تاریخ انتشار: ۲۹ اسفند ۱۳۹۰ - ۱۷:۵۷
کد خبر: ۱۶۰۷۸
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
خرمشهر، حلقه طلایی ارتباط تجاری با کشورهای منطقه است
مدیرکل بندر و دریانوردی خرمشهر در گفت‌و‌گوی تفضیلی با فارس گفت: بندر استراتژیک خرمشهر، حلقه طلایی ارتباط تجاری با کشورهای حاشیه خلیج فارس است.

به گزارش فارس، کارشناسان صنعت دریانوردی، جایگاه دریا، بندر و کشتی را به عنوان موتور محرکه تجارت و اقتصاد درآینده می‌دانند و کشور غنی ایران اسلامی با در اختیار داشتن نزدیک به 3000 کیلومتر مرز آبی در شمال و جنوب، دسترسی آسان به آب‌های بین‌المللی و نیز با در اختیار داشتن نقاط حیاتی جهان در قلمرو آبی، ویژگی‌ها و مزیت‌های بی‌شماری را داراست که بسیاری از کشورها از این مواهب الهی بی‌بهره  و محروم هستند.

امروزه روشن شدن جایگاه صنعت دریانوردی برای عامه با عناوین و اشکال گوناگون یک ضرورت به نظر می‌رسد، علاقمند شدن قشر بااستعداد و جوان کشور به دریانوردی و جذب آنها در موارد مرتبط با صنایع دریانوردی می‌تواند بهترین راه برای بهره‌گیری از منابع خدادادی و عظیم نهفته در آب‌های بیکران دریاها باشد.

در این خصوص گفت و‌گویی داشتیم با عادل دریس، مدیرکل بندر و دریانوردی خرمشهر  و آخرین دستاوردهای آن دستگاه را جویا شدیم.

 

آخرین وضعیت شناورسازی مغروقه‌های جنگ تحمیلی و لایروبی را در کارون بازگو کنید.

دریس: تاکنون هشت شناور خارج‌سازی شده و شناور‌سازی این تعداد درحالی صورت می‌گیرد که در سال گذشته توانستیم به‌دست کارشناسان اداره ایمنی و حفاظت دریایی و متخصصان داخلی چهار شناور مغروقه را شناورسازی کنیم.

 

بعد از گذشت چه زمانی این خارج سازی‌ها  انجام می‌شود؟

دریس: بعد از گذشت 22 سال از جنگ تحمیلی این خارج سازی‌ها صورت می‌گیرد.

 

و با همکاری چه شرکت‌هایی؟

خارج کردن این شناور در یک عملیات غواصی گسترده با مشارکت 10 شرکت غواصی صورت گرفت.

 

  هشتمین شناور از چه نوعی بوده است؟

دریس: این شناور مغروقه از نوع بارج خن دار تک انباره است که دارای 25 متر طول، 8 متر عرض و بیش از 5/2 متر ارتفاع است این شناورسازی در مدت زمان چهار ماه صورت پذیرفته است.

در این عملیات برای چه تعداد، کار به وجود آمد؟

دریس: عملیات شناورسازی این شناور برای بیش از 100 نفر اشتغال مستقیم و غیر مستقیم فراهم کرد.

  به امید روزی که هیچ مانعی در رود کارون باقی نمانده باشد.

دریس: ما هم امیدواریم بتوانیم با پاک‌سازی کامل رودخانه‌های کارون و اروند از وجود مغروقه‌ها و اجسام باقی‌مانده از جنگ تحمیلی کشتیرانی ایمن‌تر در راستای رونق اقتصادی منطقه داشته باشیم.

  وقتی برای ایمن سازی آبراه کارون و اروند اقداماتی صورت می‌گیرد طبعاً باید انتظار داشت که همزمان، قدم‌های توسعه اقتصادی در منطقه برداشته شده باشد. در این زمینه توضیح بدهید.

دریس: در سال‌های اخیر برنامه‌های توسعه بندر خرمشهر بر اساس استانداردهای بین‌المللی تحقق یافته و سبب شده است که بندر خرمشهر با برخورداری از زیر ساخت‌های مناسب،‌ وجود انبارهای چند منظوره، ترمینال‌های کالاهای عمومی، کانتینری و بهره‌مندی از مدرن‌ترین تجهیزات تخلیه و بارگیری بالاخص در زمینه تجهیزات کانتینری به عنوان یکی از بنادر مجهز و دومین بندر کانتینری کشور مورد توجه تجار و بازرگانان و شرکت‌های مختلف حمل و نقل دریایی و زمینی قرار گیرد.

  خطوط ارتباطی هم در این میان، نقش اصلی را داراست.

دریس: یکی از برنامه‌های جدی سازمان بنادر استفاده از ظرفیت خط آهن به عنوان ارزان‌ترین وسیله حمل و نقل است.

  در این زمینه چه برنامه‌هایی دارید؟

دریس: اتصال خط آهن به بنادر یکی از برنامه‌های جدی سازمان بنادر و دریانوردی است که در حال حاضر بندر خرمشهر نیز این موضوع را در دستور کار خود قرار داده است.


و برنامه‌های در دست اجرا؟

اجرای چهار پرو‌ژ‌ه مهم در بندر خرمشهر با اعتباری بالغ بر 245 میلیارد ریال، احداث تأسیسات اراضی پشتیبانی و زیربنایی این بندر به مساحت 39 هکتار و جاده‌سازی در این اراضی با اعتباری بالغ بر 92 میلیارد ریال، بازسازی دو پست اسکله عمومی بندر خرمشهر و ساخت یک پست اسکله ویژه شناورهای خدماتی با اعتبار 69 میلیارد ریال، ساخت دو خط ریلی به طول تقریبی 2 کیلومتر در این بندر با اعتباری بالغ بر 64 میلیارد ریال از پروژه‌های در حال اجرا در بندر خرمشهر است.


زمان بهره برداری پروژه‌ها به چه صورت است؟

دریس: سه پروژه حداکثر تا شهریورماه سال آینده به بهره‌برداری خواهند رسید.


درباره پروژه خط ریلی بندر خرمشهر بیشتر بگویید.

دریس: با احداث این خط ریلی بندر خرمشهر به شبکه ریلی سراسری و همچنین خط آهن شلمچه متصل خواهد شد که این امر ضمن تسهیل در انتقال کالاهای صادراتی، وارداتی و ترانزیتی کشور باعث تسریع در حمل کالاهای ترانزیتی به عراق نیز خواهد شد.

چه کالاهایی معمولا از این بندر صادر می‌شود؟

دریس: عمده کالاهای صادراتی این بندر را می‌توان مصالح ساختمانی، آهن آلات، میوه و تره بار و...نام برد.

  و کشورهای مقصد؟

دریس: عمده صادرات این بندر به کشور عراق و کشورهای حوزه خلیج فارس است.

  بندر خرمشهر چه مزیتی برای حمل و نقل کالا دارد که بتواند مورد توجه تاجران قرار گیرد؟

هم اکنون تمام عملیات کانتینری در این بندر به‌صورت مکانیزه انجام گرفته و سرعت در انجام عملیات تخلیه و بارگیری، آن‌ را جزء بنادر مهم فیدری کشور قرار داده است.


و این چه پیامد مثبتی را در کوتاه مدت به دنبال داشته است؟

در حال حاضر برخی از شرکت‌های غیر ایرانی فعال در حوزه حمل و نقل دریایی خواهان استفاده از بندر خرمشهر برای ترانزیت کالا به عراق هستند که با توجه به فعالیت‌های در دست اقدام توسط سازمان منطقه آزاد اروند و گمرک ایران، انشاءا... این موضوع طی ماه‌های آینده محقق خواهد شد.

و سخن آخر.

من به نمایندگی از جامعه وزین دریانوردی خرمشهر که با تلاش و جسارت خود در پهنه آبی، زمینه بهره‌گیری از مزایای تولید را در اقصی نقاط جهان فراهم می‌کنند سال جدید پر برکتی را برای تمامی هموطنان آرزومندم.

گفت‌و‌گو از بابک گشتی‌زاده

:
:
:
آخرین اخبار