خوزنیوز: جلسه انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان خرمشهر با هدف بررسی مشکلات عمرانی کتابخانه های عمومی خرمشهر و تامین اعتبارلازم برای احداث و تجهیز کتابخانه جزیره مینو برگزار شد.
منصور کوهی رستمی، مدیرکل کتابخانه های عمومی خوزستان در این جلسه عنوان داشت: خرمشهر شهر مقاومت و ایستادگی ملت ایران است. درس استقلال، آزادی و ایستادگی در خرمشهر در تمام عرصه ها به ویژه عرصه فرهنگی می تواند به یک نماد ملی تبدیل شود.
مدیرکل کتابخانه های عمومی خوزستان با برشمردن شاخص های کتابخانه های عمومی خرمشهر عنوان کرد: شهرستان خرمشهر با دارا بودن 7 کتابخانه از لحاظ شاخص های کتابخانه های عمومی(عضو، زیربنا، کتاب و تعداد کتابخانه) مطلوب نیست و باید با همدلی مسئولین محلی و برنامه ریزی مدون در بخش های عمرانی و استفاده از ظرفیت های موجود و نهاد های فرهنگی و اقتصادی در خرمشهر این شاخص ها را ارتقاء داد.
وی با اشاره به مشکلات عمرانی کتابخانه های عمومی شهرستان اضافه کرد: بهسازی و شاداب سازی کتابخانه های عمومی خرمشهر یکی از دغدغه های است که در دستور کار این اداره کل قرار دارد که در این خصوص با تعامل خوبی که با مجموعه منطقه آزاد اروند برقرار شد اعتباری بالغ بر یک میلیارد و400 میلیون ریال برای شاداب سازی، اصلاح روشنایی و برطرف کردن مشکلات عمرانی کتابخانه های عمومی آزادی، سوم خرداد و شهید شریف اختصاص داده شد که هم اکنون در حال انجام است.
رستمی ادامه داد: کتابخانه عمومی جزیره مینو که در سال 89 براثر نشست و ترک خوردگی امکان ارائه خدمات به مردم را نداشت، با همکاری منطقه آزاد اروند به زودی احداث خواهد شد. منابع و تجهیزات این کتابخانه از سوی دولت و با همکاری سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تامین می شود.
مدیرکل کتابخانه های عمومی با اشاره به استقبال مردم خوزستان درهشتمین جشنواره کتابخوانی رضوی گفت: استقبال مردم خوزستان به ویژه کودکان و نوجوان در هشتمین جشنواره کتابخوانی رضوی نشان دهنده عمق علاقمندی مردم و شناخت آنها از امام رضا(ع) است و ما به این مشارکت عظیم مردم در عرصه کتاب در استان افتخار می کنیم و در زمینه تولید برنامه های فرهنگی با روش های مختلف و موضوعات متنوع تلاش خواهیم کرد.
این مقام مسئول ضرورت پرداخت نیم درصد شهرداری براساس قانون را یک موضوع موثر در اجرای فعالیت های کتابخانه ها دانست و اضافه کرد: پرداخت قبوض برق، آب، تلفن، اینترنت و خدمات دهی به اعضا، تعمیر و اصلاح سیستم های روشنایی و سرمایشی درکنار اجرای برنامه های فرهنگی از محل نیم درصد درآمد شهرداری های صورت می پذیرد که متاسفانه شهرداری خرمشهر در طول سه سال اخیر هیچ پرداختی به کتابخانه های عمومی شهرستان نداشته است.
وی به مساعدت نهاد کشور و اداره کل استان در تامین ضروریات کتابخانه ها در شهرستان ها گفت: عمده مشکلات کتابداران و کتابخانه های عمومی خرمشهر از ناحیه استان و کشور در حال پیگیری و رفع است و می طلبد همه مسئولین به ویژه فرمانداری شهرستان در اعتبارات عمرانی و پرداخت نیم درصد کتابخانه ها یاری گر مراکز تولید اندیشه_کتابخانه های عمومی_ باشند.
در این نشست، مجید ساعدی، معاون سیاسی و امنیتی فرمانداری خرمشهر با بیان اینکه ظرفیت ها و پتانسیل های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی در شهرستان وجود دارد، گفت: توجه به مساله فرهنگ و کتابخانه های عمومی از ضروریات امروز جامعه ماست و قطعا کارگروه ویژه ای با محوریت فرمانداری ویژه خرمشهر، شهرداری، کتابخانه های عمومی و منطقه آزاد اروند برگزار خواهد شد.