مناظره انتخاباتي نهمين دوره مجلس شوراي اسلامي شامگاه ديروز با حضور حجتالاسلام و المسلمين غفاريفر به نمايندگي از جبهه پايداري و دكتر مطهريفر به نمايندگي از جبهه مردم سالاري در دانشگاه صنعت نفت اهواز برگزار شد.
به گزارش ايسنا، در ابتدا دكتر ميرزا بابا مطهريفر به نمايندگي از جبهه مردم سالاري به معرفي جبهه مطبوعش پرداخت و اظهار كرد: جبهه مردمسالاري باحضور 14 حزب ثبت شده و مجاز به فعاليت، يكي از اعضاي شوراي هماهنگي جبهه اصلاحات بوده و تصميم بر اين دارد در انتخابات مجلس كه عاليترين تجلي مشاركت مردم است با نامي به غير از اصلاحات در اين دوره شركت كند لذا تمام تلاش خود را بر اين گذاشتيم كه شوراي نگهبان را متقاعده كرده و زمينه حضور نامزدهاي اصلاحطلب را در جبهه مردمسالاري فراهم كنيم.
وي با بيان اين كه حدود 167 نامزد اصلاحطلب در سراسر كشور براي انتخابات مجلس نهم ثبتنام كردهاند و از اين تعداد نزديك به 100 نفر رد صلاحيت شدند، افزود: با توجه به اين موضوع براي حضور در انتخابات با مشكل وسيعي مواجه شديم چون امكان رقابت براي حداقل نيمي از سكوهاي مجلس هم فراهم نشد؛ لذا تصميم گرفتيم با يك سري از چهرههاي مستقل و منتقد دولت وارد مذاكره شويم كه نهايتا توانستيم با يك ليست 100 نفره وارد كار شويم.
عضو جبهه مردمسالاري گفت: آن چيزي كه براي ما از اهميت بسياري برخوردار است مشاركت حداكثري مردم در انتخابات است. همچنين اميدوارم بتوانيم با حضور در انتخابات و فعاليت سياسي، مسائل و مشكلات گروههاي خود را حل و فصل كنيم.
در ادامه حجتالاسلام حسن غفاريفر، به نمايندگي از جبهه پايداري، عنوان كرد: معتقدم گفتمان جبهه پايداري به بدنه انقلاب، نظام و رهبري نزديكتر است. بنا به گفته رهبر معظم انقلاب اسلامي كه فرمود اگر امروز مطهري نيست جاي آن آيتالله مصباح است لذا ميتوان اين جبهه را كه در رأسش چنين شخص بزرگواري قرار دارد، نزديك به آرمانهاي انقلاب دانست.
وي افزود: من مدافع اصل جريان بوده و به دنبال حمايت از تكتك افراد نيستم و فكر ميكنم با رسالتي كه به دليل يك روحاني دارم، شايسته نباشد كه به غير از اين نگاهي داشته باشم.
در ادامه اين مراسم مجري برنامه به طرح يك سوال در مورد مباني نظري، دلايل ايجاد حزب، وجه تمايز جبهه مورد نظر مناظرهكنندگان با ديگر جبههها و برنامه آن جبهه براي چهار سال اينده پرداخت كه در ابتدا دكتر مطهريفر گفت: قانون اساسي ميثاق مشترك همه كساني است كه به حكومت امام پايبند بودهاند لذا مباني نظري اصلاحات بر اين مبنا بود كه قانون اساسي را به طور كامل به اجرا در آورد. قانون اساسي بر دو بال جمهوريت و اسلاميت پا بر جاست كه تبلور جمهوريت آن در همين انتخابات و مشاركتهاي مردمي است و گفتماني كه بتواند اين قانون اساسي را در مسير حركت خود به اجرا در آورد، در واقع مباني فكري ما ميباشد.
وي با بيان اينكه با جبهههاي نوظهوري همچون پايداري مشكل مدني و نه اعتقادي و فقهي دارم افزود: به لحاظ مدني اقتدار يك جامعه در تاريخ بشر در سه مرحله سنتي، كاريزماتيك و مدني گنجانده ميشود. احزابي كه قانونا ثبت شده هستند و اساسنامه دارند سير قانوني خود را طي ميكنند اما اين كه يكدفعه چهار، پنج حزب و گروه با اساسنامهاي هم سو ولي متفاوت تشكيل جبهه ميدهند براي من جالب است. معتقدم جبههاي كه هيچ اساسنامه و عضوگيري در جامعه انجام نداده است نميتواند عنوان جبهه را به خود بگيرد. مثلا كانديدي كه در ليست جبهه متحد و اصولگراها قرار دارد بعد از يك روز، يكدفعه جبهه بصيرت و بيداري را راهاندازي ميكند. خوب اين متكي به كدام احزاب است؟
حجتالاسلام غفاريفر در جواب گفت: قبل از حادثه 18 تير يكي از تشكيلات فعال دانشجويي ديداري با رهبر داشتند و از سر دلسوزي و آن تعاليمي كه از انديشههاي ماركس وبري در ذهنشان بود گفتند كه ما نگران انقلاب هستيم، انقلاب در معرض خطر است، جوانان ديگر در صحنه حاضر نيستند و آن جايگاه امام ديگر وجود ندارد و اگر جنگ شود ما نگرانيم كه كشور را از دست بدهيم كه مقام معظم رهبري فرمودند اين طور نيست كه شما ميگويد و اگر خداي نكرده جنگي اتفاق بيافتد همان دفاع خواهد بود. جنگ اتفاق نيافتاد ولي به جاي آن حادثه 18 تير رخ داد.
وي ادامه داد: همين رهبري امروز در زمان رياست جمهوريش با نخستوزير خود در چالش بود ولي در راس خودش امام را داشت. قطعا نگاه رييسجمهور ديروز با نگاه رييس جمهور امروزي كه رهبري نظام بر عهده اوست و نايب بر حق امام زمان(عج) است، متفاوت بوده و در واقع همين جاست كه دوستان اصلاح طلب، نتوانستند اين موضوع را درست هزم كنند. جبهه پايداري نميخواهد خود را از طريق شخصيت كاريزماتيك تاريخي روحانيت بر مردم تحميل كند بلكه ميخواهد خود را با شخصيت كاريزماتيك شخصي و ديني افرادي همچون مصباح و مهدوي كني هم سو كند.
وي با اشاره به اين كه حزب پايداري درحد بازوي مشورتي براي نظام است، گفت: بعضي از ادبيات امروز ما هيچ تفاوتي با ادبيات مليگرايي اول انقلاب كه امام خميني(ره) را سنتي خواندند، ندارد اما امام(ره) در همان دوران فرمودند جمهوري اسلامي نه يك كلمه كم و نه يك كلمه بيشتر. وقتي دوستان حريف نشدند به دنبال آن شدند كه واژه را عوض كنند و به جاي جمهوري اسلامي فقط كلمه جمهوري را معنا كنند كه رهبري ما بار ديگر مثل استادش فرمودند مردم سالاري تنها به معناي جمهوري اسلامي نيست بلكه مردم سالاري ديني همان جمهوري اسلامي است. مردم سالاري تنها، به واقع همان معناي جمهوري را ميدهد.
در ادامه دكتر مطهريفر پاسخ داد: با توجه به اين كه در چنين جلساتي بهتر است برنامه انتخاباتي جبههها مورد بحث قرار گيرد لذا بهتر است كه آقاي غفاري فر به برنامههاي جبهه خود بپردازد. همانطور كه آقاي غفاريفر در صحبتهاي خود بيان كردند جبهه پايداري به غير از مشاوره دادن به چيز ديگري نميانديشد پس چرا به دنبال آن هستند كه به مجلس نماينده بفرستند؟ چرا تنها به همان مشاوره بسنده نميكنند؟ بالاخره همين جبهه يك دولت را به روي كار آورد كه امروز بسياري از مشكلات كشور ناشي از عملكرد همين دولت است و جالب اين كه صداي طرفداران خودتان نيز به عرش بلند است.
وي با بيان اين كه جبهه مردم سالاري در شرايط كنوني كشور 10 مشكل اساسي را احساس ميكند و مبناي ما بر اين است كه اگر نمايندگاني را به مجلس بفرستيم بايد در رفع اين مشكلات بكوشند، اظهار كرد: تخلف وزارتخانه و دولت از قانون، انسجام دروني، تعامل سه قوه، تورم و گراني، بيكاري و اشتغال كه دولت وعده 2 ميليون و 500 هزار ايجاد شغل را داده بود، ناهنجاريهاي فرهنگي، تحريم و تهديد، سيستم اداري كه از ابتداي انقلاب قرار بود متحول شود و تضعيف جامعه مدني 10 مشكلي است كه در جامعه امروز نمايان است و جبهه مردمسالاري در رفع آنها تلاش مي كند.
حجتالاسلام غفاريفر در جواب گفت:اين صحبتها هميشه بوده و هست و من هم قبول دارم ولي به تمامي اين مشكلاتي كه شما عنوان ميكنيد يك ايده حزبي نميگويند. ما امروز نيامديم آن رقم نجومي را كه براي گفتگو تمدنها در مجلس ششم به تصويب رسيد، مصوب كنيم كه مسئولان بودجه كشور زير سوال رفتند و 80 درصد آن را برگرداندند. همچنين در اين مدت جرياني ديگر به دنبال وقت ميگشت تا به جاي 3 هزار ميليارد تومان، سيصد هزار ميليارد تومان را در غالب وقف تصاحب كند. آن قدر 3 هزار ميليارد تومان را در بوق و كرنا كرديد كه سيصد هزار ميليارد توماني را كه ديروز در دانشگاه آزاد به بهانه وقف ميبخشند، فراموش شود.
وي ادامه داد: بله حجم تخلف در آن زمان 10 درصد بود و امروز 13 درصد است اما بگوئيد كه حجم فعاليت چقدر بود؟ حجم فعاليت در آن دوران هزار بود اما امروز 2هزار است يعني دو برابر آن دوران، اما بايد بگويم كه شما ها امروز با كسي ليستتان را بستيد كه فرزندش در تير رس قوه قضائيه قرار دارد، آيا خودش را معرفي ميكند؟ شما ليستتان را با كسي بستيد كه در عهدش 54 درصد تورم داشتيم، آيا چالش مسكن، آهن، سيمان را در دولت اصلاحات فراموش كرديد؟ هنجارشكنيها از زماني شروع شد كه آيتالله مصباح و جوادي آملي را در فيلمي به تمسخر كشيدند. اما در مورد اين كه گفتيد بهتر است جبهه پايداري به كار مشاوره بسنده كند بايد بگويم ما اين نوع انديشه را كه بزرگي به كسي راي ميدهد و ديگران به تبعيت از او به همان شخص راي دهند، نميپسنديم. در حال حاضر نيز جبهه پايداري تنها به مردم مشاوره ميدهد و طرفدار گفتمان است. در ضمن بحث ما در دست گرفتن قدرت نيست.
در ادامه دكتر مطهريفر گفت: ما نه از دانشگاه آزاد و نه از گفتمان تمدنها بحثي به ميان آورديم كه شما از آن صحبت كرديد در ضمن اگر من بخواهم از تخلفات شما بگويم دقيقا تمام قصههايي را كه تعريف كرديد بر عكس ميشود. سوال اين جاست كه چه كسي اجازه داد دانشگاه آزاد به اين جا برسد؛ اصلا مگر ما يك نفر از دانشگاه آزاد در ليستمان داشتيم؟ ما در جبهه مردمسالاري اصلا بالاتر از عدد 10 ميليون تومان را نميتوانم بشماريم. لذا فرمايشات شما به جبهه مردم سالاري هيچ ارتباطي نداشت.
وي با بيان اين كه جبهه مردمسالاري حزبي نيست كه از دل قدرت بيرون آمده باشد بلكه از پايين آمده و ميخواهد براي سلامت نظام، در مجلس اقداماتي انجام دهد، اظهار كرد: اقتدار مجلس تنها راه حلي است كه ميتواند نظام را از مشكلات بيرون آورد. مجلس نبايد از بيرون فرمان بگيرد بلكه بايد كار خودش را انجام دهد و اگر ضرورت داشته باشد رهبري نظام هم ميتواند به مجلس تذكر دهد و قطعا مجلس هم اطاعت خواهد كرد. اما هيچ دليلي ندارد كه در موقع تصميمگيري يك عده مدام زير زبان بگويند نظر رهبري اين و آن است. آيا اين اقتدار است كه مجلس رييسجمهور و معاونانش را استحضار كند ولي دولت از آن سرباز زند و يا بودجهاي تصويب كند و دولت آن را به اجرا در نياورد. آيا اين اقتدار است كه مجلس قانون هدفمند كردن يارانهها را تصويب كند ولي دولت سرخود و به شكل ديگري يارانهها را پرداخت كند. مجلس مقتدر قطعا دولتي قانونمند را به دنبال دارد. اختيار مجلس در آن است كه وظيفه قانون گذاري خود را با قدرت انجام دهد.
عضو جبهه مردمسالاري افزود: در جبهه مردمسالاري يك منشور 14 گانه به تصويب رسيده است كه تمام اعضا موظفاند پايبندي خود را به اين منشور نشان دهند. اعتلاي كشور و سرافرازي همه ايرانيان، ايجاد شور و نشاط عمومي و مشاركت حداكثري مردم، همكاري ملي، اصلاحات مردمي و بهبود زندگي، قانونگرايي و پافشاري بر حقوق مردم، خداباوري و اعتدالباوري، انتخاب مجلسي شجاع و بابرنامه، برپايي انتخاباتي آزاد و رقابتي، رعايت قواعد اخلاقي در برپايي انتخابات، رعايت اصول ميثاقنامه جبهه، پاسداشت ارزشهاي اسلامي و مطالبات مردم، اشتغالزايي و مهار گراني، صداقت كامل در گرفتار و رفتار و پندار، جامعيت و فراگيري تمام اقشار اجتماعي، معرفي اسلام ناب و مردمسالاري ديني، 14 منشور مصوب شده جبهه مردمسالاري به شمار ميآيند. اميدوارم كه جبهههاي ديگر به جاي اين كه مدام بر ديگران فرياد بزنند اصولشان را ارائه دهند. در ضمن اگر تخطي از اين اصول از ما سر زد، ما را محاكمه كنيد.
حجتالاسلام غفاريفر در جواب گفت: اين جا دانشگاه است و با مراكز علمي ديگر كه بتوان مردم را تحريك كرد فرق ميكند. اولين و اصليترين مطالبه و عقيده ما اجراي چشماندازي است كه پاي آن نظر حداكثري نخبگان چپ و راست اصلاحطلبان و اصولگرايان است و در زمان خاتمي رهبر اصلاحات نوشته شد.
وي در جواب دكتر مطهريفر در خصوص مجلسي مقتدر، گفت: اگر يادتان باشد زمزمه طرح سوال در زمان اصلاحات مطرح شد كه آن را خود آقايان رد كردند و اعلام ميكردند شما ميخواهيد با دولت 20 ميليوني مقابله كنيد. اگر دست آقايان بود كه اصلا مجلس هفتم را برپا نميكردند. يادتان رفت كه استانداران به نزد رهبري رفتند و گفتند انتخابات مجلس هفتم را اجرايي نكنيد. اصلا شما اگر رييسجمهور و مجلس به نفعتان نباشد دوست داريد آن را تعطيل كنيد. شماها كساني را در ليستتان قرار داديد كه چهها! در مجلس گفتند.
در پايان اين جلسه خبرنگار ايسناي خوزستان به سراغ دانشجويان رفته و تاثير برگزاري چنين مناظراتي را در دانشگاه از آنها جويا شد كه يك دانشجو ترم سوم رشته نفت گفت: برگزاري چنين جلساتي در محيط دانشگاهي باعث شناسايي رجال سياسي شده و صدق و كذب برنامههاي احزاب براي ما دانشجويان مشخص ميشود. در ضمن برگزاري چنين جلساتي به ما دانشجويان شعور و شخصيت سياسي ميدهد.
دانشجوي ديگري گفت: با توجه به جو حاضري كه در سطح خارجي و داخلي كشور وجود دارد، برگزاري چنين جلساتي مشاركت مردم خصوصا دانشجويان را در انتخابات بيشتر ميكند. دشمنان ما هميشه فكر ميكنند كه ميتوانند با تضعيف روحيه ايرانيان، حضور مردم را در انتخابات كاهش دهند اما در واقع هميشه غير از اين امر محقق ميشود.
وي گفت: جلسه امروز بسيار عالي بود زيرا يك سري روشنگريها صورت گرفت اما انتظار داريم كه تداوم بيشتري داشته باشد. متاسفانه ما عادت كرديم كه در چنين جلساتي بيشتر به فكر تخريب حريف باشيم تا اين كه برنامههاي خود را ارائه دهيم. اميدوارم كه نماينده احزاب بيشتر به فكر ارائه برنامههاي خود باشند.
به گزارش خبرنگار ايسنا در اين برنامه دكتر متكي وزير سابق امور خارجه و نماينده جبهه متحد كه از مدعوين اين مراسم بود حضور پيدا نكرد و اين امر باعث شد كه ضلع سوم هرم مناظره شكل نگيرد. دانشجويان با ابزار نارضايتي از اين موضوع، اعتراض خود را به مسئولان اعلام داشتند.