همايش بينالمللی علمی ولايت شب گذشته با تجليل از مقالههاي برتر در اهواز به كار خود پايان داد.
در همايش بينالمللی علمی ولايت كه شب گذشته در مسجد اعظم اهواز به كار خود پايان داد، خلاصهای از مقالههای برتر توسط محققين ارائه شد.
مقاله اول با عنوان «بررسی تطبيقی ويژگیها و شئون امام نزد فريقين» توسط سيد عاصف كاظمی از افغانستان ارائه شد. وي در اين مقاله از دو منظر شيعه و سنت به ويژگیها و شئون امام پرداخت.
عاصف كاظمی معتقد است منشأ اختلافات در باب امامت به ويژگیها و شئون برمیگردد. شيعه برای اثبات ضرورت امامت براهين شرعی و عقلی آورده است و آنرا منصب الهی میداند كه تعيين آن توسط خداوند و وحی الهی صورت میگيرد. وی معتقد است که اهل سنت مقام و منزلت امام را فرو كاسته و آن را در حد حكومت پايين آورده است. وي در پايان این مقاله نیز نتيجه گرفت که بيشترين اختلاف فريقين در چيستی و ماهيت امامت است.
عليرضانژاد، دانشجوی كارشناسی ارشد كلام شيعه از مؤسسه اميرالمؤمنين (ع) محقق ديگري بود كه به ارائه مقاله خود با موضوع «آيه ولايت و تطبيق آن بر امامان اثنی عشر(ع)» پرداخت.
وی گفت: آيه 55 سوره مائده به روشنی بر امامت و ولايت اميرالمؤمنين(ع) دلالت میكند.
عليرضانژاد همچنين به مسئله خلافت و جانشينی با استناد بر روايات متعدد مورد توافق فريقين با سند صحيح از پيامبر با اين مضمون كه «برای امت من 12 خليفه خواهد بود» با قيود گوناگون اشاره كرد و آنرا دليلي بر امامت اهل بيت(ع) عنوان كرد.
اين دانشجوی كارشناسی ارشد كلام شيعه بحث ديگر را احاديث فراوان در ارتباط با امامان وارد شده از سوی پيامبر(ص) دانست و افزود: آيتالله صافی گلپايگانی در كتابی سه جلدی كه در خصوص مهدويت نگاشته است بيش از 230 روايت آورده كه پيامبر با قيدهای مختلف بر خلافت ائمه بعد از خود با مضمون ذكر شده اشاره كردهاند و 50 روايت از پيامبر(ص) كه قيد كرده اولشان علی(ع) و آخرشان مهدی(عج) است.
در ادامه محمد ادريس، دانشجوی كارشناسی ارشد كلام اسلامی از پاكستان مقاله خود را با عنوان اهميت و ضرورت امامت از ديدگاه معتزله و اماميه ارائه داد.
وی اهميت و ضرورت امامت را يكی از موضوعات كه ذيل امامت عامه به آن پرداخته میشود، مطرح و ادامه داد: امامت عامه به منصب امامت جدا از شخص خاص میپردازد لذا امامت عامه بر خاصه تقدم دارد.
همچنين حيدر مظفری از افغانستان مقاله خود را با موضوع «بررسی اثبات امامت اميرالمؤمنين(ع) در پرتو افضليت و ديدگاه مخالفان» ارائه كرد.
وی عنوان كرد: افضليت و شرط آن بر امامت مسئلهای است كه علاوه بر قرآن و سنت كه منابع استنباطی بلامنازع شيعه و سنی است با رجوع به عقلانيت قابل اثبات است و با توجه به اينكه عقل میگويد كه افضل تقدم دارد پس با رجوع به فضايل و سابقه علی(ع) حقانيت ايشان محرز است.
به گزارش ایسنا، در پايان اين همايش 15 نفر از ممتازان حوزه علميه و مقالههای برتر همايش تجليل شدند.