تاریخ انتشار: ۱۳ تير ۱۳۹۱ - ۱۱:۲۸
کد خبر: ۱۹۷۶۹
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره

اهواز 300 هزار حاشيه‌ نشين دارد!

فرماندار اهواز گفت: از سال 85 تاكنون بيش از 150 ميليارد تومان اعتبار در بخش‌هاي مختلف عمران شهري، ساماندهي آب و برق و فاضلاب،‌ ايجاد فضاهاي آموزشي و فضاهاي فرهنگي در مناطق حاشيه شهر اهواز هزينه شده كه البته اختصاص اين ميزان اعتبار به معناي موافقت با گسترش مناطق حاشيه‌اي و تصرفات غيرقانوني نيست.

 
به گزارش خوزنیوز، عبدالعزيز فدعمي در گفت‌وگو با ايسنا، اظهار كرد: ساماندهي وضعيت مناطق حاشيه‌اي شهر اهواز از موضوعاتي است كه از ابتداي فعاليت دولت نهم در دستور كار دولت قرار گرفت و از آن زمان تاكنون جلسات مستمري با موضوع مناطق حاشيه‌اي تشكيل شده است. در اين زمينه مطالعاتي در دانشگاه شهيد چمران اهواز انجام شد و بر اساس نتيجه اين مطالعات، طرحي پيش‌بيني شد؛ هم اكنون در مناطق حاشيه‌اي شهر چهار دفتر به عنوان نمايندگي فرمانداري و با هدف رسيدگي به مسائل و مشكلات اين مناطق مستقر شده است.
 
وي افزود: بيشتر منازل در مناطق حاشيه شهر اهواز فاقد مجوز هستند و توسعه چنين مناطقي مشكلاتي براي شهر ايجاد مي‌كند، زيرا شهرداري ضوابطي دارد و طبق آن ضوابط خدمات‌رساني مي‌كند. شهر اهواز داراي طرح جامع است و كاربري زمين‌ها كاملا مشخص شده است؛ تصرف زميني كه كاربري فضاي سبز دارد و به صورت غيرقانوني ساخته شده، تخلف است و در اين زمينه قطعا با افراد متخلف برخورد مي‌شود؛ اجرائيات شهرداري هم بايد از ساخت و سازهاي غيرمجاز جلوگيري كند.
 
فدعمي تصريح كرد: ساخت و سازهاي غيرمجاز تحت هيچ شرايطي نبايد در هيچ منطقه‌اي از شهر به‌ويژه در مناطق خارج از محدوده و حريم شهر صورت گيرد. در داخل حريم و محدوده شهر هم بايد ضوابط لازم در نظر گرفته شود و افراد براي احداث ساختمان با ارائه سند و مدارك لازم جهت اخذ پروانه ساخت اقدام كنند، بنابراين ضمن توجه ويژه به مناطق حاشيه‌اي، شهرداري اهواز بايد در زمينه جلوگيري از تصرفات غيرقانوني و ساخت و سازهاي غيرمجاز دقت لازم را داشته باشد.
 
فرماندار اهواز با بيان اينكه 17 منطقه حاشيه‌اي در اطراف شهر اهواز شناسايي شده‌ است، خاطرنشان كرد:‌ حدود 300 هزار نفر از ساكنان شهر اهواز در مناطق‌ حاشيه‌ زندگي مي‌كنند كه با توجه به اين ميزان جمعيت، شهر اهواز از اين نظر رتبه دوم يا سوم كشوري را دارد. حاشيه‌ شهر تنها به معناي اطراف شهر نيست، بلكه سكونت در مناطق فاقد كاربري‌هاي لازم براي زندگي نيز حاشيه‌نشيني محسوب مي‌شود. در گذشته و در طول سال‌هاي دفاع مقدس بسياري از افراد ساكن در مناطق جنگي مهاجرت كردند و به همين دليل در اطراف شهر سكونت‌گاه‌هايي ايجاد شد؛ تامين همه خدمات مورد نياز افراد ساكن در اين مناطق در كوتاه‌مدت امكانپذير نيست، با اين وجود تاكنون تا حد امكان به اين مناطق رسيدگي شده و در سال‌هاي آينده نيز بر اساس اولويت، مشكلات اين مناطق پيگيري مي‌شود.
 
وي ادامه داد: با وجود اينكه مركز شهر اهواز هنوز داراي مشكلات فاضلاب است، در مناطق حاشيه‌اي شهر كار ايجاد شبكه فاضلاب آغاز شده، ولي هنوز به پايان نرسيده است. در مصوبه سفر سوم هيات دولت مجوز انتشار اوراق مشاركت در مدت سه سال براي شهر اهواز پيش‌بيني شد و در صورت فروش اين اوراق، اولويت با احداث فاضلاب در مناطق حاشيه‌اي شهر است.
:
:
:
آخرین اخبار