معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: با توجه به اینکه ریزگردها در خوزستان به یک مشکل حاد تبدیل شدهاند، لازم است برای انجام کارهای علمی در این زمینه یک بودجه ملی در نظر گرفته شود.
دکتر ابراهیم حاجیدولو اظهار کرد: با توجه به مشکل ریزگردها در خوزستان و اینکه حدود 10 سال است خوزستان با این مشکل مواجه شده است، دانشگاه شهید چمران اهواز از سال 90 مرکز تحقیقات ریزگردها را در دانشگاه فعال کرده است. با پیگیریهای انجام شده قرار بود برای این مرکز تحقیقات یک بودجه ملی در نظر گرفته شود اما هنوز چنین بودجهای به این مرکز اختصاص پیدا نکرده است.
وی افزود: ریزگردها به یک مشکل حاد و عام برای مردم خوزستان تبدیل شدهاند و لازم است یک مرکز تحقیقات مخصوص ریزگردها در استان وجود داشته باشد. در کنار فعالیتهای مختلف اجرایی نظیر نهالکاری و... لازم است کارهای علمی مختلفی نیز در این حوزه انجام شود. اختصاص ندادن بودجه به این مرکز تحقیقات به نوعی یک ظلم به دانشگاه است. ریاست دانشگاه شهید چمران نیز چندین بار با معاون اول رییسجمهور، دکتر نوبخت یا نمایندههای مجلس نامهنگاری کرده است اما هنوز بودجهای به این مرکز تعلق نگرفته است.
معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: با این وجود این مرکز تحقیقات در چند سال گذشته با بودجه دانشگاه فعالیت کرده است و کارهای مهمی را با همکاری اداراتی مانند ادارهکل محیط زیست خوزستان یا ادارهکل منایع طبیعی در زمینه شناسایی منشا ریزگردها، ترکیب آنها و روشهای مقابله با ریزگردها انجام داده است.
حاجیدولو ادامه داد: اما بودجه دانشگاه محدود است و لازم است برای انجام فعالیتهای بهتر و بیشتر، یک بودجه تحقیقاتی ملی برای این مرکز تحقیقات در نظر گرفته شود. دانشگاه حدود 10 مرکز تحقیقات دارد اما هیچ یک از این مراکز، بودجه ملی ندارند و از طریق بودجه دانشگاه فعالیتهای خود را انجام میدهند.
وی تصریح کرد: دانشگاه شهید چمران مجموعهای از متخصصان مختلف را در قالب رشتههایی مانند خاکشناسی، زمینشناسی، بیوتکنولوژی، فناوری اطلاعات و... در اختیار دارد که تمام این رشتهها ایدههایی در زمینه معضل ریزگردها دارند اما به دلیل نداشتن بودجه کافی، این ایدهها عملی نشدهاند.