به گزارش ایرنا، سرما و یخبندان شدید که از آخرین روزهای فصل پاییز کوه سترگ و بلند قامت دنا را تحت تاثیر قرار داده بود چالش ها و جذابیت های خاصی را برای مردم و مهمانان همیشگی خود نیز ایجاد کرده است.
هر چند دنای سفید پوش برای مردم کهگیلویه بویراحمد همیشه در بیشتر فصول سال چهره این استان را جذاب کرده است ولی برف و یخبندان آن این روز ها کل و بزهای دنا را با چالش جدی شکار و گرسنگی مواجه کرده است.
سفید پوش شدن دنا برای شکارچیان که از هر فرصتی برای شکار کَل و بزهای دنا نهایت استفاده را می برند یک مزیت محسوب می شود و برای مهمانان چالاک و تیز پای آن با توجه به نبود علوفه تهدیدی مرگبار است.
حیات وحش دنا برای جان سالم به در بردن از سرما، رفع گرسنگی و ادامه زندگی به سوی پایین دست و دامنه های دنا در حومه روستاها حرکت کنند و حالا وظیفه ملی همگان ایجاب می کند که از این مهمانان به خوبی پذیرایی شود.
محیط بانان دنا هر چند تعداد آنها در محافظت از منطقه که از غرب تا شرق ۵۰ کیلومتر طول دارد و بیش از ۵۰۰ قله بالای چهار هزار متر ارتفاع را در خود جای داده است کم است اما حضور دائم و بی باکانه در نوک قله ها ، تپه ها و صخره ها شکارچیان این قاتلان طبیعت را از منطقه فراری می دهند و یا به حکم وظیفه و قانون دستگیرشان می کنند.
آخرین آمار حاکی است تنها ۳۲ نفر محیط بان وظیفه مراقبت از مناطق حفاظت شده دنا و دنای شرقی را بر عهده دارند. براساس استانداردهای جهانی برای حفاظت از هر یک هزار هکتار منطقه حفاظت شده به یک نفر محیط بان نیاز است. هر محیط بان در منطقه حفاظت شده دنا از چهار هزار هکتار عرصه محافظت می کند آن هم در منطقهای که تمام عرصه هایش کوهستانی و تردد در آن به سختی صورت می گیرد.
دنای سرمازده ۲۴ ساعت رصد می شود
اداره کل حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد از مردم خواسته در حفاظت از حیات وحش سرمازده با محیط بانان همکاری و همیاری کرده و از به دام انداختن و شکار آنان خودداری کنند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد گفت: اکنون که هوای رو به سردی رفته است و احتمال یخ زدن مراتع و روان آبها بیشتر می شود وحوش مجبورند برای ادامه زندگی به سوی پایین دست و دامنههای دنا در حومه روستاها حرکت کنند و حس طبیعت دوستی ایجاب می کند از گونه های جانوری استان محافظت شود.