| علایم ظاهری | خصوصیات ماهی تازه | خصوصیات ماهی مانده | خصوصیات ماهی فاسد |
|
جلا |
ظاهری درخشنده و شفاف |
بدون درخشندگی(کدر) |
فاقد درخشندگی –کدر و تیره |
|
آبشش |
قرمز- روشن وعاری ازماده لزج |
بی رنگ و به راحتی کنده می شود |
قهوه ای تیره – مملو از مواد لزج |
|
چشم |
شفاف- روشن و درخشان |
کدر- فرورفته |
چشم ها کاملا گود و فرو رفته |
|
سرپوش آبششی |
کاملا برجسته و بسته |
باز و بلند شده |
کاملا باز |
|
فلسها |
درخشان- براق- محکم به بدن چسبیده |
کدر- به راحتی از بدن کنده می شود |
سست و نرم و به راحتی کنده می شود |
|
بو |
طبیعی و عاری از بوی گندیدگی |
بوی زننده |
بوی گندیدگی و غیر طبیعی |
|
دهان |
بسته است |
باز است |
باز است |
|
دیواره شکمی |
محکم و دارای قابلیت ارتجاعی کافی |
به حالت خوابیده درآمده |
شکم خمیری شکل و به راحتی پاره می شود |
|
خون |
خون محوطه شکمی روشن و بدون بو |
خون تیره- کمی بوی غیره طبیعی |
قهوه ای رنگ- بوی تعفن |
|
غوطه وری |
در آب فرو می رود |
شناور در آب |
شناور در آب |
|
عضلات |
محکم و ارتجاعی- اتصال به استخوان محکم- اثر انگشت روی عضله نمی ماند |
عضلات نرم و به آسانی از استخوان جدا می شود- اثر انگشت می ماند |
پلاسیده- پژمرده و شل- در اثر فشار انگشت فرورفتگی ایجاد می شود |
منبع: مهران شهرستاني/ وبلاگ راهنماي گردشگري خوزستان