تاریخ انتشار: ۰۱ دی ۱۳۹۸ - ۲۲:۱۰
کد خبر: ۱۹۳۷۷۷
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
فرماندار ویژه شهرستان آبادان:

معضلات فاضلاب آبادان میراث جنگ است

 فرماندار آبادان، معضلات و مشکلات شبکه فاضلاب آبادان را میراث هشت سال جنگ تحمیلی دانست که برای حل آن باید نگاه ملی ایجاد شود.

  سید زین العابدین موسوی عصر امروز در نشست با مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور و رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در محل سرسرای اجتماعات فرمانداری ویژه آبادان افزود: آبادانی‌ها مردمی کم توقع اند که البته در این باره و موارد مشابه حقشان است که بایستی به آنان داده شود، آبادان در زمان جنگ دینش را به نظام و ملت ادا کرده و اکنون باید از سوی مسئولان نظام به رفع مشکلات آن توجه ویژه شود.

وی با اشاره به بارندگی بی نظیر اخیر در آبادان که به گفته کارشناسان چنین اتفاقاتی هر ۱۰۰ سال یک بار اتفاق می‌افتد، اظهار کرد: در این بارندگی در آبادان ۱۱۳ میلی متر بارش باران را شاهد بودیم که با توجه به زیرساخت‌های موجود شهری که میراث جنگ آن را می‌نامیم به هیچ وجه پاسخگوی دفع این حجم از آب را نداشتیم.

فرماندار ویژه شهرستان آبادان تصریح کرد: شبکه فاضلاب ما در جنگ آسیب دید و به رغم هزینه کردهای زیاد در زمان تصدی دولت‌های مختلف اما در حال حاضر به آنچه پیش از جنگ داشتیم دسترسی نداریم هرچند که شاید اگر شبکه هم بود باز جوابگوی این حجم از بارندگی نبود.

موسوی از کانال‌های دفع آب‌های سطحی به عنوان یکی از مشکلات عمده آبادان نام برد و یادآور شد: اگر چه شهرداری به واسطه برنامه ریزی انجام شده تلاش کرد اما باز نتوانست این کانال‌ها را به موقع آماده کند، ما در طول ۷۲ ساعت توانستیم مسئله را جمع کنیم.

وی افزود: در شهرک دریا و منطقه ذوالفقاری که جمعیت زیادی دارد ظرف ۴۸ ساعت مسئله آبگرفتگی را به اندازه‌ای که مردم چندان دچار مشکل نشوند، درآوردیم اما از ایستگاه هفت به سمت فیه و سیصدی ها تا هزاری‌ها همچنان با بحران آبگرفتگی شدید مواجه بودیم، منبع آب، آب‌های موجود در بلوارها و حتی آیلندها بودند که به سمت کوچه‌ها و منازل مردم هدایت می‌شد.

فرماندار آبادان با بیان اینکه به منظور نزدیکی به مردم گرفتار در حصار آب، ستاد فرماندهی بحران را در قالب یک چادر در بلوار مربوطه در منطقه کوی ولیعصر تشکیل دادیم و ماندیم تا آب را کنترل و خارج کنیم، گفت: البته هنوز هم آثاری از آن آب‌ها در سطح شهر است و هنوز تلاش‌ها ادامه دارد و مردم انتظارشان آن است که این مسئله دیگر تکرار نشود، ما در حد توان، امکاناتی را که در اختیار داشتیم به کار گرفتیم ضمن اینکه از اصفهان، زنجان و ماهشهر نیز تعدادی دستگاه الکترو پمپ برای کمک به تخلیه روان آب‌ها به اینجا منتقل شد.

وی با ابراز ناخرسندی از اینکه چرا ما باید به رغم داشتن منطقه آزاد اروند، پالایشگاه، پتروشیمی برویم و پمپ‌های مورد نیازمان را از دیگر جاها بیاوریم، افزود: در بحران حادث شده ما در روستاها مشکلات آنچنانی نداشتیم اما باید برنامه ریزی و تصمیمی جدی اتخاذ شود تا برای آینده با چنین مسائلی مواجه نشویم.

موسوی اظهار کرد: شبکه فاضلاب آبادان نیاز به نگاه ویژه دارد که باید مسئولان ذیربط به آن توجه کنند، ادارات شهر به واسطه قرار گرفتن آبادان در محدوده منطقه آزاد در حال تبدیل شدن به ادارات کل هستند اما در موضوع آب و فاضلاب، پروژه‌های آبادان به اهواز وصل است و ما هرگاه خواستیم جلسه‌ای بگیریم از آنان دعوت می‌کنیم تا بیایند حال اگر وقت داشته باشند که بیایند یا خیر و لذا انتظار داریم موضوع اداره کل شدن اداره آبفای آبادان نیز مورد بررسی، تصمیم سازی و انجام قرار گیرد.

فرماندار ویژه شهرستان آبادان تصریح کرد: شبکه فعلی فاضلاب آبادان میراث جنگ است و برای آبادان هیچگاه آن بودجه‌ای را که برای بازسازی شبکه فاضلابش نیاز بود تأمین نشد و اتفاق خوشی را که مد نظر بود، هیچگاه برایش رخ نداد، برای بازسازی، نوسازی و توسعه شبکه فاضلاب آبادان به طور کامل سه هزار میلیارد تومان بودجه نیاز است که اگر حداقل یک هزار میلیارد تومان آن نیز تأمین و پرداخت شود بخش زیادی از کارها از پیش می‌رود.

موسوی یادآور شد: هر چقدر دولت در زمینه عمران شهری آبادان هزینه کند اما موضوع شبکه فاضلاب و کانالهای دفع آب‌های سطحی و مسائل مبتلابه آن حل نشود انگار که هیچ کاری نشده است، مشکلات آبادان با چند هزار بسته کمکی هلال احمر حل نمی‌شود، باید چند دستگاه پمپ در اختیار ستاد بحران قرار داده شود تا در صورت مواجه با بحران‌های مشابه که برای این مناطق دور از ذهن نیست بتوانیم با آنها مقابله کنیم، مردم منتظرند تا خبرهای خوبی از شما مسئولان نظام بشنوند.

مرجع / مـهـر
captcha
آخرین اخبار