تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۳۹۱ - ۲۳:۵۳
کد خبر: ۱۹۱۵۸
تعداد نظرات: ۲۵ نظر
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
بررسی وضعیت خانه مطبوعات خوزستان / 1
بحث حیثیتی شده، ارشاد تصمیمش را بگیرد
یک رفتار محافظه کاری و پرهیز از اینکه محل مناقشه بشود در ارشاد وجود دارد. بالاخره باید یک جایی اقتداری از خودشان نشان بدهند. نمی شود یک نفر بیاید و به هر دلیل و بهانه ای مقاومت کند. به طور طبیعی ارشاد باید آنجا محکم می ایستاد و برخورد می کرد. ولی متاسفانه این کار را نکرد و همه زحماتی که کشیده شده بود و وقتی که صرف شده هدر رفت / جامعه مطبوعاتی باید به اینجا برسند که با کسانی که سنگ اندازی می کنند برخورد کنند

خوزنیوز: عمر روزنامه نگاری در خوزستان به سالهای ابتدایی شکل گرفتن مطبوعات در ایران بازمی گردد. خوزستان از نخستین نقاط کشور است که در آن روزنامه منتشر شده است. گرچه از تاریخچه آن اطلاعات دقیقی حداقل در اختیار نگارنده نیست، اما رشد و بالندگی مطبوعات و روزنامه نگاری در استان خوزستان پس از انقلاب می تواند میزان خوبی برای وزن کردن کیفیت این هنر، پیشه و یا صنعت باشد. تعداد و کیفیت قابل توجه نشریات محلی و شمارگان بالا و پوشش کامل نشریات سراسری در خوزستان در کشور هیچوقت از حلقه دو سه استان برتر خارج نگریده است.

همه اینها دلیل بر این نیست که سوزنی به خود نزنیم و کاستی ها را نبینیم. ضعف هایی که بیش از این که معلول روزنامه نگاران و اصحاب قلم  باشد، ریشه در مدیریت ناصحیح دارد.

پوشش دادن و پرداختن به خدماتی که نهادها به مردم ارائه می دهند عیب نیست، اما مطبوعات خوزستان از آن روز که جای هدف و وسیله را عوض کرد گرفتار شد. بوی شیرین پول بعضی را که سر دراین کار نداشتند نیز بر گرد این سفره جمع کرد و چه جمعی شد. آنوقت بود که دست خیلی از ما حتی برای صاحبان دکه های مطبوعاتی هم رو شد و حاضر نشدند برخی از نشریات ما را حتی به رایگان روی دکه ها قرار دهند. سرنوشت خیلی از نشریات پاک کردن شیشه های چرک آلود شد.

بالاخره برای هر کاری انگیزه ای لازم است. اگر هدف و رسالت روزنامه نگاری عیان ساختن نیکی و بدی در جهت اصلاح دین و دنیای مردم باشد، سنگ به شکم بستن و گرسنگی کشیدن برای بعضی سخت نیست.

در وضع آشفته این چند سال مطبوعات خوزستان همین بس که خانه ای برای گردهم آمدن و پیگیری منافع صنفی خود ندارند و پس از سرگردانی این سه چهارسال اخیر هر بار که قصد گرد هم آمدن می کنند ابر و باد و مه و خورشید و فلک یاری نمی کنند.

خوزنیوز به این دلیل که راه اندازی دوباره این خانه را برای جامعه مطبوعات ضروری می داند به سهم خود  اقدام به گفت و گو با تعدادی از فعالین عرصه مطبوعات نموده است تا شاید بتوان از دل این گپ و گفت ها میوه شیرینی چید و شاهد فعالیت دوباره خانه مطبوعات خوزستان باشیم. در این میان برخی از مسئولین و تعدادی از دوستان مطبوعاتی که بواسطه مسئولیت کنونی یا سابقشان می توانستند به شفاف سازی فضا کمک کنند از گفت و گو و ارائه نظراتشان استقبال نکردند. این پایگاه خبری از مطالب ، نظرات و پیشنهادات کلیه همکاران مطبوعاتی و افراد ذی حق استقبال کرده و آماده انعکاس کلیه دیدگاه هاست.

در گام اول خوزنیوز با مهندس محمد جعفر فلسفی، سرپرست روزنامه کیهان در استان خوزستان و از فعالین مطبوعات خوزستان گفت و گویی  انجام داده است که می خوانید. این سلسله مطالب را در خوزنیوز دنبال کنید.

بررسی وضعیت خانه مطبوعات خوزستان / محمد جعفر فلسفی

خانه مطبوعات خوزستان مدت چهار سال است که در یک حالت بلاتکلیفی و رکود بسر می برد و در این مدت جامعه مطبوعاتی و ارشاد خوزستان نتوانستند یک مجمع برای خانه مطبوعات خوزستان برگزار کنند. اگر در این ماجرا بخواهیم به دنبال مقصر بگردیم، انگشت اتهام به سوی جامعه مطبوعاتی و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان دراز می شود. شما به عنوان یک عضو جامعه مطبوعاتی  قصور اهالی مطبوعات را در این ماجرا چه می دانید؟

سال 1387 که قضایای تاسیس خانه مطبوعات 551 مطرح شد از همان ابتدا قضیه بحث برانگیز شد.  با توجه به اینکه کار از اساس اشکال داشت، آنهایی که با حساسیت فعالیت های خانه مطبوعات را دنبال می کردند وتمایل داشتند که کار اصولی پیش برود بالتبع عکس العمل نشان دادند. ظاهر امر به واسطه حمایت ها و پشتیبانی هایی که صورت می گرفت و نقشی که اداره کل و مدیرکل وقت ارشاد داشتند باعث شد برای مدت کوتاهی این خانه فعالیت هایی را داشته باشند، اما اعتراض جمع کثیری از جامعه مطبوعاتی بویژه کسانی که دارای سابقه طولانی و نقش موثری در شکل گیری فعالیت های صنفی بودند کار را به سازمان بازرسی کشاند. درخواست شد که این مسئله بررسی شود و اگر تخلفی صورت گرفته برخورد صورت بگیرد و مانع از ادامه این رفتار بشود. خب این پیگیری ها تا مرحله ای که منجر شد به گزارش سازمان بازرسی حدود یکسال زمان برد. گزارش هم به وزیر ارشاد منعکس شد و نه جامعه مطبوعاتی و ما از طریق ارشاد در جریان قرار گرفتیم که مفاد گزارش چیست. اعلام شد که این هیئت مدیره و فعالیتش غیر قانونی است و وجاهت ندارد.
بعد از این مرحله قاعدتا باید خود این دوستانی که با هرانگیزه ای وارد این جریان شده بودند خودشان می آمدند به این گزارش تن می دادند. فارغ از اینکه ارشاد چه خطایی کرده بالاخره این اتفاق توسط جمعی از مجموعه دوستان مطبوعاتی شکل گرفت و آنها عامل بودند. اینها برایشان سخت بود و دائم به دنبال توجیه و دفاع بودند و از پذیرش غیرقانونی بودن کار سرباز زدند. متاسفانه این مقاومت ها تاثیر خودش را گذاشت و حتی این اواخر که ارشاد بالاخره تصمیم گرفت وارد بشود به علت مقاومت همین عده به هم خورد. وقتی یک جمعی نخواهند بپذیرند و چالش ایجاد کنند، به هرشکلی که وارد شوید مشکل پیش می آید.


علت مقاومت چه بود؟ بالاخره هر کاری انگیزه ای می خواهد. خانه مطبوعات یک تشکل صنفی است و به ظاهر هم مسئولیت آن چیزی جز پیگیری امور و دردسر نیست.

در این جریان اخیر که ارشاد وارد شد، قریب به اتفاق موافق بودند الا یک نفر در جمع هیئت موسس. در آن جمع از همه سلایق بودند از هیئت موسس خانه مطبوعات 551 هم حداقل 4-3 نفر حضور داشتند. آن یک نفر تلاش کرد از طرق مختلف طومار، بیانیه، پیگیری، ایجاد القائات، بردن اطلاعات غلط به بیرون و ... مخالفت خود را نشان دهد و عامل به هم خوردن این ماجرا شد.
ولی اینکه سئوال می کنید چه عاملی باعث مقاومت می شود، به نظر من نخست: منافع مادی  سپس: منافع سیاسی و یا پیدا کردن موقعیت و به این معنا که فردی بخواهد خودش را مطرح کند و یک موقعیت اجتماعی و سیاسی پیدا کند. این دو عامل می تواند تاثیرگزار باشد.
من الان پیگیری هایی که در ارتباط با جریان خانه مطبوعات ایران که یک سری حواشی هم داشته انجام دادم، اخبار رسیده حکایت دارد که از طریق خانه مطبوعات به برخی مسئولین در سطوح مختلف وصل می شوند و از طریق این ارتباطات به نان و نوایی می رسند. بالاخره خانه مطبوعات به عنوان یک جریان موثر در افکار عمومی و یک اهرم قدرتمند در تحولات اجتماعی و مسائل سیاسی  می تواند اولا ارتباطاتی برقرار کند و جریانی را تقویت کند و دیگر اینکه مسائل مادی ومالی هست.
اخباری که جسته و گریخته می رسد موید این است که یک سری هزینه ها دارد صورت می گیرد، یک سری مسائل مالی مطرح شده، موقعیت هایی برای یک نفر ایجاد می شود که بتواند با عالیترین مقامهای اجرایی هم ارتباط ایجاد کند. یعنی اینکه خانه مطبوعات استان پله ای می شود برای کسانی که به دنبال اهداف خاص هستند. کسی که به دنبال اصل کار باشد این چیزها را نمی بیند. رفتارها خودش گویاست. هنوز یکسال از شکل گرفتن این خانه نگذشته است و هیچ کاری در استان انجام نشده، جایی که خودش ناموفق است و توفیقی نداشته و محل بحث و ایراد است و اعتراض به دنبال داشته، یک دفعه پله ای می شود و طرف می شود رییس یک مجموعه بزرگتر.
بالاخره برای یک کسی یک چیزهایی داشته است، اگر نداشت چرا اینقدر مقاومت صورت می گیرد و گرنه به محض ارائه گزارش سازمان بازرسی و اینکه شخص احساس کرد تخلفی صورت گرفته چرا ادامه می دهد؟ چرا حساسیت ایجاد می کنید؟ هرکاری می خواهد انجام شود از سوی عده ای با چالش مواجه می شویم.
کسی نباید به خودش حق بدهد با سوء استفاده از موقعیتش اخلال ایجاد کند. این فرصت پیش آمده برای تشکیل هیئت مدیره جای انعطاف بود. از چه چیزی نگران بودند؟
متاسفانه اینطور رفتارها اثر خودش را گذاشته و دلسردی در جامعه مطبوعاتی ایجاد کرده است. ما الان یکی از اشکالاتی که به دوستان خودمان داریم این است که اگر تمایل دارند مسئله به صورت جدی حل شود باید وارد صحنه بشوند.

به نظر شما، ارشاد نمی تواند به صورت جدی تر وارد ماجرا شود؟

یک رفتار محافظه کاری و پرهیز از اینکه محل مناقشه بشود در ارشاد وجود دارد. بالاخره باید یک جایی اقتداری از خودشان نشان بدهند. نمی شود یک نفر بیاید و به هر دلیل و بهانه ای مقاومت کند. به طور طبیعی ارشاد باید آنجا محکم می ایستاد و برخورد می کرد. ولی متاسفانه این کار را نکرد و همه زحماتی که کشیده شده بود و وقتی که صرف شده هدر رفت.

از ارائه گزارش سازمان بازرسی تا برگزاری این مجمع توسط ارشاد بیش از 2 سال طول کشید که آن هم به هر دلیلی ابتر ماند. علت چه بود؟

این گزارش باید کامل اجرا می شد و در آن صورت خیلی از مشکلات حل می شد. مثلا عامل تخلف کسی بوده است در داخل ارشاد که باید با وی برخورد صورت می گرفت و آن فردی که باید توبیخ می شد همچنین. من احساس می کنم که این بحث جدی گرفته نشد و همین باعث شد که عده ای فکر کنند هربازی می شود سر آن درآورد.
مسئولین ارشاد حتی در اعلام گزارش هم تاخیر داشتند و گزارشی که در آبان ماه ارائه شده بود که هیئت مدیره وجاهت قانونی ندارد،  اسفند ماه اعلام کردند آن هم شب عید که عملا بازتابی محدود داشته باشد و قضیه سربسته رد بشود و برود.



در بیانیه خانه مطبوعات که به امضای رییس هیئت مدیره و مدیر خانه مطبوعات رسیده مدت هیئت مدیره موقت را 6-3 تعیین کرده بودند، بر چه مبنایی این مدت تا الان طول کشید؟

اینها خودشان را برای 2 سال به عنوان هیئت مدیره به اداره ثبت معرفی کردند در صورتی که در بیانیه صراحتا 3 الی 6 ماه آمده است. این خیانت و جعل است. ما این مسئله 3 ماه را هم در اطلاعیه ها و هم در روزنامه هاشان دیدیم ولی وقتی آگهی تاسیس را دیدیم نمی دانیم چطور زیر بار این کار رفتند. کاری که اساسش بر تقوایی و بی صداقتی بوده است باید از بین برود، حذف شود و تصمیم بگیریم یک کار جدیدی بر اساس اصول شکل بدهیم.
این خانه ظرف 48 ساعت و خودشان هم می گویند کودتاگونه تاسیس شد. چه طور این اتفاق افتاده؟ یک نفر زنگ زده تعدادی را جمع کرده. مگر کل جامعه مطبوعاتی اینها هستند. بعد هم برای اینکه سر و ته قضیه را جمع بکنند گفتند چه بکنیم، چه کسی می خواهد کاندیدا بشود به عنوان مجمع موسسان، که اصلا همچنین چیزی در اساسنامه وجود ندارد و من درآوردی است.

راه برون رفت از این وضعیت را در چه می دانید؟

جامعه مطبوعاتی باید به اینجا برسند که با کسانی که سنگ اندازی می کنند برخورد کنند. باید ریش سفیدان و دلسوزان مطبوعات بنشینند و مسایل را بدون ملاحظه و لاپوشانی بررسی کنند و این مسئله برای یک بار باز شود و مشخص شود چه کسی مقصر بوده و عوامل شناسایی شوند و دیگر این اشتباهات را مرتکب نشویم.
ارشاد هم به نظر من باید یک مقدار از خودش هزینه بکند. مدیرکل محترم ارشاد از اینکه می خواهد وارد این بحث شود و یک ترکش هایی ممکن است داشته باشد ترسی نداشته باشد و نگران نباشد. متاسفانه  گاهی اوقات حس می کنیم که افراد پرهیز دارند وارد مسئله بشوند که مناقشه داشته باشد. ارشاد باید تصمیم خودش را بگیرد چون بحث حیثیتی شده است.
غیر قابل انتشار: ۵
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲۵
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۲۲ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۴
1
4
من سردبیر یکی از نشریات استان هستم. این نامه ای که منتشر کردید به دست من نرسیده است، در جایی هم منتشز نشده است. حداقل چهار پنج نشریه ای را که من با آنها ارتباط دارم هم از این نامه بی اطلاع هستند. باید بگردیم ببینیم این نامه ها در بایگانی چه جایی و چه کسی نگهداری می شوند؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۵ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۴
3
1
چی شده بعد این همه مدت یاد خانه مطبوعات افتادید. خانه مطبوعات 551 قانونی است و همین کلمه 551 به این معناست که با این شماره در اداره ثبت ثبت شده و حرف های شما همه روی هواست. پس تلاش بیهوده نکنید. دوره صدارت شما را هم بر خانه مطبوعات دیده ایم.
علی
|
Finland
|
۱۵:۵۳ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۴
4
0
چی از جسد خانه ی مطبوعات می خواهی؟! مگه براش قبر پیدا کرده ای؟
محفوظ
|
Finland
|
۱۹:۰۴ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۴
0
6
فاستقم کماامرت
برادر عزیز با جدیت پیگیر باشید شاید این عاملی باشد برای تمیز سره از ناسره
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۰۰ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۵
1
4
شاید با دیدگاه سیاسی آقای فلسفی مشکل داشته باشم ولی مطمئنم آدم سالمی است. بالاخره هر حرفی باید به مذاق بعضیها شیرین و بعضی دیگر تلخ باشد. حرفی که همه را راضی کند منافقانه است.
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۴ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۶
3
0
جناب فلسفی عزیز می خواهم بدانم ان وقت که شما ها همه کاره خانه مطبوعات بودید چکار کردید.یا اقای فروغی نیا چکار کرد.ما شماها را از لحاظ اخلاقی قبول داریم اما از اینکه مدیر خانه مطبوعاتمان باشید نه.چون شما مسایل صنفی را نادیده می گیرید.
صدری
|
United Arab Emirates
|
۱۳:۱۸ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۶
1
1
متاسفانه در زمانی که قراربود خانه مطبوعات مجددا شکل بگیرد یک طومار مشکوک بوسیله عدهای به حمایت از خانه 551 به تهران رفت و 7 ماه از آن زمان گذشته ام چیز دیگری به اسم خانه مطبوعات شکل نگرفت.خود این نشان میدهد که کاسه ای زیر نیم کاسه آن طومار نهاده شده بود که به این سکوت و نه تحرک 7 ماه رسیده است.طومارنویسان کجایند...!
پاسخ ها
مصطفی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۲۱ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۶
اگر اساسنامه جدید همان چیزی که دم از آن می زدید را مشاهده می کردید این حرف رو نمی زدید.میدانی میزان مدرک جهت عضویت در خانه مطبوعات فوق لیسنانس بود.حالا گیریم آن بقول شما طومار نویسان نبودند و انتخابات مراحل شکل گیری اش را انجام میداد مگر چند نفر می توانستند عضو شوند.میدانی در مطبوعات خوزستان کمتر از فوق لیسانس داریم.
محمد
|
United Arab Emirates
|
۱۵:۱۷ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۷
0
0
دوست اخیر معلوم است که منبع اطلاعاتشان همان طومارجمع کنان مامور بوده اند وگرنه چنین افاضه ای برای عضویت در اساسنامه مذکور وجود ندارد.کمی مطالعه و شنیدن از منابع مشکوک بدرد انصاف و قضاوت میخورد.
قابل توجه دوستان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۰۳ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۷
0
1
انکه طومار جمع کرد و به قول خودش 91خبرنگار پایش را امضا کردند کس دیگری است. محض اطلاع. می گویید نه به مصاحبه اش در همین سایت رجوع کنید.
"یکی از مشکلات جامعه مطبوعاتی این است که یک کاری را شروع می کنند ولی ناگهان آن را رها می کنند و ابتر می ماند. در مورد بیانیه ها، من جزء پایه گذاران یکی از این بیانیه ها بودم و مرتب آن را پیگیری می کنیم. بیانیه با این مضمون بود که از ارشاد خواسته بودیم در ارتباط با این فرصت سوزی ها که هنوز هم ادامه دارد توضیح بدهند. تا الان من چندین بار با حجت الاسلام سپهر صحبت کردم که پاسخ بیانیه را بدهید. ابتدا به ما گفتند انتخابات مجلس در اسفند ماه برگزار می شود بگذارید برای بعد از انتخابات. بعد از انتخابات دوباره گفتیم، گفتند مرحله دوم انتخابات است، من دوباره گفتم، حضورا هم گفتم و الان از همین تریبون هم می خواهم جواب ما را بدهید. اخیرا نسخه ای از این بیانیه را به آقای معاون وزیر دادم و گفتم 91 نفر از اهالی مطبوعات در مورد مسایل خانه مطبوعات و فرصت سوزی 4 ساله سئوال داریم، پاسخ ما را بدهید.
البته جناب مدیر کل خویشتنداری خودش را ناشی از کدخدامنشی و حل کردن این ماجرا می دانند ولی این جواب دادن به مسایل نیست. بالاخره یک اتفاقی افتاده است. 91 نفر عضو جامعه مطبوعاتی به شما نامه نوشته اند و جوابش را می خواهند."
پاسخ ها
دیانت مهر
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۲۱ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۸
خوب چرا سوال نکردید که چرا اسم آن 91 نفر را منتشر نکرده اند.با این کارتان فکر می کنم خوزنیوز جانبدارانه رفتار می کند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۰۳ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۷
0
0
جناب فلسفی کمی تامل بیش از اندازه بخرج داده . این اصول گرایان واقعی باید در صحنه باشند تا فرصت طلبانی که یک روز اصلاح طلب و روز بعد عاشق سینه چاک احمدی نژاد میگردند فرصت سوئ استفاده نیابند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۲۹ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۸
1
3
من اگر بجای آقای فلسفی بودم با این موقعیت، خودم را درگیر این مسائل نمی کردم و هزینه نمی دادم. ولی واقعا درود بر شما که وقتی احساس تکلیف کنید ورود به کوچکترین مسائل را کسر شان نمی دانید.
ناشناس
|
United Arab Emirates
|
۰۹:۱۲ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۸
0
0
طبق همین بخشنامه چاپ شده بالا خانه مطبوعات 551 باطل شده پس چرا وجود داره جزو مسائل اعجاب آور است.اعجاب چه کسی است.چنین اعجابهائی حتما درش چیزی و میزی وجود دارد و گرنه نمیشود باطلش کرد اما هنوز هستش
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۲۲ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۸
چرا از .... و دار و دسته اش که تمام این اختلاف ها از گور آنها بلند می شوند حرف نمی زنید
مطبوعاتی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۸ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۸
0
2
برادر عزیز ابطال دست ارشاد نیست. فقط دستگاه قضایی صلاحیت چنین کاری را در تشکیل محکمه دارد. حتا گزارش سازمان بازرسی نیز الزام آور نیست. در همین بخشنامه نیز محل حرف و حدیث است
ناشناس
|
United Arab Emirates
|
۱۴:۳۱ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۸
2
0
اگر ارشاد و بازرسی کشک هستند که الفاتحه.اما همین ها در ارشاد و با وجود مدیر کل و معاون ارشاد و با تلفن مجمع برگزار کردند.انزمان ارشاد درستش کرد.حالا نمیتواند.پس چرا بخشنامه نوشته به ادارات و سازمانها که خانه مطبوعات 551غیر قانونی است.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۷ - ۱۳۹۱/۰۳/۳۰
0
3
خانه مطبوعات ستاد انتخاباتی نیست.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۶ - ۱۳۹۱/۰۳/۳۰
1
0
خوز نیوز چرا از اسم برادر خوزستانی نشسته در تهران که بنفع جریان 551 عمل کرد را ندیده است.چرخ را وی به گل نشاند.با همان طومار اقای .... که به تهران بردند و مانع انتخابات شدند.حامل طومار چند نفر و با هزینه چه کسی بود.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۰۹ - ۱۳۹۱/۰۳/۳۰
طومار ی که 91 امضا داشت را چه کسی به تهران برد.
ناشناس
|
United Arab Emirates
|
۱۲:۲۲ - ۱۳۹۱/۰۴/۰۱
2
0
درود بر فلسفی که جلوی باند 551 را با همه ترفندهایشان از طریق سازمان بازرسی گرفت
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۲۲ - ۱۳۹۱/۰۴/۰۵
می بینم که چطور جلویش را گرفت.جوری گرفت که حتی دردش نگرفت.
آزاد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۴۷ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۲
0
0
اعتراض پس از اعلام نتایج هر انتخاباتی کار درستی نیست. بهتر است اخلاق را در رقابت ها نهادینه کنیم.
موکل
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۵۶ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۲
0
0
زیاد عجله نکنید. دور بعدی انتخابات دور نیست. 4 سال دیگر فقط طول می کشد. خوب است به حرف های سید شکر خدا موسوی نماینده مردم اهواز که در خوز نیوز منتشر شده رجوعی دوباره کنید. [...]
زندگی زیباست
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۵۰ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۴
0
0
دوره حق به جانب حرف زدن و در عین حال ناصواب گفتن دیگر گذشته
:
:
:
آخرین اخبار