بین رفتن دیمزارهای گندم استان بسیار کمرنگ شد و امیدواری و سرور را برای کشاورزان و دامداران استان به ارمغان آورد.
بارش باران برای عشایر پنج استان کشور که در فصل قشلاق با ۳.۵میلیون راس دام به خوزستان کوچ کردهاند نگرانیها را برطرف و به مراتع استان رمق دوبارهای بخشید.
در ۲ سال خشکسالی اخیر مراتع خوزستان برای چرای دام آسیب دید و بسیاری از عشایر دامدار برای نجات دام خود متوسل به تعلیف دستی با هزینه زیاد شدند.
از سوی دیگر بارش باران به ویژه مناطق بالا دست خوزستان که رودخانه های پرآب استان همچون کارون ، دز و مارون از آن مناطق سرچشمه می گیرند جان تازه ای بخشید و دبی آنان را افزایش داد.
سازمان آب و برق خوزستان هنوز از میزان ذخایر آب سدهای استان ناشی از بارندگیهای اخیر گزارشی منتشر نکرده است ولی افزایش آورد رودخانهها به ویژه کارون که به منزله شاهرگ حیاتی استان محسوب میشود نشان از بارندگی های مناسب در مناطق بالادست و سرچشمه ها رودخانه های استان حکایت میکند.
با این حال وضعیت ذخیره آب سد کرخه در شمال غرب خوزستان که آورد آب آن از استان های لرستان ، کرمانشاه و تا حدودی ایلام است است چندان مطلوب نیست.
بنا به اعلام اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خوزستان بارندگی های ۲ روز گذشته در خوزستان حجم آب سدهای انحرافی در مناطق شرقی و شمالی خوزستان را که نقش مهمی در تامین آب کشاورزی و آشامیدنی و تقویت آب سفره های زیرزمینی دارند را افزایش داده و ذخایر آب آنان را به ۲۲۰ میلیون متر مکعب رسانده است.
از سوی دیگر بارش آرام باران که بدون آبگرفتگی موثر در اهواز اتفاق افتاد عموم مردم را خوشحال و روحیه و شادابی آنان را تقویت کرد.
بسیاری از شهروندان اهوازی از پنجرههای منازل خود نظاره گر بارش رحمت الهی و امیدوار به پایان خشکسالی اخیر بودند.
تنش آبی و خشکسالی شدید در ۲ سال اخیر تقریبا بر همه بخش های اقتصادی استان از نیروگاههای برقآبی گرفته تا صنایع پتروشیمی و فولاد و کشاورزی تاثیر گذاشته بود ولی خوشبختانه به نظر می رسد سال آبی ۱۴۰۲- ۱۴۰۱ پایانی بر خشکسالی ۲ سال اخیر و خارج شدن از محدودیت های کشاورزی و تولیدی باشد.
به گزارش ایرنا میزان بارش باران ایستگاههای هواشناسی خوزستان در ۲۴ ساعت گذشته در بستان ۳۵، آبادان ۳۱.۶، دزفول ۲۴.۷، کشاورزی اهواز ۲۳.۵، شوش ۲۲، لالی ۲۱.۹، اهواز ۲۱.۸، ایذه ۲۱.۶، شوشتر ۲۱.۴، شادگان ۲۰.۱، رامهرمز ۱۹، مسجدسلیمان ۱۸.۵، ماهشهر ۱۷، امیدیه ۱۶.۸، آغاجاری و هندیجان ۱۶، گتوند ۱۵، حسینیه ۱۴.۸ و دهدز ۱۴.۵ میلیمتر ثبت شد.
براساس پیش بینی هواشناسی خوزستان موج جدید بارشها از روز جمعه ۲۳ دی در خوزستان شروع میشود.
بارشها در مناطق سردسیر خوزستان به صورت برف و در مناطق پست و کم ارتفاع به صورت باران پیشبینی شده است.