تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۳۹۰ - ۱۷:۰۱
کد خبر: ۱۵۸۷۲
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
تغییر تاریخ آغاز و پایان ترم‌های تحصیلی دانشگاه‌ها

رئیس دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر از تصویب طرح پیشنهادی این دانشگاه مبنی بر تغییر تاریخ آغاز و پایان ترم‎های تحصیلی دانشگاه‎های کشور خبر داد.

به گزارش فارس از خرمشهر معاونت اداری و مالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از یک سال پیش اتاق فکری را با عضویت روسای تعدادی از دانشگاه‎های کشور راه‌اندازی کرده که جلسات آن به منظور بررسی مسائلی که دانشگاه‎ها با آن روبه‌رو هستند زیر نظر معاونت اداری و مالی به صورت ماهانه و هر بار به میزبانی یکی از دانشگاه‎های عضو برگزار می‎شوند.

در همین راستا و به بهانه برگزاری نهمین جلسه از جلسات ماهانه اتاق فکر، برنامه‌ریزی و سیاست‌های راهبردی وزارت علوم، تحقیقات و فن‌آوری به میزبانی دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، در خصوص موضوعات مورد بحث در این جلسات و راهکارهایی که تاکنون در زمینه‌های مختلف برای بهبود وضعیت مدیریت دانشگاه‌ها ارائه شده‌است با مسعود صدری‌نسب رئیس این دانشگاه گفت‌وگوی کوتاهی انجام دادیم که حاصل آن را در زیر می‌خوانید:

فارس: محور جلسات اتاق فکر بر چه اساسی است؟

صدری‌نسب: در جلسات اتاق فکر با توجه به تجربیات دانشگاه‌های مختلف در مورد مسائل و چالش‌هایی که دانشگاه‌های کشور با آنها روبه‌رو هستند بحث و نتیجه‌گیری می‌شود که این جلسات تا حدودی در زمینه برطرف کردن مشکلات دانشگاه‌ها از طریق راه‌حل‌هایی که به دیگر اعضا منتقل می‌شوند و در نهایت با تصمیماتی که وزارت اتخاذ می‌کند، موفق بوده‌است به این ترتیب که مسائل مطرح شده در جلسات به صورت پیشنهادهایی به وزارت ارائه می‌شوند. به عنوان مثال از موضوعات مورد بحث در این جلسات مطالبات مقام معظم رهبری از دانشگاه‌هاست که نتیجه بحث‌ها این است که دانشگاه‌ها باید در راستای این مطالبات حرکت کنند.

فارس: تاکنون چه مسائلی در این جلسات مطرح شده‌ است؟

صدری‌نسب: یکی از طرح‌هایی که در این جلسات ارائه شده تغییر تاریخ آغاز و پایان ترم‌های تحصیلی دانشگاه‌ها در مناطق سردسیر و گرمسیر کشور است که با اعداد و ارقام و آماری که از دانشگاه‌ها گرفته شده به این نتیجه رسیده‌ایم که بهتر است دانشگاه‌های سردسیر ترم تحصیلی خود را از اول شهریورماه آغاز کرده و در بهمن‌ماه که هوا بسیار سرد و انرژی زیادی برای گرم کردن مورد نیاز است دانشگاه به طور کامل تعطیل باشد و در مناطق گرمسیری برعکس در نیمه اول مهرماه ترم تحصیلی آغاز شده و تعطیلات بین ترم نداشته باشند و در عوض قبل از فرارسیدن فصل گرما دانشگاه تعطیل شود.

فارس: آیا این طرح تصویب شده ‌است؟

صدری‌نسب: این طرح تصویب شده و کارهای اولیه آن در حال انجام است که به امید خدا در صورت ابلاغ در سال آینده اجرا خواهد شد.

فارس: آیا دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر از ابتدا در این اتاق فکر عضویت داشته است؟

صدری‌نسب: دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر از ابتدای تشکیل اتاق فکر به عنوان عضو اصلی در آن عضویت داشته و پیشنهادهای موفقی را به این جلسات ارائه داده که یکی از آنها همین تاریخ آغاز و پایان ترم‌های تحصیلی بوده‌است.

فارس: در کنار موضوعاتی که دانشگاه‌ها ارائه داده و در این جلسات درمورد آنها تصمیم‌گیری می‌شود، آیا خروجی جلسات برای خود دانشگاه‌ها به طور اختصاصی نیز سودی در بر دارد؟

صدری‌نسب: خروجی جلسات برای دانشگاه‌های عضو سود اختصاصی ندارد و در واقع روسای دانشگاه‌ها تجربیات خود را ارائه داده و به طور متقابل از تجربه‌های دیگران نیز استفاده می‌کنند به عنوان مثال رئیسی که چندین سال تجربه ریاست و مدیریت دانشگاه را دارد تجربه بیشتری نسبت به مدیری دارد که تنها یکی دو سال از ریاستش می‌گذرد.

فارس: مهم‌ترین طرح‌هایی که در این جلسات مطرح شده و به تصویب رسیده‌اند را بگویید.

صدری‌نسب: یکی از مسائل و معضلاتی که دانشگاه‌ها با آن مواجه بوده‌اند نقل و انتقال دانشجویان از خوابگاه به دانشگاه و بالعکس است که در حال حاضر به این نتیجه رسیده‌ایم که وسایل نقلیه‌ای را به این کار اختصاص داده و این کار به عهده خود دانشجویان گذاشته شود تا به این ترتیب دانشگاه در پایان برنامه پنجم توسعه هیچ‌گونه تعهدی در قبال این کار نداشته باشد.

جزئیات اجرای این طرح را توضیح دهید.

صدری‎نسب: مرحله اول این کار اختصاص اتوبوس‌هایی از سوی شهرداری است، مرحله دوم تهیه بلیط است که قسمتی از هزینه آن را دانشجو پرداخت می‌کند و مرحله آخر این است که دانشجو با بلیط شخصی خود به دانشگاه آمد و رفت می‌کند. در حقیقت رفع مسئولیت خوابگاه و غذای دانشجو از عهده دانشگاه‌ها فواید زیادی دارد زیرا دانشگاه‌ها سال‌های سال است که گرفتار وضعیت رفاهی دانشجویان بوده و در نتیجه این طرح دانشگاه در پایان برنامه پنجم دیگر هیچ مسئولیتی در قبال خوابگاه و غذای دانشجو نخواهد داشت و تمام نیرو و پتانسیل خود را صرف پیشبرد اهداف آموزشی و پژوهشی خواهد کرد که بسیار تأثیرگذار خواهد بود.

فارس: یکی از مشکلاتی که دانشجویان زیادی با آن مواجهند مسئله انتقال دانشجویان به واحدهای دانشگاهی در شهرهای محل زندگی آنهاست. آیا در این خصوص نیز راهکاری در اتاق فکر ارائه شده‌است؟

صدری‌نسب: در این خصوص هیچ محدودیتی برای انتقال دانشجویان دختر به واحدهای دانشگاهی محل زندگی آنها در صورتی که دانشگاه‌ها هم تراز باشند وجود ندارد و در مورد دانشجویان پسر نیز در صورتی‌که امتیاز لازم را داشته باشند این کار قابل انجام است.

فارس: در جلسه نهم به چه موضوعاتی پرداخته شد؟

صدری‌نسب: محور جلسه امروز مواردی از قبیل ارائه گزارش نهایی سرانه دانشجویی را شامل می‌شد که خوشبختانه با مطرح شدن در اتاق فکر توانست بودجه دانشگاه‌ها در سال جاری را تا سطح مطلوبی ارتقا دهد و با دلایل و مستنداتی که اتاق فکر به سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور ارائه داد مشخص شد که اعتبار اختصاصی به دانشگاه‌ها تاکنون کافی نبوده و در نتیجه با معضلاتی مواجه می‌شدند.

پیشنهاد دیگری که اکنون در حال ارائه است طرح مدیریت هزینه در محیط‌های دانشگاهی است که به چگونگی مدیریت هزینه‌ها با توجه به تجربیات کسب شده و بهره‎ برداری حداکثری از حداقل هزینه‌ها می‌پردازد.

طرح دیگری که امروز ارائه می‌شود در خصوص مدیرت درآمد در محیط های دانشگاهی است. از آنجا که دانشگاه‌ها برخی درآمدهای اختصاصی دارند که از طریق انجام پروژه‌های تحقیقاتی به آنها تعلق می‌گیرد این پیشنهاد هم به منظور معرفی بهترین راه‌ها برای مصرف این درآمدها ارائه خواهد شد.

علاوه بر اینها طرح تفکیک جنسیتی با عنوان تکریم جنسیتی نیز یکی دیگر از طرح‌هایی است که از مطالبات دانشگاه‌ها است و به ارائه راهکارهایی برای اجرای این طرح از جمله بهترین روش اجرا، تعداد

دانشجوها، تعداد دانشگاه‌های اجرا کننده و غیره می‌پردازد.

:
:
:
آخرین اخبار