تاریخ انتشار: ۰۳ بهمن ۱۳۹۶ - ۲۰:۱۸
کد خبر: ۱۵۹۹۵۳
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
قائم مقام حوزه سلامت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز:
90 تا 95 درصد سرطان‌ها ماهیت ژنتیکی ندارند
قائم مقام حوزه سلامت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: بر اساس آخرین آمارها 90 تا 95 درصد سرطان‌ها ماهیت ژنتیکی ندارند بلکه بیشتر بر اثر برخورد با عواملی که ایجاد سرطان می کنند، رخ می‌دهند. 
  
دکتر رمضان احدی در نشست خبری پویش ملی مبارزه با سرطان که امروز (3 بهمن‌ماه) در معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اهواز برگزار شد، اظهار کرد: هر کشور ممکن است شرایط آب و هوایی خاصی داشته باشد و ما نیز باید واقعیت‌ها را قبول کنیم، ممکن است در خوزستان سرطان‌هایی وجود داشته باشند که با سرطان‌های موجود در شمال کشور متفاوت باشند. 
  
وی با بیان اینکه باید سطح سواد مردم  در خصوص مبارزه با سرطان افزایش یابد افزود: لازمه پیشگیری از سرطان آگاهی و شناخت عمیق مردم است. 
  
قائم مقام حوزه سلامت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: بر اساس آخرین آمارها 90 تا 95 درصد سرطان‌ها ماهیت ژنتیکی ندارند بلکه بیشتر بر اثر برخورد با عواملی که ایجاد سرطان می کنند، رخ می‌دهند. 
  
احدی تصریح کرد: سلول‌ها دو مسیر دارند یا به سمت مرگ تدریجی یا به سمت افزایش و تکثیر می روند که در واقع این به معنی رفتن به سمت سرطان است. 
  
قائم مقام حوزه سلامت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز عنوان کرد: مهم‌ترین موضوع برای پیشگیری از سرطان آگاهی مردم است که رسالت سنگین آن بر عهده اصحاب رسانه است. 
  
وی عنوان کرد: با تزریق واکسن سرطان دهانه رحم می‌ توان از 80 تا 90 درصد بروز سرطان پیشگیری کرد . همچنین با انجام آزمایشهای ساده سرطان سینه شناسایی می شود. 
  
احدی با بیان اینکه پیشگیری هزینه کم و اثربخشی بالایی دارد، ادامه داد: زمانی که می‌گوییم شایع‌ترین سرطان بین زنان و مردان سرطان پوست است باید همه آگاهی خود را بالا ببرند و با کوچکترین خال روی پوست و دیدن تغییرات در آن به پزشک مراجعه کنند. 
  
قائم مقام حوزه سلامت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز خاطرنشان کرد: در حال حاضر نظام سلامت کشور در اکثر مراکز در کنار سایر خدمات بحث پیشگیری از سرطان را نیز  بر عهده دارد که پنج مرکز در خوزستان در این راستا در حال ساخت هستند یا ساخته شده‌اند. 
  
وی افزود: تشخیص سرطان هزینه‌های بالایی بر اقتصاد وارد می‌کند، به طوری که 2 درصد از درآمد ناخالص ملی کشور به سرطان اختصاص یافته است. در طرح تحول نظام سلامت نیز 5 تا 7 درصد درآمد کشور به بهداشت و درمان اختصاص یافته بود که اگر 2 درصد کل بودجه به سرطان داده شود معادل این است که 30 درصد از کل بودجه بهداشت و درمان در حوزه سرطان قرار گرفته است. 
  
احدی با بیان اینکه طول عمرمان نسبت به گذشته در حال افزایش است و همین امر موجب افزایش سرطان نیز می‌شود، عنوان کرد: اگر پیشگیری و درمان را به موقع انجام دهیم می‌توانیم بار بسیار زیادی از مرگ و میرها را کاهش دهیم.

زنان با ریسک بالای ابتلا به سرطان پستان از 35 سالگی ماموگرافی را آغاز کنند

دبیر علمی کنگره تصویربرداری بیماری‌های زنان و مامایی با بیان اینکه زنان با ریسک بالای ابتلا به سرطان پستان باید از 35 سالگی ماموگرافی را آغاز کنند، گفت: طبق پروتکل‌های بهداشتی جهانی توصیه می‌شود زنانی که بالای 40 سال سن دارند سالی یک بار ماموگرافی انجام دهند. 
  
دکتر احمد سلطانی در نشست خبری پویش ملی مبارزه با سرطان که امروز (3 بهمن‌ماه) در معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اهواز برگزار شد، با اشاره به برگزاری کنگره تصویربرداری بیماری‌های زنان و مامایی از فردا اظهار کرد: از 10 سال پیش در وزارت‌خانه بهداشت مقرر شد که هر کدام از استان‌ها در یک زمینه تخصصی کنگره‌هایی را برگزار کنند که خوزستان به عنوان پایلوت بیماری‌های زنان و زایمان انتخاب شد. 
  
وی افزود: یکی از دلایل برگزاری این کنگره در خوزستان این است که میزان رشد جمعیت در خوزستان بیش از سایر استان‌ها است. همچنین به دلیل محرومیت‌های اقتصادی و اجتماعی بیماری‌های زنان و مامایی در خوزستان بیش از استان‌های دیگر است و به دلیل وجود تعداد زیاد متخصصین زنان و مامایی و گروه رادیولوژی در خوزستان  این کنگره در خوزستان برگزار می شود. 
  
دبیر علمی کنگره تصویربرداری بیماری‌های زنان و مامایی تصریح کرد: امسال نیز برگزاری این کنگره در چهار روز برنامه‌ریزی شده که در مورد علل نازایی و ناباروری و روش‌های تصویربرداری که به تشخیص بیماری این بیماران کمک می‌کند، خواهد بود. همچنین بخشی از کنگره به سرطان پستان اختصاص یافته که همه روش‌های تصویربرداری و تشخیص‌های اولیه سرطان پستان در این کنگره مطرح می‌شود. 
  
سلطانی با اشاره به آمار جهانی سرطان پستان در زنان گفت: سرطان پستان جزو شایع‌ترین سرطانها در زنان است و طبق آمار جهانی ممکن است از هر 11 زن یک زن در طول زندگی به سرطان پستان  مبتلا شود. 
  
وی ادامه داد: با توجه به تجربه‌ای که در این زمینه داریم، شیوع بیماری سرطان پستان در سن‌های پایین‌تر دیده می‌شود که عدم توجه مردم و نداشتن امکانات لازم جهت تشخیص از دلایل آن است. 
  
دبیر علمی کنگره تصویربرداری بیماری‌های زنان و مامایی با اشاره به روش‌های تشخیص بیماری سرطان پستان خاطرنشان کرد: طبق پروتکل‌های بهداشتی جهانی توصیه می‌شود زنانی که بالای 40 سال سن دارند سالی یک بار ماموگرافی انجام دهند. 
  
سلطانی ادامه داد: زنانی که سابقه فامیلی سرطان پستان دارند و یکی از افراد خانواده آنان اعم از خواهر، مادر یا  خاله سرطان پستان داشته باشند، جزو زنان با ریسک بالای ابتلا هستند. همچنین زنانی که نازایی دارند یا زنانی که بیشتر از شش فرزند دارند، جزو زن‌هایی با ریسک بالا هستند که باید از 35 سالگی شروع به انجام ماموگرافی سالیانه کنند ولی برای گروه‌های سنی پایین‌تر توصیه می‌شود که هر زمانی در سینه توده‌ای حس کردند جهت معاینه به پزشک مراجعه کنند. 
  
وی با بیان اینکه ماموگرافی برای زنان زیر 35 سال توصیه نمی‌شود، افزود: نخستین گام برای تشخیص سرطان پستان در زنان زیر 35 سال سونوگرافی است. 
  
دبیر علمی کنگره تصویربرداری بیماری‌های زنان و مامایی عنوان کرد: خوشبختانه اکثر توده‌هایی که در سینه‌ مشاهده می‌شوند، عمدتا خوش‌خیم هستند. 
  
سلطانی تصریح کرد: یکی از بخش‌های دیگر کنگره در خصوص علت‌های خون‌ریزی‌های زنان است که یکی از مشکلات شایع در زنان است. همچنین در خصوص سلامت جنین دو کنفرانس برگزار می‌شود. 
  
وی با بیان اینکه هر جنینی که دچار ناهنجاری می‌شود حداقل حدود 500 میلیون تومان هزینه برروی دست خانواده یا دولت می گذارد، بیان کرد: قطعا اگر بتوانیم از تولد جنینی که دچار نابهنجاری است پیشگیری کنیم کمک زیادی به جامعه و خانواده‌ها کرده‌ایم. 
  
دبیر علمی کنگره تصویربرداری بیماری‌های زنان و مامایی گفت: توصیه می‌شود که زنان از روش‌های غربالگری که برای بررسی بیماری‌های کوروموزمی است استفاده کنند. در واقع باید در سه ماهه نخست بارداری اندازه‌گیری NT (اندازه‌گیری ضخامت پشت گردن جنین) و سونوگرافی را در حدود 18 تا 22 هفتگی انجام دهند که تقریبا با انجام این اقدامات می‌توانیم از 97 درصد سلامت جنین مطمئن شویم. 
  
وی با بیان اینکه اگر فردی با اختلال کوروموزمی وارد عرصه حیات شود می‌تواند این اختلال را به دیگران انتقال دهد که باید از آن پیشگیری کنیم، افزود: هشت سال پیش که برگزاری این کنگره را آغاز کردیم فردی از غربالگری جنین اطلاع نداشت ولی در حال حاضر زنان باردار جهت بررسی NT و غربالگری جنین مراجعه می‌کنند. 
  
دبیر علمی کنگره تصویربرداری بیماری‌های زنان و مامایی تصریح کرد: یکی از دستاوردهای عمده برگزاری این کنگره‌ها این است که اطلاع‌رسانی اصحاب رسانه موجب جلب توجه مردم شده تا به فکر پیشگیری باشند. 
  
سلطانی با اشاره به تشخیص برخی از سرطان در مراحل اولیه گفت: یکی از بحث‌های دیگر این کنگره تومورهای دهانه رحم است که در کشور ما نیز شایع است و در واقع با واکسینه کردن می‌توانیم از سرطان تومورهای دهانه رحم پیشگیری کنیم که به تدریج این واکسینه در کشور در حال اجباری شدن است و افرادی که تاکنون این واکسن را تزریق نکرده‌اند، در معرض ابتلا به تومورهای دهانه رحم هستند.
مرجع / ایسنا
:
:
:
آخرین اخبار