مديركل دفتر موزههاي تاريخ طبيعي و ذخاير ژنتيكي سازمان حفاظت محيط زيست كشور گفت: بر اساس مطالعات انجام شده بر روي ژنوم گوزن زرد موجود در كشور مشخص شده همه اين گوزنها خالص هستند.
شهابالدين منتظمي در گفتوگو با ايسنا اظهار كرد: سه هزار نمونه بيولوژيكي از گونههاي جانوري و گياهي در كشور جمعآوري شده است، ولي با توجه به اقداماتي كه در سطح كلان كشور صورت گرفته، انتظار ميرفت نتيجه بهدست آمده بهتر از وضعيت فعلي باشد.
وي افزود: به پشتوانه بانك ژن و نمونههاي ديگري كه جمعآوري شده مطالعات خوبي در حال انجام است و براي مديريت تنوع ژنتيكي بر گونههايي مانند گوزن زرد و مارال، مطالعاتي انجام شده است. براي تعيين وضعيت ژنوم خانواده غزال در ايران هم به زودي مطالعاتي انجام ميشود و به اين ترتيب وضعيت گونه و زيرگونه و تنوع ژنتيكي اين گونه جانوري مشخص و راهكارهاي مديريتي براي تعيين وضعيت ژنتيك غزال اتخاذ ميشود.
منتظمي تصريح كرد: مطالعه تنوع ژنتيكي پلنگ ايراني با همكاري دانشگاههاي مختلف كشور هم از ديگر برنامههاي سازمان حفاظت محيط زيست است.
مديركل دفتر موزه هاي تاريخ طبيعي و ذخاير ژنتيكي سازمان حفاظت محيط زيست كشور درباره وضعيت ژن گوزن زرد ايراني خاطرنشان كرد: بر اساس مطالعات و بررسيهاي انجام شده مشخص شد كه جمعيت گوزن زرد ايراني موجود در كشور خالص است و در ژنوم گوزنهاي بررسي شده نمونه ژنوم گونههاي ديگر گوزن زرد مشاهده نشده است؛ در نتيجه همه گوزنهاي زرد موجود در كشور از گونه ايراني هستند.
وي تاكيد كرد: با توجه به اينكه در مجامع بينالمللي درباره گوزن زرد ايراني تصور اشتباهي وجود دارد، تلاش ميشود با ارائه مستندات موجود در سال ميلادي جاري شك و شبهههاي اين مجامع درباره گوزن زرد ايراني را از بين ببريم.