تاریخ انتشار: ۱۹ مهر ۱۳۹۶ - ۱۰:۴۲
کد خبر: ۱۵۴۳۷۳
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
معاون اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان:
حق‌آبه‌های مصوب تالاب شادگان روی کاغذ مانده است
تنها راه نجات تالاب شادگان تأمین حق‌آبه آن از رودخانه جراحی است. در غیر این صورت با اقدامات فعلی تنها در حال مرهم گذاشتن بر زخم بزرگ این تالاب هستیم که آن را درمان نمی‌کند
معاون محیط طبیعی اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان با بیان اینکه تمام ارقام مصوب یا تعیین شده برای حق‌آبه تالاب شادگان تنها در حد روی کاغذ است، گفت: تنها راه نجات تالاب شادگان تأمین حق‌آبه آن از رودخانه جراحی است. در غیر این صورت با اقدامات فعلی تنها در حال مرهم گذاشتن بر زخم بزرگ این تالاب هستیم که آن را درمان نمی‌کند.
 
عادل مولا با انتقاد از عدم تحقق حق‌آبه تالاب شادگان اظهار کرد: وزارت نیرو و سازمان آب و برق خوزستان، طی مطالعات و بررسی‌هایی که از آورد رودخانه جراحی، وضعیت بارش و تبخیر در منطقه و ... داشتند، حق‌آبه تالاب شادگان را یک میلیارد و 300 میلیون مترمکعب اعلام کردند که این رقم در کارگروه حق‌آبه تالاب‌های استان به تصویب رسید.
 
وی ادامه داد: از نظر ما رقم مصوب شده برای حق‌آبه تالاب شادگان صحیح است و مشکلی ندارد. اما مسأله اینجا است که این حق‌آبه هیچوقت محقق نمی‌شود. در سال‌های گذشته نیز قراردادهای مختلفی به عنوان حق‌آبه این تالاب اعلام و تعیین می‌شد اما هیچگاه محقق نمی‌شدند.
 
معاون محیط طبیعی اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان با اشاره به شوره‌زار شدن بخشی از لب‌شور تالاب شادگان تصریح کرد: اکوسیستم طبیعی تالاب شادگان به گونه‌ای است که در بخش لب‌شور این تالاب، آب شیرینی که از قسمت شمالی تالاب وارد می‌شود، با آب شور ناشی از جزر و مد دریا تلاقی می‌کند و همین تلاقی موجب حفظ اکوسیستم تالاب در این بخش می‌شود.
 
مولا ادامه داد: این امر از ایجاد شوره‌زار در بخش لب‌شور تالاب شادگان جلوگیری می‌کند اما در سال جاری هیچ آب شیرینی از بخش شیرین تالاب شادگان به سمت بخش لب‌شور نیامد و بنابراین به علت تبخیر بالا و وجود تنها آب شور در این بخش، شاهد ایجاد شوره‌زار بودیم.
 
وی نبود آب شیرین در بخش لب‌شور تالاب شادگان را مشکل اساسی و یکی از عوامل ایجاد شوره‌زار در این بخش از تالاب دانست و عنوان کرد: تالاب شادگان دارای اکوسیستم خاصی است. متأسفانه در بخش شیرین این تالاب نیز آب شیرین به اندازه کافی وجود ندارد.
 
معاون محیط طبیعی اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان با اشاره به مشکلات بخش لب‌شور تالاب شادگان نظیر کمبود آب بیان کرد: آبی که از زهکش‌های نیشکر وارد تالاب می‌شود، مانند یک چسب زخم کوچک بر زخم بزرگی است که بر پیکره تالاب شادگان قرار دارد.
 
وی با تأکید بر اینکه تنها راه نجات تالاب شادگان، تأمین حق‌آبه این تالاب از رودخانه جراحی است، بیان کرد: در غیر این صورت ما با ورود آب از زهکش‌های نیشکر به این تالاب و اقداماتی از این دست تنها در حال مرهم گذاشتن بر زخم بزرگ تالاب شادگان هستیم که به هیچ وجه آن را درمان نمی‌کند.
 
معاون محیط طبیعی اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان افزود: اکوسیستم و ساختار تالاب شادگان به گونه‌ای است که آب مورد نیاز آن از رودخانه جراحی تأمین می‌شود ولی اگر بخواهیم غیر از این کار از شیوه‌هایی نظیر انتقال آب، یا کانال یا زهکش‌های نیشکر، آب را به این تالاب برسانیم، یک کار موقتی و مقطعی کرده‌ایم.
مرجع / ایسنا
برچسب ها: تالاب شادگان
:
:
:
آخرین اخبار