تاریخ انتشار: ۰۱ آذر ۱۳۹۶ - ۰۸:۱۹
کد خبر: ۱۵۶۷۱۴
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
خضری:
تامین اجتماعی پس از سال ۹۷ وارد مرحله بحرانی می شود
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس نسبت به بحرانی شدن شرایط تامین اجتماعی پس از سال ۹۷ هشدار داد
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس نسبت به بحرانی شدن شرایط تامین اجتماعی پس از سال ۹۷ هشدار داد.

رسول خضری با اشاره به اینکه با توجه به گزارش مرکز پژوهش های مجلس صندوق تامین اجتماعی از شرایط قابل قبولی برخوردار نیست، گفت: از سال 54 تا کنون دولت سهم خود از 3درصد حق بیمه را حتی به میزان یک ریال پرداخت نکرده است، ضمن اینکه برای کارگاه های کمتر از پنج نفر و اتخاذ معافیت های بیمه ای نیز دولت سهم خود را پرداخت نکرده است.

نماینده مردم سردشت و پیرانشهر درمجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه تا قبل از آغازبه کار این دولت تامین اجتماعی حدود 5 هزارمیلیارد تومان بدهی داشت،  افزود: با مدیریت های کارشناسی شده بخش بزرگی از این بدهی ها پرداخت شده است، صندوق های بازنشستگی کشوری در تمامی دنیا زمانی می توانند پایدار باشند که به ازای 6 نفر بیمه شده یک نفر مستمری دریافت کند؛ بنابراین از این میزان کمتر بحران ایجاد می کند.

وی با بیان اینکه درحال حاضر از هر 5 نفر یک نفر مستمری دریافت می کند، تصریح کرد: ابتدای سال 54 امید به زندگی درایران 55 سال بود، این درحالی است که هم اکنون امید به زندگی 76 سال است؛ بنابراین مرکزپژوهش ها تاکید دارد که پوشش بیمه ای باید ایجاد و از فرار بیمه ای باید جلوگیری شود؛ درحال حاضر بزرگترین کارفرما در کشور دولت است که خود فرار بیمه ای دارد.

خضری با تاکید براینکه سال 97 تامین اجتماعی می تواند به نوعی به فعالیت خود ادامه دهد، گفت: از سال این سال تا 1406 یعنی دربازه زمانی 10 ساله میزان پرداخت کنندگان بیمه به مستمری بگیران 4 به 1 خواهد شد، بنابراین این شرایط یعنی تامین اجتماعی وارد مرز بحران شده است، ضمن اینکه دولت باید منابع و بودجه این سازمان را دراین شرایط تامین کند؛ البته یکی از عوامل ایجاد مشکل تصویب برخی قوانین درمجلس است.

این نماینده مردم درمجلس دهم، با اشاره به اینکه درتامین اجتماعی و شستا باید به موارد سود دهی توجه کرد، افزود: شستا به جای بنگاه داری و کارخانه داری باید به مست مدیریت مالی حرکت کند، یعنی سرمایه در بورس مدیریت شود؛ نه اینکه پتروشیمی و یا کارخانه ایجاد و بعد این کارخانه ورشکسته شود.

خضری  با بیان اینکه ساختار صندوق بازنشستگی تامین اجتماعی صحیح نیست، تصریح کرد: از سال 54 تا کنون تنقیح و به روز رسانی قوانین درتامین اجتماعی صورت نگرفته  و تنها قوانینی درجهت افزایش بیمه شدگان بدون درنظرگرفتن پشتوانه مالی تصویب شده است؛ همچنین با اصلاح قانون کار بخش بسیاری از فرارهای بیمه ای حل می شود.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس، گفت: در تمامی دنیا صندوق های بازنشستگی و بیمه ای توسط سندیکاهای کارگری اداره می شود، اما در جامعه ما به سندیکاها توجه نشده و دولت تنها همه امور را در دست دارد.
:
:
:
آخرین اخبار