تاریخ انتشار: ۱۴ فروردين ۱۴۰۱ - ۰۸:۴۶
کد خبر: ۲۴۷۰۹۴
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
قلیه دزفولی طعمی ماندگار از غذا‌های رنگارنگ خوزستان
قلیه دزفولی یکی از غذا‌های خوش طعم و سنتی شهرستان دزفول در استان خوزستان محسوب می‌شود.
 هر استان در ایران غذاها و شیرینی‌های منحصر به فرد خود را دارد که طعم اصیل غذا‌ها و خوراکی آن را فقط در همان استان و شهرستان می‌توان تجربه کرد.قلیه دزفولی طعمی ماندگار از غذا‌های رنگارنگ جنوبی

خوزستان به دلیل شرایط آب و هوایی و اقلیمی، به استان چهارفصل کشور با رنگین کمانی از اقوام معروف است و دزفول از جمله شهرستان‌های با قدمت تاریخی و مردمانی مهمان نواز، خونگرم و فرهنگی زیبا محسوب می‌شود و پخت غذا‌های متنوع و خوش طعم از دیگر ویژگی‌های منحصر به فرد این شهرستان است.

قلیه دزفولی از جمله غذا‌های خوشمزه‌ای است که از دیرباز در این شهرستان پخت می‌شد که به دلیل تهیه آن با استفاده از گوشت قرمز، لوبیا چشم بلبلی، برنج، بلغور گندم، پیاز، سیر، آلو خشک، برگه زردآلو، رب انار، فلفل، نمک، زردچوبه و پونه، ارزش غذایی زیاد دارد و مقوی و سالم است.

برای تهیه این غذای سنتی و سرشار از ویتامین‌ها باید یک بوته پیاز، یک بوته سیر، ۲۰۰ گرم گوشت و یک پیمانه لوبیا چشم بلبلی را با مقدار لازم آب، بطور کامل بپزید، همچنین یک پیمانه آلو خشک و یک پیمانه برگه زردآلود را در قابلمه‌ای جداگانه پخته و هسته آلو‌ها را جدا کنید.

پس از پخته شدن گوشت، پیاز، سیر و لوبیا، باید نصف پیمانه بلغور گندم، نصف پیمانه برنج و ادویه و کمی روغن را اضافه کرده و بعد از اینکه پخته شدند، باید آلو‌ها و برگه‌های زردآلو و نصف پیمانه رب انار را اضافه کنید و اجازه دهید تا جا بیفتد.

پس از ریختن قلیه دزفولی در ظرف سرو، باید نعناداغ یا پونه را اضافه کنید تا غذا خوش طعم‌تر شود.
مرجع / صداوسیما
برچسب ها: قلیه ، غذا ، خوزستان ، دزفول
:
:
:
آخرین اخبار