در اهواز ستون هایی وجود دارد که در قدیم محل استقرار مجسمه هایی بود که با گذشت سالها نشانی از آن مجسمه ها نیست و تا به امروز هیچ اثری هنری از هنرمندان نامی استان خوزستان و یا کشور بر روی آن نصب نشده است
خوزنیوز/ مجتبی گهستونی: در اهواز ستون هایی وجود دارد که در قدیم محل استقرار مجسمه هایی بود که با گذشت سالها نشانی از آن مجسمه ها نیست و تا به امروز هیچ اثری هنری از هنرمندان نامی استان خوزستان و یا کشور بر روی آن نصب نشده است.
به گزارش
خوزنیوز، در اهواز روزانه هزاران نفر از میدان راه آهن (پارک هجرت) و یا میدان خرمکوشک در عامری گذر می کنند که با پایه مجسمه هایی مواجه می شوند که هیچ اثری هنری بر روی آنها نمایان نیست.
با برخورد ناشایستی که با اثر هنری فرزانه اسعدی خالق تندیس مادر و شهید و پیکر تراش مطرح شد به نظر می رسد که در استان خوزستان به پیکر تراشان و تندیس سازان اهمیتی داده نمی شود و نهادهایی که وظیفه حمایت از این هنرمندان را دارند هم نقش واقعی خود را ایفا نکرده اند.
این در حالی است که بعد از جابه جایی شبانه و بدون دلیل تندیس مادر و شهید در جاده ساحلی شرق اهواز چندماهی است که پایه مجسمه این اثر هنری نیز خالی مانده است.
بی محلی هایی که با امثال عبدالعلی قسامی پیکر تراش متعهد و زبده ساکن ماهشهر به دلیل حمایت نکردن از آثار او صورت گرفت باعث شد که او به همراه کلکسیونی از تندیس هایش و همچنین تندیس سه متری فردوسی که هفت تن وزن داشت خوزستان را برای همیشه ترک کند و به شیراز کوچ نماید.
در حالی که کارشناسان معتقدند که میدان ها در کنار کارکرد و نقش ارتباطی، زمینه و فضایی برای انجام بعضی از فعالیت های مهم شهری و اجتماعی محسوب می شوند، همه میدان ها از خصوصیات کارکردی یکسانی برخوردار نبودند.
در این میان برخی از میدان های عمومی، برخی از میدان های حکومتی، برخی از میدان های تجاری و بسیاری از میدان ها یا میدان چه های محلی به عنوان یک فضای مهم شهری، بسیاری از فعالیت ها و فضاهای مهم را در خود جای می دادند. بنابراین همواره نوعی همجواری و پیوند بین فضاهای اصلی و مهم شهری و این گونه میدان ها وجود داشت؛ همجواری و پیوندی که بر اساس الگوهایی کمابیش معین استوار بود.
با این حال باید توجه داشت که ساخت و بافت کارکردی و کالبدی هر شهر، نقش مهمی در شکل گیری انواع میدان ها و نحوه پیوند و همجواری آنها با سایر فضاهای شهری دارد.
تندیس مادر و شهید خیلی بد ساخته شده بود. خوشحالم که برداشته شد