تاریخ انتشار: ۱۶ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۲:۱۵
کد خبر: ۱۵۰۹۹۸
تعداد نظرات: ۴ نظر
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
وضعیت بغرنج "تالاب شادگان" در گیرودار کم‌آبی و لجن و پساب‌های پتروشیمی
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شادگان با اشاره به وضعیت بحرانی تالاب شادگان گفت: در حال حاضر تنها 20 درصد از کل عرصه این تالاب دارای آب است
محمدحسن فقیه اظهار کرد: متاسفانه مصوبات کارگروه‌های استان خوزستان برای تامین تالاب آب تالاب شادگان و رسیدگی به مشکلات شدید زیست محیطی این تالاب و کمبود آب تاکنون اجرایی نشده است.
 
در بحث احیای تالاب شادگان نمی‌توانیم کاری انجام دهیم
 
وی تصریح کرد: حق‌آبه تالاب شادگان تاکنون به صورت مستمر و مطلوب تامین نشده است. زمانی دبی ورودی آب به تالاب شادگان حدود 900 میلیون مترمکعب بود اما اکنون کاهش قابل ملاحظه آب ورودی به این تالاب از یک سو و تبخیر بسیار شدید از سوی دیگر، موجب شده تنها 20 درصد از کل عرصه تالابی این تالاب، دارای آب باشد.
 
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شادگان ادامه داد: عملا با این میزان ورودی آب نمی‌توانیم در بحث احیای تالاب شادگان کاری انجام دهیم. در آخرین بررسی‌های صورت گرفته، میزان EC آب تالاب در دو نقطه اندازه‌گیری شد که در محل تخلیه پساب‌های نیشکر به تالاب EC آب نزدیک به 12 هزار میکروگرم بر موس و در مجاورت منطقه اُرُسی نزدیک به 14 هزار میکروگرم بر موس بود.
 
فقیه بیان کرد: می‌دانیم که در حال حاضر EC آب تالاب شادگان کمتر از 11 یا 12 هزار میکروگرم بر موس نیست. متاسفانه خشکسالی‌های اخیر موجب خشک شدن و تشنگی اراضی تالابی شده و از سوی دیگر بر میزان آب‌های زیرزمینی اثر منفی گذاشته و مشکلاتی را ایجاد کرده است.
 
کاهش آورد رودخانه جراحی
 
وی اظهار کرد: در سال‌های گذشته آورد رودخانه جراحی به حدی بود که حدود 900 میلیون مترمکعب آب را برای تالاب شادگان تامین می‌کرد و حتی در شرایط سیلابی، میزان ورودی آب از رودخانه جراحی به این تالاب به بیش از یک میلیارد و 200 میلیون مترمکعب می‌رسید اما با خشکسالی‌های اخیر این روند متوقف شد و آب ورودی از این رودخانه به تالاب به میزان بسیار قابل ملاحظه‌ای کاهش یافت.
 
تبخیر شدید آب تالاب شادگان
 
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شادگان با اشاره به مشکلات ناشی از تبخیر شدید آب در اکوسیستم تالاب شادگان افزود: متاسفانه میزان تبخیر آب در منطقه بسیار افزایش یافته و سال گذشته میزان تبخیر بیش از 730 میلی‌لیتر بود. تبخیر بسیار زیاد آب در حدود چهار یا پنج ماه فصل گرم، موجب شده تا زمان ماندگاری همین آب کم تالاب شادگان نیز کاهش یابد.
 
فقیه با بیان این‌که میزان ورودی آب به تالاب شادگان، اکنون بسیار بحرانی است، تصریح کرد: کاهش شدید ورودی آب به تالاب شادگان و همچنین تبخیر شدید آب در منطقه، موجب خلل در تنوع زیستی اکوسیستم تالاب شده و از سوی دیگر، باعث از بین رفتن یا مهاجرت بسیاری از گونه‌های جانوری این اکوسیستم شده است. تحت تاثیر وضعیت آب تالاب شادگان، مشکلات زیادی برای اکوسیستم این تالاب ایجاد شده است.
 
تالاب شادگان بوی لجن می‌دهد
 
وی با اشاره به استشمام بوی لجن از برخی بخش‌های تالاب شادگان، عنوان کرد: به دلیل تخلیه فاضلاب شهری شهرستان شادگان به این تالاب، که تبخیر شدید آب نیز آن را تشدید می‌کند، در بخش "خنافره" بوی لجن شدیدی از این تالاب استشمام می‌شود. این بخش تقریبا محل تخلیه فاضلاب به تالاب شادگان است.
 
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شادگان به پساب‌های مختلفی که به تالاب شادگان تخلیه می‌شوند، اشاره کرد و گفت: مجموعه‌ای از پساب‌های صنعتی و کشاورزی شهرستان اهواز و همچنین پساب‌های شرکت فولاد خوزستان از طریق نهرهای مالح و بحره به شمال تالاب شادگان و همچنین زهاب‌های نیشکر نیز به بخش دیگری از این تالاب تخلیه می‌شود.
 
تخلیه پساب‌های پتروشمی‌های بندر امام به تالاب شادگان
 
فقیه ادامه داد: از طرف دیگر متاسفانه پساب‌های برخی از واحدهای پتروشیمی بندر امام از طریق خور موسی و خور الامیه در بخش جنوبی تالاب تخلیه می‌شود که تاکنون به این مساله پرداخته نشده و تمام نگاه‌ها تنها متوجه برخی از پساب‌هایی است که از نهرهای مالح و بحره به تالاب شادگان ریخته می‌شود.
 
وی عنوان کرد: اما باید توجه کرد که تخلیه پساب‌های برخی شرکت‌های پتروشیمی بندر امام به تالاب شادگان با توجه به نوع مواد موجود در این پساب‌ها بسیار خطرناک است و آسیب‌های ناشی از این امر به تالاب شادگان به مراتب بسیار بیشتر از آسیب‌های سایر آلاینده‌های تالاب شادگان است.
 
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شادگان ادامه داد: اداره حفاظت محیط زیست اقدامات قضایی در رابطه با تخلیه پساب‌های شرکت‌های پتروشیمی بندر امام به تالاب شادگان را انجام داده اما این شرکت‌ها هیچگونه اقدامی برای جلوگیری از این مساله انجام نداده‌اند. تمرکز مردم و رسانه‌ها نیز بر این مساله قرار ندارد.
 
شاخص کیفی آب تالاب شادگان در بدترین حالت است
 
فقیه گفت: سال گذشته طی مطالعاتی که در تالاب شادگان انجام شد، کیفیت آب تالاب در یک بازه شش ماهه مورد مطالعه قرار گرفت. متاسفانه بر اساس رده‌بندی شاخص کیفی آب NSF شاخص کیفی آب تالاب شادگان در رده ضعیف یعنی بدترین حالت بود.
مرجع / ایسنا
برچسب ها: تالاب شادگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۴
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۰ - ۱۳۹۶/۰۵/۱۷
0
1
نمایندگان خوزستان باید جلوی وزیر شدن بی طرف را بگیرند بی طرف مسول مرگ سرزمینی خوزستان است او برای زنده کردن یزد خوزستان را کشت
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۶ - ۱۳۹۶/۰۵/۱۷
0
1
سلام.ابادان بزگترین پالیشگاه خاورمیانه داره بهنرین پتروشیمی داره دولت محترم داره باپولش چکارمیکنه چرااینقدرظلم داره میشه به خوزستان نه اب وهوادارم نه شهراباد.مردم خوزستان خودشون بایدنامه بزنن به رهبرایران
مصطفی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۶ - ۱۳۹۶/۰۵/۱۸
0
1
وا اسفا بر اوضاع محیط زیست این شهر و استان
همه عالم و آدم بیدار شدن و فهمیدن تو خوزستان چه خبره و چه میگذره و باید چکار کنن بجز خود متولیان درون استانی
آقا اگه نمیتونید کاری کنید بخدا در مقابل قرآن و خدا مسئول هستید و بزنید کنار بگذارید بدونن که درد مردم درد شماست.
چرا هر کسی پستی گرفت بیخیال بقیه میشه و میخاد فقط توجیه کنه
تالاب باید بخشکه برای چی؟
اگه باید بخشکه که هیچ و بخشکه
اما اگه نباید بخشکه پس از محیط زیست گرفته تا شهرداری و استان داری و غیره و غیره دست به دست هم بدید و آباد ش کنید
پر آبش کنید و نگذارید بخشکه که خدا خودش ریشه ظلم رو بخشکونه
البته اینم بگم که اینها متوجه نیستن چون دودش تو چشم خودشون هم خواهد رفت و میره چون صبر کوچیکه خدا چهل ساله است اگه بفهمن بعضی ها !
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۴ - ۱۳۹۶/۰۵/۱۹
0
1
بابا مسول چیکار کنه دولت داره در چهارمحال تونل می زنه و آب را برای کرمان و اصفهان و یزد می برد اصلا از دست یک مسول خوزستانی چه کاری برمی آید وقتی آب رفت تالاب خشک می شود بعد ریزگرد می شود دمای هوا بالا می رود آمار سرطان بالا می رود بعد ثروتمندها مهاجرت می کنند آمار جرم و حنایت بالا می رود جلوی انتقال آب از سرچشمه باید گرفته شوذ
:
:
:
آخرین اخبار