تاریخ انتشار: ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۰۸:۳۳
کد خبر: ۲۴۸۹۵۸
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
ویژگی‌ها و وظایف وکیل پایه یک دادگستری

وظایف وکیل پایه یک دادگستری حمایت و طرفداری از حق و حقوق موکل یا موکلین خود است. وکیل پایه یک دادگستری باید طبق قانون و نماینده قانونی موکل خود تلاش کند تا او به حق خودش برسد. وکیل پایه یک، باید برای احقاق حقوق موکل خود، مدارکی که قابل اثبات هستند را در دادگاه عرضه کند.

وکیل پایه یک دادگستری باید برای وکالت یک فرد یا افراد، انواع شرکت‌ها و گروهی از اجتماعات انجام وظیفه کند. پرونده‌های قابل رسیدگی برای این وکلا شامل پرونده‌های شهروندی و اجتماعی؛ مثل طلاق، اختلافات یا پرونده‌های جنایی مانند موردهای نقض حقوق اجتماعی و انسانی و انواع جنایت است.

اما مهم‌ترین وظیفه وکیل پایه یک دادگستری به صورت مشاوره‌های حقوقی بوده؛ یعنی دادن راهنمایی‌های لازم به کسانی که سوالات ابهام انگیز دارند و پیگیر وکیل خوب هستند. دیگری نیز دفاع به صورت قانونی است که در این حوزه باید وارد عمل شده و اقدام به کار کند.

ویژگی‌ها و تحصیلات وکیل پایه یک دادگستری

تحصیلات وکلا با گذشت زمان شکل تخصصی به خود گرفته است. وکیل پایه یک دادگستری با توجه به زمینه مدرک تحصیلی خود که قطعا تسلط بیشتری در آن دارد، باید کار کند. این فرد، فارغ التحصیل رشته کارشناسی بوده و در حیطه حقوق، فقه یا مبانی اسلامی تحصیل کرده‌ است.

وکیل پایه یک باید بعد از اتمام تحصیلات خود در آزمونی که مجوز لازم کار را برای آن‌ها صادر می‌کند، به نام آمون وکالت شرکت کرده که بعد از قبول شدن و گذراندن دوران کارآموزی، امکان فعالیت قانونی در حوزه تعیین شده خود را خواهد داشت. و از آن به بعد آن شخص را وکیل پایه یک خطاب می‌کنند.

وکیل خانواده برای دفاع از حقوق خانواده و زندگی زناشویی تلاش می‌کند. وکیل ارث بر حوزه تقسیم ارث تسلط دارد و وکیل بین الملل در حوزه حقوق و روابط بین الملل تمرکز دارد و وکیل کیفری هم از وظیفه حل و فصل جرایم برخوردار است.

از ویژگی‌های مهم وکیل این است که باید با تمام قوانین حقوقی در حوزه کاری خود آشنایی داشته باشد و همیشه وفادار به حق و عدالت باشد تا حقی از کسی ضایع نشود. همچنین باید از روحیه جسارت و بیانی رسا برخوردار بوده و توانایی دفاع و حمایت از مراجعه کننده‌های را که به او اعتماد کرده‌اند را هم داشته باشد.

وظایف وکیل یک دادگستری

وکیل پایه یک دادگستری وظیفه دارد که طبق اساسنامه‌های قانونی از موکل و موکلان خود به صورت تعریف شده بر اساس وظایف خود، حمایت همه جانبه داشته باشد.

  • وکیل پایه یک دادگستری باید در مراجع قضایی برای گرفتن حق موکل خود ادای مطلب کند.
  • باید در جهت پشتیبانی درست از موکل خود مدارکی را که باعث پیشبرد بهتر کار و احقاق حق او می‌شود را جمع آوری کند.
  • به موکل خود مشاوره‌های لازم برای اتخاذ تصمیم درست را ارائه دهد و به آن‌ها تذکر دهد تا از انجام دادن کار بدون هماهنگی و سر خود، جلوگیری کنند.
  • باید موکل یا موکلان خود را قانع کند که اگر ادعاهای او مطابقت با واقعیت نداشته باشد و قانونی نباشد، به احتمال زیاد نقض خواهد شد.
  • یک قرارداد قانونی باید بین دو طرف منعقد شود تا بر طبق توافق هر دو، کار پیش برود.
  • وکیل باید در برابر مدارکی که از فرد مراجعه کننده خود دریافت می‌کند، رسید به او تحویل دهد.
  • باید موکل خود را در جریان تمام اوضاع گذاشته و رای صادر شده را به آن‌ها خود اطلاع دهد.
  • باید جلساتی را با شهود ترتیب دهد و کمک کند آن‌ها به طور موثری در پیش‌گاه دادگاه حاضر شوند.

هزینه وکیل پایه یک دادگستری

 

تعرفه هزینه وکیل پایه یک دادگستری به صورت مشخص و تعریف شده است و اکثر وکلا باید قبل از انعقاد هر قراردادی، مراجعه‌کنندگان خود را در جریان هزینه‌ها بگذارد و وظایف خود را برای مراجعه کننده، روشن کند تا فرد، چشم بسته دست به امضای قرارداد نزند و در قدم‌های بعدی دچار مشکل برای پرداخت هزینه نشود.

شما می‌توانید از قبل، با پرس و جو از چند وکیل دیگر از قیمت‌ها مطلع شوید. البته دریافت هزینه وکلا با توجه به نوع پرونده‌ای که او با آن طرف خواهد بود بستگی دارد. مثلا وکیل‌های مالی با توجه به مبلغ برگشتی به موکل خود به صورت درصدی کار می‌کنند. وکیل جنایی که وکالت مربوط به پرونده‌های قتل و حبس ابد را دارند، ممکن است مبلغ 30 میلیون تومان دریافت کنند که این هزینه‌ها با توجه به مصوبات تغییر خواهند کرد و بستگی به توافق طرفین دارد.

برچسب ها: وکیل پایه یک ، وکالت ، وکیل
:
:
:
آخرین اخبار