مديرگروه بهداشت محيط و حرفهاي مركز بهداشت خوزستان گفت: با آغاز پاييز وارد پيك دوم بيماريهاي رودهاي به خصوص التور (وبا) شدهايم كه با توجه به كاهش تدريجي دماي هوا و افزايش رطوبت، شرايط آب و هوايي براي بروز اين بيماريها مناسب ميشود.
مهران معلم اظهار كرد: آب اولين عامل انتقال بيماريهاي رودهاي به خصوص وبا است و ورود عامل اين بيماري به شبكههاي توزيع آب موجب همهگير شدن آن ميشود.
وي ادامه داد: بيماري وبا نوعي بيماري بومي و آندميك كشور و به عبارتي بيماري آندميك خوزستان است. عامل بيماري با باكتري ويدريوكلرا است و هميشه در محيط وجود دارد كه اگر شرايط محيطي مهيا باشد، اين باكتري خود را نشان داده و ايجاد باكتري ميكند.
مديرگروه بهداشت محيط و حرفهاي مركز بهداشت خوزستان افزود: دماي هواي بين 18 تا 30 درجه و رطوبت حدود 60 درصد شرايط محيطي مساعد براي اين باكتري است. علاوه بر مهيا بودن شرايط آب و هوايي، نقص در ساختارهاي شهري و روستايي نيز در بروز اين بيماري مزيد بر علت است. شرايط مساعد آب و هوايي خود به خود باعث بروز بيماري نميشود مگر اينكه شبكه توزيع آب و يا شبكههاي جمعآوري فاضلاب شهري يا روستايي مشكل داشته باشند.
معلم اظهار داشت: در ميان بيماريهاي رودهاي، بيماري وبا از همه شاخصتر است و ايجاد اپيدمي گسترده ميكند، به همين دليل بيماري وبا داراي اهميت بيشتري است. وبا يك بيماري اسهالي است؛ اسهال شديد از نشانههاي اين بيماري است كه فرد مبتلا به دليل از دست دادن آب و املاح دچار ضعف شديد بدني ميشود و اگر تحت درمان قرار نگيرد، اين بيماري فرد را به سوي مرگ ميكشاند. اين بيماري قابل درمان است ولي درمان آن بايد به موقع و سريع انجام شود تا بيمار دچار كمآبي شديد نشود.
وي با بيان اينكه آب و غذا و حشراتي مانند مگس، از عوامل و راههاي انتقال بيماري هستند، گفت: ضروري است ساختارهاي شهري و روستايي از نظر بهداشتي مناسب باشند. اگر فردي از نقطه آلوده به نقطه ديگري سفر كند و عامل بيماري را همراه داشته باشد، در هر نوبت اجابت مزاج، عامل بيماري دفع شده و وارد چرخه فاضلاب ميشود.
مديرگروه بهداشت محيط و حرفهاي مركز بهداشت خوزستان خاطرنشان كرد: اگر اين فاضلاب به شيوه بهداشتي دفع وجمعآوري نشود، محيط آلوده شده و اشخاصي كه با محيط آلوده تماس دارند، دچار بيماري ميشوند. اگر شبكه جمعآوري فاضلاب مشكل داشته و شبكه توزيع آب دچار شكستگي باشد ، فاضلاب در تماس با اين شبكههاي فرسوده توزيع آب، آب را آلوده ميكند و عامل بيماري وارد شبكه توزيع آب ميشود و به مصرفكنندگان زيادي ميرسد و بيماري همهگير ميشود.
معلم ادامه داد: شبكه جمعآوري فاضلاب در شهر و روستا بايد بهداشتي باشد كه وجود چنين شبكهاي مانع انتقال بيماريهاي رودهاي از جمله وبا ميشود و شبكههاي فرسوده آب و فاضلاب نيز بايد نوسازي شود. به خصوص اگر شبكههاي فرسوده آب در مجاورت محل دفع فاضلاب انساني باشد موجب ورود عامل بيماري به داخل شبكه توزيع آب ميشود.
وي اظهار كرد: آگاهي از بيماريهاي رودهاي به خصوص وبا به همان اندازه كه خطرناك و سخت هستند، لازم است. افراد بايد آگاهي پيدا كنند كه اگر قبل از خوردن غذا يا بعد از استفاده از سرويس بهداشتي دستان خود را به شيوه مناسب با صابون مايع شست و شو نكنند، انتقال بيماري صورت ميگيرد. بنابراين با همين كار ساده شستن دستها با صابون چرخه انتقال بيماري را ميتوان قطع كرد.
مدير گروه بهداشت محيط و حرفهاي مركز بهداشت خوزستان گفت: بسيار ضروري است كه مردم مراحل سالمسازي و پاكسازي سبزيجات را رعايت كنند؛ ابتدا از مايع ظرفشويي به منظور حذف تخم انگلها و سپس از مواد ضدعفوني كننده باكتريال جهت از بين بردن باكتريهاي موجود از جمله باكتري بيماري وبا استفاده كنند.
معلم بيان كرد: با توجه به اينكه پيك پاييزه بيماري وبا نسبت به پيك بهاره اهميت بيشتري دارد، مردم بايد مسايل بهداشتي را در اين زمينه رعايت كند. احتمال بروز و شيوع بيماريهاي رودهاي در فصل پاييز افزايش مييابد و استان خوزستان با شرايطي كه دارد، براي بروز و شيوع اين بيماريها مستعد است. به همين دليل حوزه بهداشت و شركتهاي آب و فاضلاب در حال پيگيري اين موضوع هستند و لازم است در اين شرايط حالت آمادهباش داشته باشيم.
اصلا مگه فاضلاب اهواز ربطی به آب اهواز داره؟ یعنی ممکنه مردم؟؟؟؟؟..............فکر بد نکنید ها...... فقط نمی دونم چرا تمام شهر اهواز رو بوی نامطبوع عطرآگین کرده؟؟!!!!!... به ما چه.........