تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۴۰۰ - ۲۱:۱۲
کد خبر: ۲۳۸۸۹۹
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره

خوزستان طلایه دار کشت قراردادی گندم در کشور

تاکنون ۵۵ هزار هکتار کشت قراردادی گندم در استان خوزستان صورت گرفته است .
 معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان گفت: با افزایش قیمت نهاده‌های کشاورزی از جمله کود‌های پتاسه و فسفاته از سال ۱۳۹۹ مصرف این کود‌ها که تاثیر بسزایی در تولید دارند در اراضی استان و کشور با کاهش چشمگیری روبرو شد به طوریکه میزان مصرف این کود‌ها در کشور به کمتر از ۲۰ درصد شرایط نرمال رسید.خوزستان طلایه دار کشت قراردادی گندم در کشور

تورج نوروزی افزود: برای جلوگیری از کاهش تولید محصول، زیان اقتصادی کشاورزان و در راستای حفظ خاک برای نسل‌های آینده و حمایت از کشاورزان در جهت تولید محصول با پیگیری وِیژه وزیر جهاد کشاورزی و معاون زراعت وزارت همچنین با همکاری شرکت خدمات حمایتی کشور، شرکت مادرتخصصی بازرگانی دولتی ایران و صندوق بیمه محصولات کشاورزی طرح کشت قراردادی گندم ابلاغ و در استان‌های هدف از جمله خوزستان اجرا گردید.

وی ادامه داد: کل سطح کشت قراردادی گندم آبی کشور ۲۵۰ هزار هکتار می‌باشد که ۸۵ هزار هکتار آن مربوط به خوزستان است.
نوروزی با بیان اینکه با تشکیل ستاد با حضور مسئولین متناظر استانی کارگروه کشور پیگیری ویژه‌ای در این زمینه انجام داده است اضافه کرد: پس از چندین جلسه این طرح به عنوان یکی از طرح‌های مهم با همکاری شرکت‌های مذکور و تلاش مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان‌ها و مسئولین مراکز دهستان‌ها و کارشناسان برای اولین بار در اجرا گردید.

وی اظهار داشت: در این طرح مقرر شد طی یک قرارداد ما بین شرکت غله و خدمات بازرگانی به عنوان مجری طرح با کشاورزان متقاضی طرح و با نظارت مسئولان جهاد کشاورزی دهستان‌ها کود‌های شیمیایی فسفاته، پتاسه و ازته و هزینه بیمه محصولات کشاورزی از سوی شرکت غله به شرکت خدمات حمایتی و صندوق بیمه محصولات کشاورزی پرداخت گردد و در زمان برداشت پس از تحویل محصول کشاورز به شرکت غله هزینه‌های صورت گرفته از بهای کلی محصول تحویلی کسر گردد.

نوروزی تصریح نمود:هدف اصلی این طرح حمایت از بهره برداران برای تأمین نهاده‌های کشاورزی که هر ساله هزینه زیادی را به کشاورز تحمیل میکند می‌باشد.

وی با بیان اینکه این طرح در سال زراعی جاری بصورت آزمایشی در تعدادی از استان‌های کشور اجرا شده است افزود: با توجه به اینکه خوزستان بزرگترین تولید کننده گندم بخصوص گندم آبی کشور می‌باشد به همین دلیل مهمترین استان در اجرای کشت قراردادی گندم نیز تلقی می‌شود به طوریکه تاکنون در سطح ۵۵ هزار هکتار از مزارع آن عقد قرارداد کشت گندم بین کشاورزان و شرکت غله و خدمات بازرگانی منعقد شده و نهاده‌ای مربوطه بخصوص کود‌های فسفاته، ازته و پتاسه همچنین هزینه بیمه محصول پرداخت و تحویل شده است.

نوروزی با بیان اینکه هیچ محدودیتی در سطح و میزان کود تحویلی وجود ندارد گفت: تاکنون ۲ هزار ۶۲۰ کشاورز اقدام به عقد قرارداد نموده اند.

وی میزان کود تحویلی پتاسه را ۲ هزار و ۷۳۱ تن، کود فسفاته را ۵ هزار و ۵۲۰ تن و کود ازته را ۱۳ هزار و ۸۰۰ تن عنوان و بیان داشت: کشت قراردادی گندم در مناطق جنوبی استان رو به پایان است و در مناطق شمالی همزمان با کشت گندم، کشت قراردادی نیز ادامه دارد.
مرجع / صداوسیما
captcha
آخرین اخبار