تاریخ انتشار: ۰۶ دی ۱۳۹۱ - ۰۳:۲۷
کد خبر: ۲۶۳۹۵
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره

از اندوه كودك تا جنون پس از زايمان

يك روان‌پزشك گفت: براي افسردگي‌هاي پس از زايمان دلايل مختلفي عنوان شده كه يكي از اين دلايل، تغييرات هورموني و كاهش سريع ميزان ترشح هورمون‌ها پس از زايمان است. دليل ديگر نيز استرس پس از زايمان با افزوده شدن مسئوليت مادر شدن است.
 
دكتر عارفه مبشر اظهار كرد: افسردگي پس از زايمان ممكن است به چند شكل ايجاد شود؛ يكي از انواع آن افسردگي‌هاي خفيف است كه به نام اندوه كودك معروف است. اين نوع افسردگي در 50 درصد از زنان مشاهده مي‌شود.
 
وي افزود: اين افسردگي در روزهاي نخست پس از زايمان ايجاد شده و به دليل تغييرات هورموني، مسئوليت‌ مادر شدن، استرس به وجود مي‌آيد و به درمان طبي نياز ندارد و پس از مدتي بهبود مي‌يابد. تنها درمان افسردگي خفيف پس از زايمان يا اندوه كودك، حمايت از مادر است.
 
اين روان‌پزشك تصريح كرد: ‌نوع ديگر افسردگي، پس از زايمان اتفاق مي‌افتد كه 10 درصد خانم‌ها را درگير مي‌كند. اين افسردگي چند ماه پس از زايمان ايجاد شده و گاه تا يك سال بعد از زايمان هم ادامه دارد. در اين افسردگي علايم نسبت به حالت قبل شديدتر است، ‌فرد دچار زودرنجي، افكار منفي، كناره‌گيري از جمع، نداشتن انرژي، احساس ياس، بي‌كفايتي و عدم لذت مي‌شود. گاهي فكر خودكشي نيز در مادر به وجود مي‌آيد كه ممكن است در پي آن به خود يا كودك آسيب بزند.
 
مبشر گفت: اين اختلال به درمان دارويي نياز دارد و فرد بايد تحت مشاوره قرار گيرد. در صورتي كه شدت بيماري بالا باشد حتي بايد مادر را بستري كرد.
 
وي ادامه داد: حالت ديگر، جنون پس از زايمان است كه علايم بسيار زيادي دارد. ممكن است فرد هذيان ‌بگويد و به خود و كودك آسيب بزند.
 
اين روان‌پزشك تاكيد كرد: اين افراد نبايد به كودك شير دهند و حتما نياز به بستري دارند. جنون پس از زايمان، اختلالي نادر است و تنها يك درصد افراد را درگير مي‌كند كه 50 درصد اين مادران نيز پيش از بارداري، سابقه بيماري رواني دارند
مرجع / ایسنا
:
:
:
آخرین اخبار