
سرپرست ادارهكل امور عشاير خوزستان با بيان اينكه در سال جاري به عنوان اولين سال برنامه پنجم، پرداخت 19 ميليارد تومان اعتبار به 155 پروژه و طرح عمراني و فعاليتهاي خدماتي به عشاير مصوب شد، گفت: پيشبيني شده سال آينده نيز حدود 30 ميليارد تومان اعتبار براي انجام فعاليتهاي مورد نياز به جامعه عشايري استان اختصاص يابد.
عليرحم كريمي در گفتوگو با ايسنا، عنوان كرد: طبق سرشماري سال 87، عشاير كوچنده خوزستان كه يك استان قشلاقي و با جمعيتي بالغ بر 140 هزار ساكن است، از اواخر شهريورماه وارد استان شده و نيمه اول ارديبهشتماه به استانهاي ديگر ميروند.
وي افزود: در فصل قشلاق كه حدود 7 تا 8 ماه از سال است، عشاير 8 استان همجوار در قسمتهاي شمالي استان ساكن ميشوند و خدماترساني به اين عشاير از سوي خوزستان صورت ميگيرد.
سرپرست امور عشاير خوزستان اظهار كرد: خانوار عشايري استان داراي حدود 2 ميليون راس دام سبك هستند و حدود 25 درصد گوشت استان از دام عشاير تامين ميشود.
كريمي تصريح كرد: بر اساس مطالعات و بررسيهاي صورت گرفته خانوارهاي عشايري در 50 منطقه و محل مستقر ميشوند كه از اين تعداد عشاير بالغ بر 100 كانون خودجوش، شامل 20 خانوار وجود دارد. اين كانونها به عنوان محل استقرار اصلي عشاير قلمداد ميشود.
وي عنوان كرد: با برنامهريزيهاي انجام شده توانستيم 8 هزار خانوار عشايري را در كانونهاي خودجوش و هدايتي ساماندهي كنيم و همچنين در بحث خدماترساني به عشاير فعاليتهاي انجام شده در غالب چهار طرح عمراني صورت گرفت كه بر اساس آن، سالانه اعتباراتي از طريق معاونت برنامهريزي استانداري براي ارايه خدمات زيربنايي به ادارهكل عشاير داده ميشود.
سرپرست امور عشاير خوزستان ادامه داد: از جمله طرحهاي عمراني انجام شده ميتوان به خدمات و پشتيباني توليد به كوچندگان، مطالعات كانونهاي اسكان، عمليات اجرايي اسكان و جايگزيني سوخت اشاره كرد.
كريمي با اشاره به مشكلات عشاير گفت: از مشكلات عمدهاي كه عشاير با آن مواجه هستند نيز ميتوان به مشكلات خدماتي كه مربوط به ساير دستگاهها است و بايد به جامعه عشايري ارائه دهند از جمله ارائه خدمات لازم در بخشهاي آموزشي، بهداشت و درمان، برقرساني و ساير فعاليتهايي كه مورد نياز آنها است اشاره كرد.
وي با اشاره به مشكلات عشاير با توجه به بروز خشكسالي در سالهاي اخير و تداوم آن، افزود: باوجود اينكه حدود 9 هزار تن علوفه از سوي شركتهاي تعاوني عشايري در اختيار عشاير قرار گرفت اما كمبود علوفه در بازار و به دنبال آن افزايش قيمت و در نتيجه ناتواني عشاير در تامين علوفه دام، آسيبهاي جبرانناپذيري را به دام عشاير وارد كرد.
سرپرست ادارهكل امور عشاير خوزستان همچنين از حل مشكل آب شرب عشاير از طريق تخصيص اعتباراتي استان خبر داد.
كريمي يادآور شد: تا زماني كه قانون هدفمندي يارانه اجرا نشده بود، سهميه آرد از سوي سازمان غله به عشاير داده ميشد و شركتهاي تعاوني اقدام به خريد آرد از غله و توزيع آن بين عشاير ميكردند و تنها دستگاه تامينكننده آرد عشاير اتحاديههاي تعاوني بودند؛ اما بعد از هدفمندسازي با توجه به آزاد شدن قيمتها، عوامل ديگري وارد بازار آرد شدند و توزيع آرد چندگانه شد و اين امر موجب نوسانات در قيمت آرد شد و عشاير را با مشكل تامين آرد مواجه كرد.