رییس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های آبزیان اداره کل
دامپزشکی استان خوزستان در آستانه سال جدید نکات بهداشتی و ضروری در خرید و
نگهداری ماهی قرمز را بیان کرد.
محمد مکی نیا بیان کرد: با توجه به فرا
رسیدن ایام پایانی سال و قصد برخی شهروندان برای تهیه ماهی قرمز ، باید
برای حفظ سلامتی خود و اعضای خانواده در موقع خرید نکات بهداشتی و نشانه
هایی را که نشان دهنده سلامت ماهی است رعایت شود.
وی افزود:در موقع
خرید ماهی سفره هفت سین، توجه شود که ماهی تحرک خوب و شنای عادی داشته
باشد، پوست آن براق و عاری از هرگونه زخم بوده و همچنین دارای فلس سالم
باشد.
وی ادامه داد: همچنین باله ها و لبه درپوش آبششی ماهی نباید دچار
پوسیدگی، پرخونی و چروکیدگی باشد ؛ چشم های ماهی باید براق و حالت طبیعی
داشته باشد به گونه ای که گود رفته و یا بیرون زدگی غیرعادی نداشته باشد.
مکی
نیا از شهروندان خواست از رها کردن ماهی قرمز و زینتی سفره هفت سین و لاک
پشت گوش قرمز(مینیاتوری) خود پس از ایام نوروزی در رودخانه ها، تالاب ها و
آب های آزاد خودداری کنند.
به گفته وی شهروندان برای این منظور ، از آکواریوم، حوضچه و آبنمای بوستان ها استفاده کنند.
وی
افزود: جلوگیری از تماس کودکان و افراد حساس دارای سابقه آلرژی با ماهی و
شستن دست ها پس از تماس با آن از نکات دیگری است که باید مورد توجه قرار
گیرد.
رییس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های آبزیان اداره کل دامپزشکی
خوزستان توصیه کرد تا پس از هر بار دست زدن به ماهیان زینتی، دست ها با آب
و صابون خوب شسته شود و از دست زدن به چشم، پوست و دهان خودداری شود؛ ضمن
آنکه استفاده از دستکش نیز برای افراد حساس و دارای سوابق آلرژی ضروری است.
وی
در ادامه افزود: کسانی که مشکلات پوستی و یا جراحاتی در سطح پوست دارند از
تماس مستقیم با ماهی و یا آب ماهی بپرهیزند زیرا این امر ممکن است موجب
انتقال بیماری از ماهی به فرد شود.
مکی نیا گفت:هنگام تعویض آب ماهی از دستکش استفاده، و پس از تعویض آب ، دست های خود را با آب و صابون بشویید.
به گزارش ایرنا در آستانه سال جدید ، بازار خرید و فروش انواع ماهیان زینتی در شهرهای استان خوزستان گرم و پررونق است.