تاریخ انتشار: ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۲:۱۶
کد خبر: ۲۴۹۶۸۴
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
راهکارهای مهم و طلایی برای جلوگیری از استفاده مصالح ساختمانی نامرغوب


مصالح ساختمانی نامرغوب

عمر مفید ساختمان در ایران، بین ۲۰ تا ۳۰ سال است. این در حالی است که در بسیاری از کشورهای پیشرفته جهان، عمر مفید ساختمان چند برابر این مقدار است. یکی از دلایل این مسئله، استفاده از مصالح ساختمانی نامرغوب و بی‌کیفیت است. استفاده از این مصالح بی‌کیفیت، نه تنها عمر مفید ساختمان را کمتر می‌کند، بلکه باعث می‌شود مقاومت و استحکام ساختمان هم در برابر حوادث طبیعی کم باشد. با توجه به اهمیت مسئله‌ی مصالح مصرفی در ساختمان، در این مطلب، قصد داریم به اهمیت این موضوع و عواقب استفاده از مصالح ساختمانی بی کیفیت بپردازیم. با ما همراه باشید.

مصالح ساختمانی

مصالح ساختمانی به تمامی موادی گفته می‌شود که برای ساختمان‌سازی به کار می‌روند. این مواد می‌تواند چوب، فلز، فولاد، بتن، سیمان و آجر و باشد. در گذشته برای ساخت خانه مصالح زیادی وجود نداشت و مردم خانه‌های خود را با خشت و گل و چوب بنا می‌کردند. اما امروزه تنوع این مصالح بسیار بالا رفته است. انتخاب نوع مصالح به میزان سرمایه و اثربخشی مواد در پروژه‌های مختلف ساختمانی بستگی دارد.


به کار بردن‌ مصالح ساختمانی نامرغوب و بی کیفیت عواقب جبران‌ناپذیری دارد.

به کار بردن‌ مصالح ساختمانی نامرغوب و بی کیفیت عواقب جبران‌ناپذیری دارد.

برای این‌که ساختمان عمر مفید طولانی‌تری داشته باشد و از استحکام و مقاومت کافی در برابر حوادث برخوردار باشد، انتخاب نوع مصالح و استفاده از مصالح ساختمانی باکیفیت بسیار حیاتی و مهم است. متأسفانه در کشور ما به دلیل اینکه مسکن، نوعی سرمایه است، به همین دلیل ساخت و ساز از حالت تخصصی خارج شده و تبدیل به کالایی شده برای کسب سود بیشتر افراد.

اهمیت استفاده از مصالح ساختمانی مرغوب و باکیفیت

اهمیت این مسئله بر کسی پوشیده نیست. مصالح ساختمانی تأثیر بسیار زیادی روی کیفیت سازه دارد. حتی اگر تیمی متخصص برای ساخت بنا به کار گرفته باشید که مهارت بالایی در ساخت و ساز داشته‌ باشند؛ ولی از مصالح ساختمانی نامرغوب استفاده کنید، دیگر تخصص تیم سازنده‌ مهم نیست؛ چون شما فاکتور اصلی در ساخت بنا را رعایت نکرده‌اید. متأسفانه بسیاری از سازندگان بنا سعی می‌کنند با زدن از این طرف و آن طرف ساختمان و استفاده از مصالح ارزان‌تر و بی‌کیفیت، از هزینه‌ها کم کنند و سود بیشتری ببرند. در صورتی که این مسئله اثر مستقیمی روی دوام و ایمنی ساختمان و در نتیجه جان افراد دارد.

دسته‌بندی ساختمان‌ها از نظر ایمنی

ساختمان‌ها بر اساس نوع و کیفیت مصالحی که برای ساختشان به کار رفته‌است و نیز رعایت اصول استاندارد، از نظر ایمنی به سه دسته تقسیم می‌شوند:

  • ساختمان‌های پرخطر: در این ساختمان‌ها از مصالح ساختمانی نامرغوب و با‌کیفیت پایین استفاده شده و استانداردهای لازم برای ساختمان‌سازی هم رعایت نشده‌است. این ساختمان‌ها در برابر حوادثی مانند آتش‌سوزی، زلزله بسیار ناامن و متزلزل بوده و تهدیدی برای جان و مال افراد محسوب می‌شوند.
  • ساختمان های میان خطر: در این ساختمان‌ها نیز یا از مصالح نامرغوب استفاده شده‌ یا اصول معماری و استانداردها به درستی در نظر گرفته نشده‌‌است. این ساختمان‌ها هم در برابر حوادث از ایمنی کافی برخوردار نیستند.
  • ساختمان‌های کم خطر: در این ساختمان‌ها از مصالح ساختمانی مرغوب و با کیفیت بالا استفاده شده‌ است. این ساختمان‌ها از ساکنانشان در برابر حوادث مختلف می‌توانند، محافظت کنند.

متأسفانه بر اساس گزارشات سازمان آتش نشانی، ۳۸% ساختمان‌های تهران جزو ساختمان‌های پرخطر محسوب شده‌ و تنها ۷% ساختمان‌ها، کم خطر هستند. مابقی هم ساختمان‌های میان‌خطر محسوب می‌شوند.

خطری که بیخ گوش ماست

همان‌طور که می‌دانید، کشور ما در منطقه حادثه‌خیزی قرار دارد. اکثر ما زلزله بم و خرابی‌های آن را به یاد داریم. نه تنها زلزله بم، بلکه زلزله‌های دیگری که در دیگر مناطق کشور اتفاق افتاده‌ یا حوادثی مانند سیل و طوفان، آسیب‌های جبران‌ناپذیری را به ساختمان‌ها و افراد وارد کرده است. با توجه به این مسئله، استفاده از مصالح ساختمانی مرغوب، برای بالابردن ایمنی و استحکام ساختمان امری ضروری است. بررسی‌ها نشان داده‌است که بیش از ۷۹% از خرابی ساختمان‌ها در هنگام حادثه‌ای مانند زلزله، به دلیل همین مصالح نامرغوب و غیر استاندارد بوده‌ است.

راهکارهایی برای جلوگیری از استفاده از مصالح ساختمانی نامرغوب

برای این که از ورود مصالح ساختمانی بی کیفیت به ساختمان‌سازی جلوگیری کنیم و ایمنی و دوام ساختمان را بالا ببریم، راه‌های متفاوتی را می‌توان به کار برد:

· استفاده از ناظران برای تأیید کیفیت مصالح مصرفی

· خرید مصالح از فروشندگانی که معتبر و خوش‌آوازه هستند

· حتی‌الامکان حذف واسطه‌ها و دلال‌ها در هنگام خرید و فروش

· اعتبارسنجی فروشندگان و تولیدکنندگان مصالح، توسط مراجعی که صلاحیت دارند

بیمه آتش سوزی و زلزله ساختمان

یکی از مسائلی که باعث می‌شود آمار خرابی‌ها و تلفات در حادثه‌هایی مانند زلزله و آتش سوزی و سیل در کشور ما بالا باشد، همین استفاده از مصالح ساختمانی نامرغوب است. همه می‌دانیم که در کشور ما، مسکن و ساختمان سرمایه محسوب می‌شود و هزینه‌های کلانی هم برای ساخت و ساز و خرید خانه صرف می‌شود. بنابراین، با توجه به این که ما در کشوری زندگی می‌کنیم که از نظر سیل و زلزله و دیگر بلایای طبیعی، حادثه‌خیز است، خوب است که از پیش از این حوادث، ساختمان خود را در برابر آنها بیمه کنیم.


بیمه آتش سوزی راهکاری برای جبران خسارات به ساختمان

همان‌طور که می‌دانید، بیمه آتش سوزی، ساختمان شما را در برابر حریق، صاعقه و انفجار بیمه کرده و در صورتی که به دلیل این حوادث، آسیبی متوجه ساختمان شما بشود، خسارات مالی شما را جبران می‌کند. اما بیمه آتش سوزی فقط برای حوادث ذکر شده‌ نیست. این بیمه پوشش‌های دیگری نظیر بیمه زلزله، بیمه سیل، طوفان، آتشفشان، ریزش ساختمان ناشی از برف سنگین، برخورد اجسام خارجی به ساختمان و را نیز تحت عنوان پوشش‌های اختیاری دارد. شما بر حسب منطقه‌ای که در آن زندگی می‌کنید و احتمال آسیب‌ها و خساراتی که وجود دارد، می‌توانید با پرداخت مبلغ کمی بیشتر، از خدمات بیمه آتش‌سوزی برای این حوادث هم استفاده کنید.

گفتنی است که مصالح ساختمانی نامرغوب، ساختمان را خصوصاً در برابر زلزله بسیار آسیب‌پذیر می‌کند و تهدیدی جدی برای جان و مال ساکنان آن‌هاست. با استفاده از پوشش زلزله بیمه آتش‌سوزی، می‌توانید خیال خود را، حداقل از آسیب‌های مالی ناشی از زلزله راحت کنید.

خرید بیمه آتش سوزی

بیمه آتش‌سوزی بر حسب مصالحی که در ساخت ساختمان به کار رفته‌ و استحکام و دوام آن، هزینه متفاوتی دارد. هر چه ساختمانی مستحکم‌تر باشد، خطر کمتری آن را تهدید کرده و در نتیجه هزینه کمتری هم بابت خرید بیمه آتش سوزی آن مطالبه می‌شود. برای اطلاع از هزینه بیمه آتش سوزی ساختمان خود، می‌توانید از سامانه بیمه دات کام استفاده کنید. این سامانه، خدماتی نظیر استعلام هزینه انواع بیمه‌ها، مقایسه شرکت‌های بیمه‌ای مختلف با هم و امکان خرید بیمه مورد نظر را به شما می‌دهد. بیمه دات کام معتبرترین و کامل‌ترین سامانه بیمه‌ای آنلاین کشور است که آماده‌ ارائه خدمات در تمامی ماه‌های سال است و همیشه و در هر حال در کنار شماست.

متأسفانه در کشور ما، استفاده از مصالح ساختمانی نامرغوب بالاترین آمار تخلفات ساختمانی را دارد. استفاده از مصالح ساختمانی بی کیفیت، نبود مهندسی دقیق ساختمان، ساخت ساختمان توسط افراد غیرمتخصص، نبود نظارت کافی بر پروژه های عمرانی از طراحی تا اجرا از جمله دلایلی است که به عقیده کارشناسان، دست به دست هم داده و باعث کاهش عمر مفید ساختمان و ایمنی پائین آن می‌شود. باشد که این مهم را کمی جدی‌تر بگیریم.

منبع: سایت بیمه دات کام (https://bimeh.com)

:
:
:
آخرین اخبار