تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۰:۳۸
کد خبر: ۱۵۱۴۱۶
تعداد نظرات: ۱ نظر
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
معاون سازمان آب و برق استان عنوان کرد:
وضعیت تامین آب در خوزستان بحرانی است
کشت برنج پنج برابر کشت گندم آب نیاز دارد و شبکه‌های آبیاری با توجه به خشکسالی و کم‌آبی برای تأمین آب این محصول دچار مشکلات زیادی شدند بنابراین لازم است سازمان جهاد کشاورزی کشت‌های جایگزین که نیاز به آب کمتری دارند را کشت کند
معاون حفاظت و بهره‌برداری منابع آب سازمان آب و برق خوزستان گفت: کشت برنج پنج برابر کشت گندم آب نیاز دارد و شبکه‌های آبیاری با توجه به خشکسالی و کم‌آبی برای تأمین آب این محصول دچار مشکلات زیادی شدند بنابراین لازم است سازمان جهاد کشاورزی کشت‌های جایگزین که نیاز به آب کمتری دارند را کشت کند.
 
علیرضا شبه اظهار کرد: با توجه به تصمیمی که در شورای حفاظت آب استان در خصوص برنامه کشت شلتوک از حیث میزان سطوح زیرکشت گرفته شد اما با وجود این‌که باید روند سطح کشت شلتوک روند کاهشی داشته باشد به این دلیل که به لحاظ مصرف آب، کشت پر مصرفی است.
 
وی با اشاره به برنامه تعدیل و کاهش کشت‌های پرمصرف افزود: با توجه به خشکسالی و محدودیت‌های آبی که در استان به وجود آمد ضروری است سیاست‌هایی برای کاهش تدریجی کشت‌های پرمصرف علی‌الخصوص برنج تدوین و باید سطح زیر کشت محصولات پرمصرف بر اساس یک برنامه تعدیلی و کاهشی تنظیم شود.
 
شبه تصریح کرد: امسال سازمان جهاد کشاورزی برای همه حوضه‌ها 27 هزار هکتار کشت برنج پیشنهاد داده بود که این عدد با هدف ایجاد تعدیل و کاهش سطح نسبت به سال‌های قبل بوده است و در نهایت مقرر شد که 12 هزار هکتار کشت در شبکه‌ها و 6 هزار هکتار در سطح رودخانه‌ها صورت بگیرد اما متأسفانه حدود 15 هزار هکتار در شبکه‌ها کشت برنج داشتیم و 27 هزار هکتار در رودخانه که این اقدام مشکلات کم‌آبی را بحرانی‌تر کرد و تصمیم و برنامه‌ای که در خصوص کشت وجود داشت، هیچکدام عملی نشد و فقط یک تصمیمی بر روی کاغذ بودند که سازمان جهاد کشاورزی عملی شدن آن را کنترل نکرد.
 
وی با بیان این‌که پیروی نکردن از برنامه‌های تعیین شده برای کشت مشکلات فراوانی را به وجود آورد، عنوان کرد: کاشت بیش از حد برنج در بعضی مناطق باعث شد که شبکه‌های آب از نظر ظرفیت، گنجایشی برای تأمین آب و همچنین زهکش‌ها توان دفع آب را نداشته باشند.
 
شبه تصریح کرد: اگر صدای اعتراضی شنیده نمی‌شود بدانید که آب تأمین شده است اما از این بابت مشکلات و فشارهای مضاعفی به شبکه‌ها وارد شد زیرا کشت برنج 5 برابر گندم آب نیاز دارد. به همین دلیل نیاز به زه‌آب برای تأمین آب آن ضروری است و وقتی زهکش گنجایش لازم را نداشته باشد، موجب شکستگی خود زهکش و وارد شدن خسارت به زمین‌های کشاورزی می‌شود.
 
وی با بیان این‌که به دلیل شرایط خشکسالی و کم‌آبی ضروری است ما از منابع آبی خود به بهترین نحو استفاده کنیم، عنوان کرد:  وضعیت استان در زمینه تأمین آب بحرانی است، به همین دلیل باید از کشت‌های پرمصرف خودداری شود و کشت‌هایی که نیاز به آب کمی دارند را جایگزین آن‌ها کرد و از برنامه‌های تعدیل و کاهش کشت پیروی شود.
 
شبه با اشاره به برنامه‌های تعدیل و کاهش کشت ادامه داد: با توجه به این برنامه‌ها به جای این‌که کشت کاهش یابد، متأسفانه افزایش پیدا کرده است و کشت‌های پرمصرف در استان نیز نسبت به سال‌های گذشته روند صعودی داشته است. همچنین در حوضه کرخه و کارون کشت فراوانی صورت گرفته که باعث به وجود آمدن مشکلات فراوان در شبکه‌های آبیاری می‌شود.
 
وی با اشاره به این‌که امسال کشت برنج در حوضه مارون، جراحی، هندیجان و زهره ممنوع و یا محدود شد، گفت: کشت‌های دائمی مانند نخیلات نیاز به آب فراوانی دارند که اولویت تأمین آب برای شهرستان شادگان است. همچنین در حوزه شهرستان هندیجان و زهره به دلیل کم‌آبی کشت‌های تابستانه به کلی ممنوع شد و انتظار داریم که در بخش کشاورزی توجه جدی به مساله کم‌آبی شود.
مرجع / ایسنا
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
مصطفی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۹ - ۱۳۹۶/۰۵/۲۴
0
0
من نمیدونم ما با این حجم رودخونه و آب و دریاچه و چشمه و ... تو این استان چرا باید این بلاها سرمون بیاد
آقا چراغی که به خانه رواست به مسجد حرامه
این حرف درستی یه
اول به خودمون برسید و آبادش کنید بعد ببخشید به اینطرف اونطرف
والله در مقابل خدا و قرآن مسئولید همه تون.
ما خودمون یکی از مراکز مهم آب در کشور یعنی کارون و اروند و دز رو داریم آما باید نگران بحران آب باشیم
بله بحران هست اما لااقل برای ما باید کمتر باشه.ما رو نباید این قدر از این مساله برنجانند اصلا چرا بقیه استان ها و مردم شون پا نمیشن بیان اهواز و آبادان زندگی کنن که اونوقت باید مزایای اینجا رو بهشون بدهند ؟
اگه راست میگن بجای اینکه آب اینجا منتقل بشه و بحرا ن درست بشه
بیان برعکس کاری کنن که بقیه مردم پاشن بیان اینجا تو این استان .
و اگر میبنید نمیان چون میفهمن که داغی هوا و ریزگردها و ... رو نمیتونن تحمل کنن و عادت به خوشگذرونی و آب و هوای خوب دارن
پس حالا که اینطوره ما رو به حال خودمون و تو گرفتاری خودمون بزارن و دیگه آب اینجا رو پاداش و جبران تحمل همین گرفتاری ها برامون بزارن کافیه .
بخدا هر کی به مردم اینجا ظلم کنه خیر و خوشی نمیبینه چون به اندازه کافی مساله داریم
هر کی اب و امکانات را از اینجا بگیره و بده به بقیه در مقابل مقدسات مسئوله
:
:
:
آخرین اخبار