تاریخ انتشار: ۰۳ اسفند ۱۳۹۰ - ۱۸:۳۸
کد خبر: ۱۵۰۶۲
نسخه چاپی ارسال به دوستان ذخیره
اعضای هیات مدیره انجمن خیرین کتابخانه‌ساز خوزستان انتخاب شدند

جلسه انتخاب اعضای هیات مدیره انجمن خیرین کتابخانه‌ساز خوزستان تشكیل شد.

به گزارش ایسنا، رحیم فضیلت‌پور، مدیر کل سابق کتابخانه‌های عمومی خوزستان، در این جلسه به ارائه گزارشی از وضعیت کتابخانه‌های عمومی خوزستان و گزارشی ویژه از عملکرد خیرین استان در حوزه کتابخانه‌های عمومی پرداخت و افزود: نهاد كتابخانه‌ها به عنوان یك نهاد مستقل فرهنگی هویت خود را در استان خوزستان پیدا كرده است و مسؤولان در همه عرصه‌ها حضور فعالی دارند.

وی افزود: موضوع كتاب و كتاب‌خوانی به دغدغه‌ای برای مدیران تبدیل شده است و سطح مطالبات از نهاد استان بالا رفته است. شرایط امروز به صورتی است كه مسؤولان امر مطالعه را ضرورتی در كنار دیگر ضرورت‌ها می‌بینند. ما در حال حاضر در استان 68 انجمن داریم كه شخصیت‌های استانی در این قالب به ما كمك می‌كنند.

او اظهار كرد: ظرفیت‌هایی كه در قانون برای احصای منابع مالی ما پیش‌بینی شده‌اند خوب وصول شده‌اند و ما در جذب نیم درصد تاكنون سه میلیارد و 200 میلیون تومان وصولی داشته‌ایم. علاوه بر این در جذب كمك‌های مردمی و دستگاه‌های دولتی مجموعا بیش از130 میلیارد ریال دریافت كرده‌ایم كه 35 درصد از توسعه فیزیكی كتابخانه‌ها در نهاد مدیون مشاركت‌های مردمی است.

 فضیلت‌پور تصریح كرد: اعتبارات عمرانی نیز كه در این سال‌ها به نهاد اختصاص داده شده بیش از10 میلیارد تومان بود كه به بازسازی كتابخانه‌های استان اختصاص داده شد و تلاش ما برای جذب نیم درصد از اعتبارات فرهنگی دستگاه‌های اجرایی موجب شد كه حدود یك میلیارد و 200 میلیون تومان از این اعتبارات را در راستای گسترش فرهنگ مطالعه به خرید كتاب اختصاص دادیم. ما در استان بیش از 80 درصد کتابخانه‌های عمومی را مكانیزه كرده‌ایم و تشكیل جلسات استانی مطالعه مفید و راه‌اندازی ایستگاه مطالعه در محل‌های پرتردد و سالن‌های انتظار از دیگر برنامه‌های ما بود.

 وی تاكید كرد: تعداد كتابخانه‌های عمومی از سال 85 تاكنون 86 درصد رشد داشته‌ و از 87 باب به 162 باب رسیده است و در زیربنا 99 درصد رشد، در میزان اعضا 220 درصد رشد، در امانت كتاب 208 درصد رشد و در میزان مراجعان به كتابخانه‌ها 548 درصد رشد داشته‌ایم. علاوه بر این كتابخانه‌های خوزستان در تعداد رایانه 2400 درصد رشد، در  طرح كتاب من 350 درصد رشد و در تعداد جلسات انجمن 914 درصد رشد را شاهد بوده‌ایم. میزان جذب نیم درصد از سال 85 تاكنون نیز 360 برابر شده است و با وجود محرومیت‌های فراوان در استان اما با همراه كردن شهرداران توانستیم بحث جذب نیم درصد را برای شهرداران جا بیندازیم و اطلاع‌رسانی وسیعی در این زمینه داشتیم.

 مدیر كل سابق كتابخانه‌های عمومی خوزستان، با اشاره به بحث خیرین و حضور آنان در حوزه کتابخانه‌های عمومی، گفت: تاکنون دستگاه‌های دولتی استان 9 باب کتابخانه با زیربنای 6841 و مساحت 11107 مترمربع به ارزش ریالی بالغ بر 52 میلیارد ریال و 22 قطعه زمین با مراژ 15626 متر مربع به ارزشی بالغ بر15 میلیارد ریال به نهاد کتابخانه عمومی استان اهداء نمودند. همچنین خیرین حقیقی وحقوقی نیز 40 باب ساختمان با زیربنای 10677 و مساحت 18093 مترمربع به ارزش ریالی بالغ بر 67 میلیارد ریال و 44 قطعه زمین با متراژ 46641 مترمربع به ارزش ریالی 40 میلیارد ریال به نهاد کتابخانه‌های عمومی اهداء كردند.

وی افزود تاکنون 29 باب کتابخانه مشارکتی با زیربنای 5790 و مساحت 11206 مترمربع نیز به جمع کتابخانه‌های عمومی استان پیوسته است و بالغ بر 2 میلیارد ریال کمک نقدی و 148479جلد کتاب به ارزش ریالی 4 میلیارد ریال و تجهیزات به ارزش 2 میلیارد ریال به این نهاد اهدا شده است و با متمرکز شدن فعالیت‌های خیرین استان شاهد رشد و پیشرفت درحوزه خیرین خواهیم بود.

 در ادامه این جلسه حمید قناعتی، مدیر کل سیاسی و انتخابات استانداری، گفت: ساخت کتابخانه از اصلی‌ترین و مهم‌ترین فعالیت‌های فرهنگی در استان است. من به عنوان خادم کتاب و کتابخانه خود را مکلف می‌دانم که در این کار و حضور فعال خیرین در این حوزه با جدیت وارد شوم و کمکی در این باره داشته باشم.

وی افزود:  خیرین استان نشان دادند که در هر حوزه‌ای در استان وارد شوند سربلند خواهند بود که نمونه آن را در حوزه مدرسه‌سازی و ساخت بیمارستان دیده‌ایم و من مطمئنم که در حوزه کتابخانه‌های عمومی نیز در کشورنمونه خواهیم شد و به عنوان الگو در کشور مطرح می‌شویم. از خیرین انتظار می‌رود که علاوه بر شرکت در جلسات انجمن و راهبری استانی در حوزه کتابخانه‌های عمومی اقدام به خیرسازی كنند و به همراه خود خیران دیگر استان را نیز وارد این عرصه كنند تا کارها با جدیت پیگیری و با کمک خیران عزیز استان بتوانیم فرهنگ استان را با ساخت کتابخانه تقویت كنیم.

هم‌چنین مسلم میرزاپور، مشاور دبیرکل و سرپرست اداره کل کتابخانه‌های عمومی خوزستان، گفت: امروز انتخابات هیات مدیره انجمن خیرین کتابخانه‌ساز استان صورت خواهد گرفت و با شکل‌گیری هیات مدیره انجمن از این پس فعالیت‌های خیرین در استان به صورت متمرکز انجام خواهد گرفت و شاهد رشد و پیشرفت بیش‌تر حضور خیرین استان خواهیم بود.

او اظهار داشت: استان خوزستان در کشور در چند سال اخیر در بخش حضور و مشارکت خیرین دارای رتبه بسیار خوبی در کشور بوده است و امیدواریم با شکل‌گیری انجمن و هدایت و ساماندهی فعالیت‌های خیرین رتبه نخست استان خوزستان تکرار شود .

در پایان این جلسه انتخابات هیات مدیره انجمن خیرین کتابخانه‌ساز  خوزستان انجام گرفت و پس از شمارش آرا، زیبا صالح‌پور، رحیم فضیلت‌پور، رضا زدوار، مهران باباپور، دکتر صدرا وزیری، مهندس حسین وزیری و راه‌علی سعیدی به عنوان اعضای هیات مدیره انتخاب شدند.

اشرف ارزانی و اسدالله کلانتر هرمزی به عنوان بازرسان اصلی و علی‌البدل انجمن انتخاب شدند.

:
:
:
آخرین اخبار